Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 8. 2023,
22.24

Osveženo pred

8 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,04

Natisni članek

Timi Max Elšnik Matevž Vidovšek Marcel Ratnik NŠ Mura FC Koper 1. SNL Prva liga Telemach NK Radomlje NK Rogaška NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij

Ponedeljek, 14. 8. 2023, 22.24

8 mesecev, 3 tedne

1. SNL, 4. KROG

Mura brez odpuščenega trenerja Grabića eksplodirala v Kopru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,04
Andrej Maroša | Mura je v Kopru prišla do prve zmage v sezoni. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Mura je v Kopru prišla do prve zmage v sezoni.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Mariborčani so v četrtem krogu 1. SNL prišli še do tretje zaporedne zmage, na domačem Ljudskem vrtu so z 2:1 premagali Bravo, pri obeh zadetkih pa je sodeloval izvrstni Josip Iličić. Celjani so doma z 2:0 odpravili Rogaško, ki tako ostaja brez točke. Olimpija je v soboto z 2:1 premagala Domžale, tekmo je zaradi poškodbe predčasno končal Timi Max Elšnik. Aluminij je za prvo zmago sezone z 2:0 premagal Radomlje. Danes sta krog sklenila Koper in Mura, na Bonifiki pa so s 3:1 slavili Prekmurci.

Četrti krog je bil sklenjen v ponedeljek, ko sta se pod žarometi na Bonifiki udarila Koper in Mura.

Mura se je brez odpuščenega trenerja Dejana Grabića predstavila v imenitni luči, Koprčane je na Bonifiki že v osmi minuti tekme šokiral 22-letni avstrijski vezist Dardan Shabanhaxhaj in Sobočani, ki jih je vodil pomočnik trenerja Darjan Slavic,  so na odmor odšli s prednostjo.

Maks Barišić je z golom v 53. minuti domače spet vrnil v igro, a so Prekmurci ugriznili že osem minut kasneje, ko je z bele točke za novo vodstvo Mure poskrbel Andrej Maroša. Prvo zmago Mure je v 70. minuti potrdil Borna Proleta.

Mura je po dveh porazih le prišla do prvih treh točk v sezoni, Koprčani pa so doživeli prvi poraz.

Maribor je v nedeljo z 2:1 premagal Bravo. Josip Iličić je bil pri prvem golu domačih podajalec, drugega je zabil sam z bele točke. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Maribor je v nedeljo z 2:1 premagal Bravo. Josip Iličić je bil pri prvem golu domačih podajalec, drugega je zabil sam z bele točke. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Josip Iličić zagotovil zmago Mariboru

Nogometna nedelja se je začela v Ljudskem vrtu, ki bo čez štiri dni gostil evropski spektakel, saj prihaja zvezdniški Fenerbahče z ekipo, katere tržna vrednost znaša 180 milijonov evrov. Danes pa se je v mestu ob Dravi mudil mladi ljubljanski klub, ki je vreden 60-krat manj, a je v novo sezono vstopil zelo dobro. Zbral je štiri točke in bi lahko s senzacionalno zmago vodilne Mariborčane celo sklatil s prvega mesta. A senzacije ni bilo. Vijolice so na krilih Josipa Iličića odlično vstopile v tekmo in po 23 minutah že vodile z 2:0.

Fotogalerija s tekme v Ljudskem vrtu (foto: Blaž Weindorfer/Sportida):

Fotogalerija
1 / 62

Iličić je bil pri prvem zadetku na tekmi podajalec, za 1:0 pa je v 19. minuti poskrbel avstrijski vezist Marko Božić. Štiri minute kasneje je bil strelec priljubljeni Jojo, za vodstvo Maribora z 2:0 je poskrbel z bele točke. Zasedba Damirja Krznarja je tako na odmor odšla z lepo prednostjo, v drugem polčasu pa je zobe pokazal tudi Bravo. Trenerja Aleša Arnola je v 57. minuti z zadetkom razveselil Matej Poplatnik, v 85. minuti so imeli Ljubljančani celo priložnost za izenačenje, a je bil z enajstih metrov nenatančen Luka Štor. Zmaga je tako ostala v Ljudskem vrtu, Mariborčani v tej sezoni Prve lige še ne poznajo poraza in so z devetimi osvojenimi točkami na prvem mestu. 

trenerji prve lige Damir Krznar
Sportal Krznar še verjame v čudež: Odločitev bo padla v Ljudskem vrtu

Rogaška nemočna pri evropskem Celju

Na stadionu Z'dežele, ki zaradi neustreznosti v tej sezoni ne more več gostiti Celjanov na evropskih tekmah, je v nedeljo gostovala  Rogaška. To je bil prvi prvoligaški dvoboj ''sosedov'', na katerem so bili absolutni favoriti gostitelji in to vlogo tudi upravičili. Trener Albert Riera je bil v četrtek bolj kot z igro varovancev proti Nemanu zadovoljen z rezultatom, glede na to, da mu je vodstvo kluba omogočilo ogromno število kakovostnih igralcev, pa se je bistveno lažje loti rotacij v ekipi.

V prvem polčasu so se gostje še upirali domači zasedbi, v 60. minuti tekme pa je obramba Rogaške le klonila. Za vodstvo domačih je po podaji Edmilsona poskrbel Chukwubuikem Ikwuemesi. Končni izid tekme je v 85. minuti postavil Aljoša Matko

Oskar Drobne na začetku sezone z Rogaško namenoma zgolj gostuje, saj se objekt v Rogaški Slatini še prenavlja. Za zdaj Rogaška ni uspešna v gosteh. | Foto: Nik Moder/Sportida Oskar Drobne na začetku sezone z Rogaško namenoma zgolj gostuje, saj se objekt v Rogaški Slatini še prenavlja. Za zdaj Rogaška ni uspešna v gosteh. Foto: Nik Moder/Sportida

Rogaška plačuje davek pomanjkanju izkušenj, v 270 minutah v prvi ligi ni niti enkrat zatresla mreže. Brez doseženega zadetka v tej sezoni so le še Radomlje.

NK Celje Albert Riera
Sportal Riera igralcem natočil čistega vina: Ne igramo loterije, ampak nogomet

Ratnik z norim golom s 35 metrov zabil za zmago, poškodba Elšnika

Prvoligaški klubi so se po dveh tednih, takšen premor so terjale višje sile, uničujoče poplave, vrnili na zelenice. Začelo se je z vedno zanimivim obračunom Ljubljanske kotline.

Olimpija je z 2:1 premagala Domžale. | Foto: Nik Moder/Sportida Olimpija je z 2:1 premagala Domžale. Foto: Nik Moder/Sportida

Vodstvo Olimpije si želi, da bi nogometna evforija, ki je prišla do izraza na tekmah z Ludogorcem in Galatasarayem, začela polniti tribune tudi na tekmah prve lige. Tisti, ki so se odločili za ogled srečanja med zmaji in rumeno družino, so s tem pomagali tudi prizadetim v poplavah. Celoten izkupiček od dvoboja je namreč namenjen žrtvam nedavne naravne katastrofe, podobno velja tudi za derbi med Olimpijo in Celjem 27. avgusta.

NK Olimpija NK Domžale | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Olimpija je vstopila v dvoboj četrtega kroga kot favorit, trener Joao Henriques kljub napornemu urniku, že v torek jih čaka povratna tekma kvalifikacij za ligo prvakov, ni posebej premešal enajsterice. Pri gostih so vse oči uprte v novega stratega Dušana Kosića. Olimpija je imela v prvem polčasu premoč v posesti, tudi več strelov, a po dobre pol ure gola nismo videli. Nato pa vendarle prvi gol, v mreži Matevža Vidovška. Ta je skušal izbiti žogo po globinski podaji nasprotnika, a jo je zgrešil. Dobil jo je Gašper Černe, ki je zadel, a je pri tem potegnil Vidovška. In sodnik David Šmajc zaradi prekrška gola ni priznal. Znova se je oglasil nekaj minut pozneje. Svit Sešlar in Jan Đapo sta skušala priti do žoge, pri tem je nogometaš Domžal po nesreči brcnil mladega igralca Olimpije. Zgodilo se je v kazenskem prostoru. Strogo dosojena enajstmetrovka, ki jo je uspešno izvedel Rui Pedro (1:0). Še pred koncem polčasa pa preplah za domače: zaradi poškodbe (udarec v gleženj) je moral v slačilnico Timi Max Elšnik. Zamenjal ga je Saar Fadida.

Tekma je postala še bolj zanimiva, ko so Domžale v 53. minuti izenačile (1:1). Po močnem predložku s strani je Vidovšek žogo le odbil, in to neposredno na nogo Luke Topalovića, ki mu ni bilo težko zadeti. Domači so zaostajali samo pet minut. Marcel Ratnik je s kakšnih 35 metrov dosegel tako imenovani evrogol (2:1). Do konca so domači prevladovali, a se rezultat na semaforju ni več spremenil. Druga zmaga v sezoni za Olimpijo. Henriques po koncu tekme ni imel informacije, ali gre pri Elšniku za resnejšo poškodbo.

Igor Barišić
Sportal Hrvat, ki je rešil Olimpijo pred propadom: Ljubljana je za nas München

Tretji poraz Radomljanov

Aluminij Radomlje | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Radomljani so doživeli še tretji poraz v sezoni, za nameček pa še na tretji tekmi niso zadeli. Aluminij, ki je v uvodu sezone navkljub le eni osvojeni točki pustil dober vtis, je zdaj le prišel do prve zmage v sezoni, potem ko je že v prvem polčasu dosegel oba gola (2:0). V 36. minuti so Kidričani unovčili terensko premoč, potem ko je s približno 18 metrov z nizkim strelom zadel Marko Brest. Šest minut pozneje je bilo že 2:0, po podaji z desne strani je na prvi vratnici z glavo zadel Tin Martić. Aluminij v naslednjem krogu doma čaka tekma z Olimpijo.

Olimpija : Mura Nona, finale pokala
Sportal Prekmurke branijo dvojno krono, a želi jo tudi Olimpija #video

1. SNL, 4. krog:

Sobota, 12. avgust:

Nedelja, 13. avgust:

Ponedeljek, 14. avgust:

Lestvica:

Najboljši strelci:

4  Arnel Jakupović (Maribor),
3 – Saar Fadida (Olimpija),
2 - Rui Pedro (Olimpija), Matej Poplatnik (Bravo), Aljoša Matko (Celje), Dardan Shabanhaxhaj (Mura)
...
Dušan Kosić Domžale
Sportal Na klop Domžal stari znanec prve lige
Ne spreglejte