Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
24. 8. 2018,
9.35

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,39

4

Natisni članek

Aljaž Ivačič NK Olimpija NK Olimpija Liga Europa Spartak Trnava Branko Ilić

Petek, 24. 8. 2018, 9.35

5 let, 9 mesecev

Kritika prvega vratarja Olimpije

Ivačič po bolečem porazu Olimpije ošvrknil soigralce #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,39

4

Aljaž Ivačič | Aljaž Ivačič je proti Spartaku najprej prejel zadetek z bele točke, nato pa ga je premagal še kapetan Branko Ilić. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Aljaž Ivačič je proti Spartaku najprej prejel zadetek z bele točke, nato pa ga je premagal še kapetan Branko Ilić.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

"Spartak je zasluženo zmagal. Pokazal je večjo željo od nas, to je edina resnica," je bil po domačem porazu Olimpije v prvi tekmi play-offa kvalifikacij za ligo Europa nezadovoljen Aljaž Ivačič. Vratar je čestital slovaškim prvakom za zmago in pohvalil sodelovanje v njihovi igri. Ravno tisto, kar je v četrtek v Stožicah pogrešal pri Olimpiji.

Prvi čuvaj mreže Olimpije na dvoboju s Spartakom iz Trnave ni imel veliko dela, a je moral vseeno dvakrat po žogo v svojo mrežo. Najprej po kazenskem udarcu, za katerega sta Branko Ilić in Rok Kronaveter, neposredno vpleteni v akcijo, po kateri je angleški delivec pravice pokazal na belo točko, prepričana, da ne bi smel biti dosojen, nato pa ga je nesrečno premagal še kapetan.

Olimpija Spartak
Sportal Če bi lahko, bi se pogreznil v zemljo #video

Edina resnica je ta, da je Spartak pokazal večjo željo

"To je njihov način igre. Spartak igra tako, da tekmecu prepusti posest žoge. Neke priložnosti smo imeli, a če ne zadeneš, ne moreš imeti kaj več," je po bolečem porazu Olimpije (0:2), s katerim si je ta bistveno zmanjšala možnosti za preboj v skupinski del evropske lige, dejal Aljaž Ivačič in nato brez dlake na jeziku pojasnil, kaj je pogrešal v igri zeleno-belih.

"Spartak je zasluženo zmagal. Pokazal je večjo željo od nas, to je edina resnica. Saj ste videli, kako igrajo gostje. Kako se razdajajo. Kako njihovi igralci delajo drug za drugega. Mi tega nismo počeli. To je moje videnje," je namenil kritiko soigralcem, saj je pričakoval, da bodo na zelenico morda najpomembnejše evropske tekme v klubski zgodovini stopili še z večjo željo.

Aleksandar Linta
Sportal Trener Olimpije še upa, predsednik naj bi ga že prečrtal

Ilić se na neki način strinja z vratarjem

Olimpija bo prihodnji četrtek na Slovaško odpotovala z zaostankom dveh zadetkov. | Foto: Grega Valančič/Sportida Olimpija bo prihodnji četrtek na Slovaško odpotovala z zaostankom dveh zadetkov. Foto: Grega Valančič/Sportida Kritike Ivačiča, ki je pri soigralcih pogrešal več želje, se je dotaknil tudi kapetan Branko Ilić.

"Na neki način mu dam kar prav. Ne glede na to, da si rečemo, kako igramo neko zgodovinsko tekmo, to ni dovolj. Na igrišču moraš pokazati še več. Videl sem, kako so se napadalci Spartaka po tem, ko je sodnik zapiskal konec, od utrujenosti samo vrgli na tla. Morda je ravno to odločilo zmagovalca," je dejal izkušeni branilec Olimpije, ki je v prvem polčasu s ponesrečenim posredovanjem premagal lastnega vratarja in podvojil prednost Slovakov.

Olimpija Celje Jucie Lupeta
Sportal Olimpiji že danes velika okrepitev, jo bo res dočakal tudi Maribor?

Ivačič o tem, zakaj je izostala še večja želja v vrstah Olimpije, ni hotel razpredati. Na vprašanje, ali je vse skupaj povezano z vodenjem ekipe, ni odgovoril. "Tega ne bi rad komentiral," je povedal in priznal, da je bilo po porazu z 0:2 v slačilnici prisotno veliko razočaranje.

Vseeno pa ostaja optimist in je prepričan, da bi lahko Olimpija ob boljši predstavi na povratni tekmi play-offa iztržila bistveno bolj ugoden rezultat, kot ga je v četrtek, ko se je v Stožicah zbralo 7.500 gledalcev. "Seveda je upanje za preobrat. Kakšni pa bi bili športniki, če ne bi verjeli v to?" se je vprašal 24-letni vratar, ki je v zadnjem letu skokovito napredoval.

Olimpija Spartak Trnava
Sportal Enajstmetrovka, avtogol in slaba realizacija: Olimpija na robu izpada

Lani rezervni, zdaj prvi vratar Olimpije

Vratar Aljaž Ivačič je po tekmi čestital Spartaku za zasluženo zmago. | Foto: Grega Valančič/Sportida Vratar Aljaž Ivačič je po tekmi čestital Spartaku za zasluženo zmago. Foto: Grega Valančič/Sportida Pred dobrim letom dni je branil za Radomlje, se nato na Cipru že predstavljal kot novi vratar Pafosa, a z njim hitro prekinil sodelovanje. Ostal je brez delodajalca, nato pa sprejel nenadno ponudbo Olimpije, ki je imela že tri kakovostne vratarje (Nejc Vidmar, Rok Vodišek in Aleksander Šeliga), a vseeno želela okrepiti položaj med vratnicama.

Pod vodstvom Igorja Bišćana je s statusom rezervista zavihal rokave, izkoristil zdravstvene težave Vidmarja in Vodiška in tako navdušil strokovno vodstvo, da je kot prvi vratar zeleno-belih prestopil tudi prag sezone 2018/19.

Andraž Šporar
Sportal V ligi Europa ga ni bolj nevarnega od Šporarja

V njej bi rad dvojno slovensko krono oplemenitil z evropskim podvigom, ki pa bo po domačem porazu z 0:2 zelo težko dosegljiv.

Fotogalerija s tekme, fotografa Urban Urbanc/Sportida in Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 44

Zmaji bi na povratni tekmi na Slovaškem potrebovali izdatno zmago, če bi želeli nadoknaditi zaostanek z dvoboja v Stožicah. Odgovor o tem, kdo bo napredoval v skupinski del evropske lige in prejel bogato nagrado Evropske nogometne zveze (Uefa), bo znan zadnji četrtek v mesecu.

Olimpija Spartak Trnava
Sportal Olimpija po porazu v Stožicah v izgubljenem položaju, poškodba Kampla #video

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 lahko štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljate v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem je na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte