Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 6. 2014,
11.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Pokljuka adrenalin

Ponedeljek, 16. 6. 2014, 11.33

8 let

Obeta se rekordni Oviratlon 2014, le še nekaj dni za prijavo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Adrenalinski, prvinski in atraktivni Oviratlon, ki bo v senci pokljuških gozdov na sporedu 28. junija, bo, kot kaže, prekosil lansko udeležbo. Že zdaj je prijavljenih skoraj 1.600 tekmovalcev.

Organizatorji obljubljajo, da bo Oviratlon 2014 še bolj atraktiven in nepozaben, za kar bodo poskrbeli s številnimi novimi ovirami in nadgradnjo obstoječih, s katerimi ste se morda že spoznali.

Organizatorji so glede proge in ovir kot vselej skrivnostni, saj so pomemben element osebnega izziva, kot je oviratlon, tudi presenečenja, ki poskrbijo, da udeleženci preverijo, kako se znajdejo v povsem neznanih in nepredvidljivih okoliščinah. Razkrivajo pa, da jih bo več kot lani, ko je oviratlonce na devet kilometrov dolgi progi pričakalo 17 ovir, narejenih po vzoru treninga specialnih enot, na katerih oviratlonci preizkusijo svojo vzdržljivost, moč, agilnost, psihično trdnost in sposobnost za timsko delo.

Opičja kletka in Spolzki Janez

Po dveh izvedbah oviratlonske preizkušnje so nekatere ovire postale že tradicionalne, saj si brez njih oviratlona ni več mogoče predstavljati: blatne kopeli ali plazenje pod bodečo žico, vodne kopeli ali ohladitev v poletni vročini in seveda Spolzki Janez, spust po adrenalinskem toboganu, ki bo oviratlonce dobesedno ponesel po hribu navzdol, ob njegovem vznožju pa se bodo tik pred ciljem še zadnjič osvežili v blatni kopeli.

Manjkala ne bo niti Opičja kletka, ovira, pri kateri so moč, spretnost in motorične sposobnosti udeležencev, ki omogočajo hitro preprijemanje z rokami, še posebej nagrajene, bo dobila sestro dvojčico, ki bo poskrbela za še nekaj več zabave, te pa ne bo manjkalo niti pri oviri Suhi in Vitki oz. ceveh, skozi katere se bo treba splaziti.

Kako se lotiti oviratlona?

Adrenalinske preizkušnje, ki se je vedno lotevajo tudi številni znani obrazi, lani je bil med njimi tudi smučarski skakalec Robert Kranjec, se velja lotiti povsem brez strahu, pogumno in v timskem duhu, saj so prav vse ovire premagljive, še posebej če si bodo udeleženci pomagali med seboj.

Pomembno je, da oviratlonci premagajo lastne strahove ter tako prestavljajo meje svojih fizičnih in psihičnih sposobnosti, vendar pri tem velja pravilo, da so namen oviratlona tudi sprostitev, zabava in druženje, kjer je čas povsem brez pomena.

Ne spreglejte