Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 6. 2012,
13.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

rekreacija

Ponedeljek, 4. 6. 2012, 13.11

8 let

Na Mohorju prva Bertoncelj in Zorčeva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Gorski tekači so nadaljevali z merjenjem moči na teku na Mohor, kjer sta ciljno črto prva prečkala Uroš Bertoncelj in Tamara Zorč.

Tudi Gorenjci so minuli vikend nadaljevali z Gorenjskim rekreativnim tekaškim pokalom, ki poteka v sklopu akcije Slovenija teče 2012 in se bo v začetku oktobra zaključil s Šenčurskim izzivom. Na programu je bila že šesta v nizu enajstih tekaških prireditev, katere rezultati bodo šteli za gorenjski pokal. Športno društvo Bela peč – Podblica je priredilo 32. Tek na Mohor, na katerem so se poleg otrok, ki so tekli na razdaljah med 440 in 1320 metri, v teku preizkusili še člani, poleg njih pa so jo na Mohor mahnili še gorski kolesarji.

Člane in članice je na najstarejšem gorenjskem teku pričakala sedemkilometrska proga in 446 metrov višinske razlike. Najbolje se je na razgibani gorski progi v moški konkurenci znašel Uroš Bertoncelj, ki je s časom 31:17.7 za dobre pol minute ugnal Danila Šimnica, tretje mesto si je pritekel Franci Teraž. Med dekleti se je na gorskem teku odvijal pravi boj za najvišja mesta, ki ga je tokrat dobila Tamara Zorč. S progo je opravila v času 39:26.9, le dobro sekundo več pa je potrebovala Petra Mikloša, na tretje mesto se je zavihtela Barbara Markun. Rekorda proge nista bila dosežena, k čemur je svoj delež prispevalo vlažno vreme. Najboljši čas v moški konkurenci tako od leta 2006 še vedno drži Boštjan Hrovat (29:47.69), med dekleti pa ga ima Valerija Mrak, ki je leta 2009 na Mohor pritekla s časom 36:40.7.

Če med tekači rekorda nismo videli, pa je zanj poskrbela gorska kolesarka Barbara Benedik, ki je za vzpon na Mohor potrebovala 31:38.3 in tako za slabih devet sekund izboljšala rekord Ksenje Justin iz leta 2007.

V skupnem seštevku gorenjskega pokala trenutno vodi zmagovalec sobotnega teka na Mohor Uroš Bertoncelj, na drugem mestu mu sledi Danilo Šimnic, tretji je Rok Grilc. V ženski konkurenci prvo mesto zaseda Neja Kršinar, tesno za njo sta Barabara Markun in Petra Race.

Gorenjski pokal v rekreativnih tekih se bo nadaljeval že prihodnji konec tedna, v soboto, 9. junija, ko bo na sporedu 23. Mošenjski tek, ki bo štel tudi za pokal MNZ Policije v rekreativnih tekih.

Ne spreglejte