Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
11. 5. 2019,
12.50

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,64

1

Natisni članek

Luka Vigele UEFA liga prvakov Liverpool Tottenham Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija večni derbi Aleš Petejan MasterCard Drago Cotar Ljudski vrt

Sobota, 11. 5. 2019, 12.50

1 leto

Srečni nagrajenec Luka Vigele

Fantič iz Maribora deležen časti, o kateri sanjajo milijoni sovrstnikov po vsem svetu #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,64

1

Slovenija se bo lahko v kratkem pohvalila z mladim srečnežem, ki bo pred finalom lige prvakov pospremil na igrišče enega izmed zvezdnikov svetovnega nogometa. Prvega junija bo v Madridu zgodovino pisal Luka Vigele, osemletni Mariborčan, ki ga danes na večnem derbiju med Mariborom in Olimpijo čaka prav posebna generalka. Na zelenico bo pospremil glavnega sodnika.

Triglav Celje
Sportal Celjani drvijo proti Evropi, Olimpija spet utišala Ljudski vrt #video

Nagradna igra, ki so jo izvedli pod okriljem družbe Mastercard, je na sončni strani Alp naletela na ogromen odziv. Mladi ljubitelji nogometa niso zamudili priložnosti, da bi podali kandidaturo za nevsakdanjo vlogo, o kateri sanjajo številni njihovi sovrstniki, ko spremljajo največje spektakle po svetu. Zmagovalec je namreč prejel mikavno nagrado, saj je postal eden izmed 22 spremljevalcev udeležencev finala lige prvakov.

Maribor Ljudski vrt Žoga Zbližuje Mastercard
Sportal V Mariboru se bo 11. maja pisala zgodovina

Najprej navijal za Barcelono, zdaj bo za Liverpool

Ko je Luka Vigele izvedel srečno novico, so ga starši takoj izmerili. Če bi bil namreč višji od 135 centimetrov, ne bi ustrezal kriteriju za izbor spremljevalca (spremljevalke) v finalu lige prvakov. | Foto: Planet TV Ko je Luka Vigele izvedel srečno novico, so ga starši takoj izmerili. Če bi bil namreč višji od 135 centimetrov, ne bi ustrezal kriteriju za izbor spremljevalca (spremljevalke) v finalu lige prvakov. Foto: Planet TV Žreb je določil, da se bo v špansko prestolnico odpravil osemletni Luka Vigele, ki je bil v petek v mestu ob Dravi deležen velike medijske pozornosti, saj se je predstavil javnosti in zaupal, za koga bo stiskal pesti v velikem finalu. ''Bil sem zelo vesel, tako kot moja mami in ati. Najprej sta me izmerila, ali sem dovolj majhen. Če bi bil višji od 135 centimetrov, ne bi smel iti v Madrid,'' je pojasnil mladi Mariborčan, ki obožuje nogomet in ga trenira v šoli nekdanjega reprezentanta Marinka Galića. Podobno kot legendarnemu branilcu slovenske izbrane vrste in NK Maribor je tudi njemu všeč Barcelona.

''Najprej sem hotel, da bi se v finale uvrstila Barcelona, potem pa ji ni uspelo, zato bom v finalu navijal za Liverpool,'' je pojasnil Luka, ki si torej želi, da bi rdeči pod vodstvom Jürgena Kloppa 1. junija v vseangleškem finalu odpravili Tottenham in se povzpeli na evropski prestol. Upa tudi, da mu bo sreča tako naklonjena, da bi lahko na igrišče popeljal katerega izmed nogometašev Liverpoola.

Upa, da bo lahko pospremil na igrišče katerega izmed zvezdnikov Liverpoola. | Foto: Reuters Upa, da bo lahko pospremil na igrišče katerega izmed zvezdnikov Liverpoola. Foto: Reuters

Čaka ga nepozabna in neprecenljiva izkušnja, v špansko prestolnico pa se bo odpravil z očetom. Tako je nanesel žreb, v katerem je njegova mati potegnila krajšo, bo pa lahko podobno kot milijoni nogometnih navdušencev po vsem svetu spremljala slavnostni prihod finalistov na igrišče prek televizijskih zaslonov in na njih uzrla zelo znan obraz, ki bo 1. junija zagotovo izžareval veselje, srečo in neizmeren ponos.

Sportal Olimpijo opozarja, da bo naletela na evropski Maribor #video #video

Mariborčani in Ljubljančani danes v Ljudskem vrtu drug ob drugem

Drago Cotar in Aleš Petejan ne skrivata zadovoljstva zaradi sodelovanja NK Maribor in družbe Mastercard Slovenija. | Foto: Matjaž Vertuš Drago Cotar in Aleš Petejan ne skrivata zadovoljstva zaradi sodelovanja NK Maribor in družbe Mastercard Slovenija. Foto: Matjaž Vertuš ''Izjemno smo veseli, da smo dobili eno od 22 zelo zaželenih mest za Slovenca,'' ne skriva navdušenja Aleš Petejan, vodja trženja družbe Mastercard Slovenija, ki tovrstne akcije zelo podpira tudi zaradi spodbujanja družinskega pridiha na nogometnih tekmah. Zaradi tega je njegovo zadovoljstvo še toliko večje, ker je akcija #ŽogaZbližuje, s katero želi NK Maribor v sodelovanju z družbo Mastercard na štadion privabili čim več mladih družin, v polnem zagonu.

''Zadovoljni smo, da smo z NK Maribor začeli iniciativo Žoga zbližuje, ki je namenjena spodbujanju pozitivnega navijaštva, medgeneracijskega povezovanja. Na derbiju bomo imeli več kot 200 ljudi, različnih družin z vseh koncev Slovenije, ki si bodo prišle ogledat derbi. Z ramo ob rami bodo tam mariborske in ljubljanske družine. To je sporočilo, ki ga želimo dati pozitivnemu navijanju,'' je potrdil, da se danes v Ljudskem vrtu obetajo zgodovinski prizori, saj bodo v družinskem sektorju druga zraven druge sedele družine iz dveh največjih slovenskih mest, ki bosta danes navijali za svoje. Gostitelji za Maribor, gostje za Olimpijo. Če bodo vijolice premagale zmaje, si bo Milaničeva četa zagotovila naslov državnega prvaka že štiri kroge pred koncem.

Družinski sektor bo na današnjem večnem derbiju, ki bi že lahko odločil prvaka Slovenije, poln družin iz različnih slovenskih mest. Tudi iz Maribora in Ljubljane. | Foto: Matjaž Vertuš Družinski sektor bo na današnjem večnem derbiju, ki bi že lahko odločil prvaka Slovenije, poln družin iz različnih slovenskih mest. Tudi iz Maribora in Ljubljane. Foto: Matjaž Vertuš

Akcijo #ŽogaZbližuje podpira tudi predsednik NK Maribor Drago Cotar. ''Družine spodbujamo k obisku. Želeli bi si, da bi bil stadion vedno tako poln kot na tekmi proti Olimpiji, čeprav ima zdaj direktor težave, kako zagotoviti še dodatne vstopnice. Moja želja je, da bi bil družinski sektor še večji. Da bi na tekme privabili čim več gledalcev. Nogomet se igra zaradi gledalcev. Skupaj z Mastercardom smo se priključili akciji, jo podpiramo in jo bomo še naprej,'' je prvi mož mariborskega kluba, ki se v tej sezoni poteguje za dvojno krono, napovedal, da bodo tovrstne akcije v Ljudskem vrtu vedno dobrodošle, nato pa zaželel še veliko užitkov zmagovalcu nagradne igre Luki.

Večni derbi bo danes napolnil tribune Ljudskega vrta. | Foto: Sportida Večni derbi bo danes napolnil tribune Ljudskega vrta. Foto: Sportida

Mladega srečneža čaka danes generalka

Finale lige prvakov bo 1. junija v Madridu na stadionu Wanda Metropolitano. | Foto: Reuters Finale lige prvakov bo 1. junija v Madridu na stadionu Wanda Metropolitano. Foto: Reuters Pred današnjo tekmo čaka simpatična naloga tudi mladega srečneža. Luka bo imel svojevrstno generalko za finale lige prvakov. Na igrišče bo pospremil glavnega sodnika Bojana Mertika, ta bo prvič sodil na večnem derbiju, in se poskušal navaditi na občutek, kako je pospremiti nogometaša na igrišče, medtem ko te obkrožajo do zadnjega kotička polne tribune.

V Mariboru bo to storil pred 12 tisoč gledalci, v Madridu, na stadionu Wanda Metropolitano, kjer z Atleticom blesti Jan Oblak, pa jih bo še petkrat več!

Zlatko Zahović, Darko Milanič
Sportal Zahović spregovoril o Milaniču in nesodelovanju v strokovnem vodstvu
Sportal Hadžić se je odzval kot Klopp #video
Sportal Sebastjan Cimirotić: Maribor ni "nekaj ekstra" #video
Milan Mandarić
Sportal Predsednik Olimpije okrcal Mariborčane
NK Rudar Velenje, NK Mura
Sportal Velik dan za Sarajevčana na delu v Sloveniji, Aluminij razočaral tako ali drugače #video
Domžale Gorica
Sportal Preobrat Domžal v zadnji minuti, po katerem Gorici pošteno gori pod nogami #video
Ne spreglejte