Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 6. 2012,
14.43

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

rekreacija oviratlon

Sreda, 13. 6. 2012, 14.43

6 let, 7 mesecev

Na Oviratlon v družbi svetovnih prvakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na sobotnem pokljuškem preizkusu fizičnih in psihičnih sposobnosti bo udeležencem družbo delal svetovni prvak v biatlonu Jakov Fak. Oviratlon podpira tudi svetovni prvak v poletih Robert Kranjec.

Kot že omenjeno, bo v pokljuških gozdovih v soboto, 16. junija, potekal prvi slovenski Oviratlon, na katerem bodo avanturisti v slogu urjenj specialnih enot lahko preverili, v kakšni psihični in fizični kondiciji so. Družbo na osemkilometrskem poligonu jim bo delal svetovni prvak 20-kilometrske biatlonske preizkušnje iz Ruhpoldinga Jakov Fak, ki bo ovire premagoval s trenerjem Urošem Velepcem in reprezentančnimi kolegi Teji Gregorin, Janezom Maričem, Vasjo Rupnikom, Petrom Doklom in Simonom Kočevarjem.

Nad Oviratlonom navdušen tudi "Leteči Kranjec"

Poleg slovenske biatlonske ekipe je Oviratlon navdušil tudi aktualnega svetovnega prvaka v poletih Roberta Kranjca, ki se že pridno pripravlja na prihajajočo sezono. Treninge dopolnjuje tudi s prvinami oviratlona in je nad idejo, da bo pustolovščina obiskala naše kraje, navdušen: "Oviratlon me je še posebej navdušil, ker spodbuja ekipni duh in razmišljanje vsi za enega, eden za vse. Če izvzamem ekipne tekme, sem namreč na skakalnici, razen vremskih pogojev, v veliki meri odvisen le sam od sebe, pri oviratlonu pa postaneš del ekipe, celote, kar se mi zdi super. Mislim, da bi se morali tudi sicer veliko bolj zavedati soodvisnosti drug od drugega. Čeprav so skoki individualen šport, pa brez ustrezne ekipe sam ne moreš nič. Na koncu se prispevek vsakega posameznika sešteje v končni uspeh in to je tisto, kar je nekaj vredno." Prav mogoče je, da boste med ovirami srečali tudi »Letečega Kranjca«, saj se ga bo, če mu bo čas dopuščal, z veseljem udeležil: "Vsekakor pa se oviratlona veselim tudi zato, ker vem, da se bomo odlično zabavali, pa še dobro stvar za otroke iz Soče bomo naredili (del prijavnine sobotnega Oviratlona bodo organizatorji namenili nakupu plezalne stene, ki bo pomagala pri rehabilitaciji otrok v URI Soča op. a.)."

Prijave na sobotni test psihične in fizične zmogljivosti organizatorji Športno društvo Oviratlon zbirajo le še danes do polnoči, in sicer na strani Oviratlon Obstacle challenge.

Ne spreglejte