Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 5. 2019,
20.40

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,19

15

Natisni članek

derbi Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor Sebastjan Cimirotić

Četrtek, 9. 5. 2019, 20.40

4 leta, 11 mesecev

Cime pred derbijem

Sebastjan Cimirotić: Maribor ni "nekaj ekstra" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,19

15

Nadaljujemo odštevanje do večnega nogometnega derbija. Od tekme nas ločita še dva dneva. Tri točke bodo šle v Ljubljano, pravi Sebastjan Cimirotić, nekdanja desna roka predsednika Olimpija Milana Mandarića.

Na uvodu pogovora za Planet TV je priznal, da je veliko več kot na nogometnem igrišču ob njem. "Samo mimo igrišča hodim in se nekako bolj posvečam naravi. Malo šale. Ne, pride tudi kdaj kakšen dan, ko odigramo kakšno tekmo za rekreacijo, ampak večinoma se zberemo, gremo čez gozd na kakšen sprehod, malo teka in tako naprej," je za začetek povedal priljubljeni Cime.

Še vedno deluje v Olimpiji, v njeni akademiji. "Delam individualno z vsemi našimi talenti, torej z bočnimi napadalci. Naravnost presenečen sem, kakšen bazen talentov imamo. In pri tem je treba biti le potrpežljiv in delati z njimi," je nad talentom, ki ga ima ljubljanska Olimpija, navdušen Cimirotić.

"Mandarić je v Slovenijo popeljal novo revolucijo"

Cimerotić in Mandarić nista več tesna sodelavca, a ostaja prvi v Olimpiji kot trener mladih talentov. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Cimerotić in Mandarić nista več tesna sodelavca, a ostaja prvi v Olimpiji kot trener mladih talentov. Foto: Žiga Zupan/Sportida Nekdanji slovenski reprezentant je prepričan, da kljub očitno izgubljeni državni lovoriki sezona za Olimpijo ni slaba. Čeprav ga ne vidimo več ob Milanu Mandariću, je še vedno v klubu in 100-odstotno podpira predsednika.

"Vsi vemo, kaj je prinesel gospod Mandarić v Slovenijo, da je prinesel novo revolucijo. Ko smo zmagovali, ko smo bili prvaki, smo bili vsi veseli. Morda se je le trenutno malo zalomilo in je takoj kaj narobe," se ne obremenjuje nekdanji slovenski reprezentant, ki verjame, da jo lahko zmaji v tej sezoni še močno zagodejo Mariboru. Zmagajo v soboto in tudi zmagajo v finalu pokala.

Maribor bo v primeru slavja nad Olimpijo že prvak, a Cime pravi, da se to ne bo zgodilo. | Foto: Vid Ponikvar Maribor bo v primeru slavja nad Olimpijo že prvak, a Cime pravi, da se to ne bo zgodilo. Foto: Vid Ponikvar

Cime meni, da Maribor ni nič posebnega

"Maribor ni 'nekaj ekstra' v tem prvenstvu, mogoče je, tako kot smo mi prejšnjo sezono izkoristili nekaj napak Maribora, ta letos izkoristil napake Olimpije," je povedal Cime, ki je še poudaril, da na derbijih trenutna forma ni pomembna. Ključni sta želja in kakovost.

"Smo najboljši v Sloveniji, kar zadeva individualne sposobnosti. In en preblisk Krone, Savića lahko hitro spremeni vso zadevo. Tri točke bodo šle v Ljubljano," je še sklenil.

Kdo bo dobil večni derbi?

  • NK Maribor
    62,58 %
    1256 glasov
  • NK Olimpija
    29,75 %
    597 glasov
  • Tekma se bo končala z neodločenim izidom
    7,67 %
    154 glasov
Oddanih 2007 glasov

Preberite še:

Sportal Bomo priča še enemu nogometnemu čudežu? #video
Spins XI
Sportal Katera je najboljša enajsterica Prve lige Telekom Slovenije? Glasujte! #izbor
Sportal Prašnikar največji strup za Olimpijo #video
NK Maribor NK Olimpija
Sportal Milanič želi proslavljati z navijači, Vidmar bi mu rad pokvaril zabavo #video
Ne spreglejte