Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
10. 5. 2019,
15.32

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

6

Natisni članek

Milan Mandarić Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor večni derbi Ljudski vrt

Petek, 10. 5. 2019, 15.32

4 leta, 11 mesecev

Milana Mandarića ne bo v Ljudskem vrtu

Predsednik Olimpije okrcal Mariborčane

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

6

Milan Mandarić | Milan Mandarić v soboto ne bo odpotoval v Maribor. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Milan Mandarić v soboto ne bo odpotoval v Maribor.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Predsednik Olimpije Milan Mandarić bo uresničil napoved, ki jo je podal po zadnjem večnem derbiju v Ljudskem vrtu, ko je bil na častni tribuni tarča žaljivk in napadov mariborskih gledalcev. Ljubljanski klub mu je predlagal, naj v soboto raje ostane doma, saj NK Maribor ne more poskrbeti za ustrezno varnostno raven. Mandarić ne skriva obžalovanja, da ga ne bo v Mariboru, obenem pa trdno verjame v zmago Olimpije, s katero bi vijolicam preprečili sobotno slavje ob zagotovitvi naslova prvaka.

Triglav Celje
Sportal Celjani drvijo proti Evropi, Olimpija spet utišala Ljudski vrt #video

''Fantom sporočam, da bom z njimi in da trdno verjamem v njihovo športno moč in v zmago. Žal mi je, da me ne bo v Mariboru, vendar se preprosto ne želim še enkrat soočiti z občinstvom, ki s svojim nespodobnim vedenjem resno škoduje športu, v katerem delujem več kot 40 let in do katerega gojim veliko ljubezen in strast,'' je predsednik NK Olimpija Milan Mandarić razkril razloge, zaradi katerih se v soboto ne bo udeležil večnega derbija v Mariboru, ampak ga spremljal drugje.

Vrhunci zadnjega večnega derbija v Mariboru (1:2):

Razočaran je, da ne bo mogel v živo bodriti in spremljati nogometašev Olimpije, ki so na zadnjih dveh gostovanjih utišali Ljudski vrt in se v Ljubljano vrnili bogatejši za zmago. Če bi podaljšali zmagoviti niz v Mariboru, bi s tem preprečili veliko sobotno proslavo na stadionu pod Kalvarijo. Vijolice bi si namreč v primeru zmage nad branilci naslova v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije že zagotovile 15. državno krono.

Mariborski navijači napadli avtomobil z Mandarićem

Tokrat ga ne bo na VIP tribuni v Ljudskem vrtu. | Foto: Planet TV Tokrat ga ne bo na VIP tribuni v Ljudskem vrtu. Foto: Planet TV Ljubljanski klub je v sporočilu za javnost podrobno zapisal, kaj je predsednika Olimpije 27. oktobra 2018 zmotilo ob spremljanju večnega derbija v Ljudskem vrtu: ''Izpostavljen je bil agresivnim napadom gledalcev ter vulgarnim žalitvam in grožnjam vidno pijanih navijačev. Po končani tekmi je skupina mariborskih navijačev napadla avtomobil, v katerem se je predsednik Mandarić s sodelavci odpravil s parkirišča tamkajšnjega stadiona. Dejstvo je, da prisotnost vodstva NK Maribor, ki je z nami delilo VIP-prostore, ni preprečila ali zmanjšala agresivnosti mariborskega občinstva.''

Pred zadnjim prvenstvenim derbijem v tej sezoni je Olimpija s strani vodstva NK Maribor dobila informacije, da bo poskrbel za dodatne zaščitne ukrepe, da bi se izognili podobnim incidentom znotraj stadiona, a to ni zadoščalo za spremembo odločitve o tem, da se predsednik ne bo udeležil tekme.

V soboto se obeta največji spektakel klubskega nogometa v Sloveniji, ki naj bi ga spremljalo okrog 12 tisoč ljubiteljev nogometa. | Foto: Mario Horvat/Sportida V soboto se obeta največji spektakel klubskega nogometa v Sloveniji, ki naj bi ga spremljalo okrog 12 tisoč ljubiteljev nogometa. Foto: Mario Horvat/Sportida

''Vodstvo NK Maribor nam je hkrati razložilo, da ne more nikakor vplivati na vedenje navijačev pred stadionom, na parkiriščih ali na ulici. V NK Olimpija smo menili, da sprejeti ukrepi ne zagotavljajo ustrezne varnostne ravni, zato smo predsedniku svetovali, naj vztraja pri svoji odločitvi, ki jo je javnosti sporočil po omenjenih dogodkih,'' so zapisali pri najbližjem zasledovalcu Maribora in s tem pojasnili, zakaj bo sedež na VIP-tribuni, namenjen bogatemu Američanu srbskih korenin, v soboto ostal prazen.

Kdo bo dobil večni derbi?

  • NK Maribor
    62,58 %
    1256 glasov
  • NK Olimpija
    29,75 %
    597 glasov
  • Tekma se bo končala z neodločenim izidom
    7,67 %
    154 glasov
Oddanih 2007 glasov

Linta, Barišić, Pevnik, zdaj še Hadžić

Zoran Barišić je konec oktobra 2018 popeljal Olimpijo do vedno prestižne zmage v Mariboru.
 | Foto: Mario Horvat/Sportida Zoran Barišić je konec oktobra 2018 popeljal Olimpijo do vedno prestižne zmage v Mariboru. Foto: Mario Horvat/Sportida Mandarić bo tako izpustil prvi večni derbi v tej sezoni. Olimpija je, zanimivo, prav na vseh štirih računala na drugega glavnega trenerja. 

Na uvodnem, ki ga je Maribor poleti dobil v Stožicah s 3:0, je bil prvi trener Aleksandar Linta, jeseni se je pod zmago zmajev v Mariboru z 2:1 podpisal Zoran Barišić, 16. marca, ko se je derbi v Stožicah končal brez zadetkov, pa je bil trener gostiteljev Robert Pevnik. Na vročem stolčku ga je nasledil Safet Hadžić, ki bo poskušal v Mariboru ostati neporažen in s tem prestaviti proslavljanje naslova na Štajerskem.

Večni derbi se bo začel v soboto ob 17.45, v neposrednem prenosu pa lahko dogajanje v Ljudskem vrtu s studiem na Planet TV spremljate že od 17.15.  
Sportal Izbor SPINS XI: ogromna prevlada NK Maribor v Sloveniji #video
Zoran Barišić
Sportal "Pregnani" trener Olimpije do nove dunajske službe
Sportal Sebastjan Cimirotić: Maribor ni "nekaj ekstra" #video
Sportal Bomo priča še enemu nogometnemu čudežu? #video
Sportal Prašnikar največji strup za Olimpijo #video
NK Maribor NK Olimpija
Sportal Milanič želi proslavljati z navijači, Vidmar bi mu rad pokvaril zabavo #video
Ne spreglejte