Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
24. 8. 2018,
13.00

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,53

4

Natisni članek

Ricardo Alves Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija Jucie Lupeta

Petek, 24. 8. 2018, 13.00

5 let, 9 mesecev

Jucie Lupeta

Olimpija pripeljala vročo okrepitev

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,53

4

Milan Mandarić | Predsednik Milan Mandarić je v Ljubljano pripeljal novega napadalca. | Foto Grega Valančič/Sportida

Predsednik Milan Mandarić je v Ljubljano pripeljal novega napadalca.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenski nogometni prvak Olimpija je sklenil triletno pogodbo s portugalskim napadalcem Juciejem Lupeto. Zdaj že nekdanji napadalec Celja bo skušal rešiti težave, ki se pojavljajo v napadu zeleno-belih. Zmaji na zadnjih dveh tekmah niso dosegli niti enega zadetka.

Ljubljanski klub je tako, kot smo napovedali, posegel po sveži portugalski okrepitvi. V Stožice se je preselil 24-letni Joaquim Manuel Welo Lupeta, v nogometnem svetu bolj poznan z imenom Jucie Lupeta.

Aljaž Ivačič
Sportal Ivačič po bolečem porazu Olimpije ošvrknil soigralce #video

Ponosen, da bo igral za Olimpijo

V 1. SNL je že dvakrat zatresel mrežo Olimpijo, zdaj pa se bo trudil, da bo čim večkrat osrečil privržence zeleno-belih. | Foto: Urban Urbanc/Sportida V 1. SNL je že dvakrat zatresel mrežo Olimpijo, zdaj pa se bo trudil, da bo čim večkrat osrečil privržence zeleno-belih. Foto: Urban Urbanc/Sportida ''Ponosen sem, da sem podpisal za Olimpijo, ki jo dobro poznam. A nekaj je, ko igraš proti velikemu klubu, nekaj pa je, ko si član velikega kluba. Boril se bom za zeleno-beli dres, dal bom vse od sebe in upam, da bom pokazal dovolj, da bodo navijači zadovoljni," je po podpisu triletne pogodbe z Olimpijo povedal temnopolti napadalec, ki je v tej sezoni v Prvi ligi Telekom Slovenije že zatresel mrežo Ljubljančanov in pomagal Celju do remija v Stožicah (2:2).

Lupeta pozna odlično slovensko prvenstvo, saj je zadnjih 18 mesecev igral v celjskem dresu. O Olimpiji mu je veliko zanimivega povedal dober prijatelj Ricardo Alves, ki je v prejšnji sezoni prispeval pomemben delež k dvojni slovenski kroni Olimpije, nato pa se poslovil od Ljubljane.

Matej Podlogar
Sportal Domžale okrepil stari znanec 1. SNL, zapustil pa Hrvat

"Da, Riki mi je povedal marsikaj pozitivnega. Predvsem, da bodo ljudje v klubu lepo delali z mano. V podrobnosti ne bi šel, so bile pa same pozitivne stvari," temnopolti napadalec ni skrival navdušenja, ko se je pridružil Olimpiji, kjer bo pod vodstvom Aleksandra Linte kandidiral že za nastop na nedeljskem derbiju 6. kroga Prve lige Telekom Slovenije v Domžalah. Zanimivo je, da njegov prijatelj Alves še išče novega delodajalca.

Lupeta si je pri Olimpiji izbral igralno številko 42. V Prvi ligi Telekom Slovenije je odigral 43 tekem, med strelce pa se je vpisal sedemkrat. Dvakrat je zatresel mrežo Olimpije, zdaj pa se bo trudil, da čim večkrat spravi žogo izza hrbta tekmecev zeleno-belih. Po njegovemu prihodu se je povečalo število napadalcev, zato ni izključeno, da bo še pred koncem prestopnega roka (31. avgust) ljubljanski klub zapustil kateri izmed njegovih stanovskih kolegov.

Portugalec je veliko lepega o Olimpija slišal iz ust prijatelja Ricarda Alvesa. V četrtek je spremljal s tribun dvoboj med Olimpijo in Spartakom iz Trnave (0:2). | Foto: Urban Urbanc/Sportida Portugalec je veliko lepega o Olimpija slišal iz ust prijatelja Ricarda Alvesa. V četrtek je spremljal s tribun dvoboj med Olimpijo in Spartakom iz Trnave (0:2). Foto: Urban Urbanc/Sportida

Pri Olimpiji, ki jo v nedeljo čaka zahtevno gostovanje v Domžalah, v četrtek pa evropska tekma za "biti ali ne biti" v skupinskem delu lige Europa v Trnavi, bi lahko v kratkem prišlo tudi do trenerske menjave, tako da bo v zmajevem gnezdu v prihodnjih tednih še pestro.

Trenutni napadalci pri NK Olimpija:

Andres Vombergar (Arg/Slo), 24 let
Kingsley Boateng (Ita), 24 let
Ivan Lendrić (Hrv), 27 let
Jucie Lupeta (Por), 25 let
Abass Issah (Gan), 19 let
Haris Kadrić (Slo), 18 let
Antonio Lukanović (Hrv), 20 let
NK Olimpija NK Maribor 2
Sportal Ukana Viol, ki so si privoščile Ljubljančane, še kar odmeva #video
Olimpija Spartak
Sportal Če bi lahko, bi se pogreznil v zemljo #video
Aleksandar Linta
Sportal Trener Olimpije še upa, predsednik naj bi ga že prečrtal
Olimpija Spartak Trnava
Sportal Enajstmetrovka, avtogol in slaba realizacija: Olimpija na robu izpada
Olimpija Spartak Trnava
Sportal Olimpija po porazu v Stožicah v izgubljenem položaju, poškodba Kampla #video
Matevž Turkuš
Sportal Nadarjeni napadalec Olimpije v iskanju priložnosti odšel drugam

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 lahko štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljate v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem je na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte