Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 3. 2023,
19.25

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,61

5

Natisni članek

FC Koper NŠ Mura Prva liga Telemach NK Tabor Sežana NK Radomlje NK Olimpija NK Olimpija NK Mura NK Maribor NK Maribor ND Gorica NK Domžale NK Celje NK Bravo 1. SNL

Nedelja, 19. 3. 2023, 19.25

1 leto, 1 mesec

1. SNL, 28. krog

Mura v poslastici na Fazaneriji ustavila Olimpijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,61

5

NK Mura : NK Olimpija 1. SNL | Mura je z 2:1 ugnala Olimpijo. | Foto Blaž Weindorfer / Sportida

Mura je z 2:1 ugnala Olimpijo.

Foto: Blaž Weindorfer / Sportida

Začela se je zadnja četrtina 1. SNL. Nogometaši Mure so na derbiju kroga z 2:1 po preobratu ugnali Olimpijo, kljub temu da so skoraj celotni drugi polčas igrali z nogometašem manj na zelenici. Bravo je po 12 tekmah le prišel do zmage, z igralcem več je z 2:1 premagal Gorico. Koper je po nekaj slabših tekmah zmagal drugič zapored in z 1:0 slavil v Sežani. Maribor je na prvi tekmi kroga remiziral proti Radomljam (1:1) in nekdanjemu športnemu direktorju Oliverju Bogatinovu. Nogometaši Celja so v neposrednem obračunu za tretje mesto z 1:0 ugnali Domžale. 

 

Mura Olimpija
Sportal Riera razočaran nad dejanjem Grabića: Užalil me je

1. SNL, 28. krog:

Sobota, 18. marec:

Nedelja, 19. marec:

prva liga 25. krog NK Maribor NK Celje
Sportal Mariborčanom in Koprčanom denarna kazen

Mura po preobratu boljša od Olimpije

Poslastico kroga je prineslo sklepno dejanje v Murski Soboti, kjer je Mura z 2:1 ugnala Olimpijo. Derbi kroga je postregel z zanimivo predstavo, polno dogodkov. Zmago je vknjižila Mura, ki je sicer nekaj časa igrala z igralcem manj, a zdržala v obrambi, junak dvoboja je bil domači vratar Klemen Mihelak. Ljubljančani so sicer v prvem delu dvakrat zadeli okvir vrat, v drugem pa zgrešili tudi najstrožjo kazen.

Mura : Olimpija, foto: Blaž Weindorfer/Sportida:

Fotogalerija
1 / 45

Olimpijo je že v 12. minuti v vodstvo s strelom z bele pike povedel Mario Kvesić, potem ko je Ivan Šarić v kazenskem prostoru igral z roko, na ogled posnetka z uporabo tehnologije VAR so poklicali sodnika Alena Borošaka, ki je nato pokazal na enajstmetrovko. A sledil je ekspresen odgovor Mure. Le štiri minute pozneje je po podaji Mihaela Klepača v polno z evrogolom meril Niko Kasalo, v 40. minuti pa je za preobrat in vodstvo gostiteljev po podaji Klepača iz kota zadel še Kai Cipot. Na začetku drugega polčasa je sledil udarec za Muro, ki je v 48. minuti, po rdečem kartonu Srđanu Kuzmiću, ki je storil prekršek nad Kvesićem v kazenskem prostoru Mure, ostala le z deseterico na igrišču. Olimpija je imela zatem na voljo še en strel z enajstih metrov, odgovornost je še drugič prevzel Kvesić, a je streljal mimo vrat. V 83. minuti je z desetimi nogometaši na igrišču ostala še Olimpija, potem ko je rdeči karton prejel Agustin Doffo, saj je s prekrškom preprečil Mirlindu Dakuju, da po protinapadu sam pride pred vratarja Matevža Vidovška.

Olimpija ima na vrhu 15 točk prednosti pred Mariborom, Mura pa je ohranila stik z ekipami, ki se borijo za Evropo.

slovenska nogometna reprezentanca, Radenko Mijatović, Matjaž Kek
Sportal Kek vpoklical tudi dva novinca, predsednik NZS optimist

Bravo po 12 tekmah le zmagal

Bravo je le zmagal. | Foto: Vid Ponikvar Bravo je le zmagal. Foto: Vid Ponikvar Nogometaši Brava so zadnjo zmago v prvenstvu zabeležili 6. novembra, na novo so morali čakati kar 12 tekem. Vmes so se znašli v boju za obstanek, jim pa lahka zmaga proti Gorici, neposrednemu tekmecu, da dodatni veter v tem boju. Prvi so sicer zadeli Goričani, v 47. minuti je po podaji Filipa Brekala iz prostega strela z glavo vodilni zadetek dosegel Nejc Mevlja.

Bravo je ponovil dobro igro iz drugega polčasa tekme med tednom proti Mariboru, za kar je bil tudi nagrajen. Za prvi gol rumene ekipe v 54. minuti ima veliko zaslug David Flakus Bosilj, ki je na desni strani kazenskega prostora lepo sprejel žogo, jo zavrnil v sredino, kamor je pritekel Martin Kramarič in z močnim strelom poslal žogo pod prečko. V 62. minuti bi Flakus Bosilj lahko tudi sam dosegel zadetek, vendar je bil po podaji Selana z desne strani nespreten, toda njegovo napako je dve minuti pozneje popravil Tamar Svetlin, ki je bil natančen s strelom od daleč. Zmaga bi bila lahko še višja, saj je Kramarič pred koncem tekme s prostega strela zadel še vratnico.

Kopru druga zaporedna zmaga

Koper je zmagal drugič zapored. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Koper je zmagal drugič zapored. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Nogometaši Kopra so v primorskem obračunu 28. kroga lovili priključek do vodilne četverice, a je bil sprva najbolj aktiven na zelenici v Sežani njihov nekdanji nogometaš Luka Šušnjara. Najprej mu je v 19. minuti lepo podal Sacha Marasović, a je s kakšnih osmih metrov udaril prek gola, drugič pa je Šušnjara prodrl po desni strani in podal pred gol, kjer pa je bil na drugi vratnici za korak prepočasen Jakoslav Stanković. Če ga Tabor ni dal, ga je pa Koper. Po kratki podaji je do žoge kakšnih 25 metrov od vrat prišel Omar Corriea in silovito udaril, žoga je poletela tik pod prečko in končala za hrbtom Jana Koprivca.

V nadaljevanju so Koprčani zgostili obrambo in uspešno do konca branili minimalno prednost in zmagali z 1:0. Domači niso bili več tako nevarni kot ob dveh akcijah v prvem delu, čeprav so imeli rahlo terensko premoč. Vse do 72. minute, ko je po predložku Nabila Khalija Šušnjara spet utekel v kazenski prostor in imel pred seboj le še vratarja Adnana Golubovića, ki pa je njegov poskus s petih metrov ubranil.

NK Celje 1. SNL | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Obračun za tretje mesto po napaki Mulalića Celju

V knežjem mestu se je odvil dvoboj za Evropo, ki so ga z 1:0 dobili Celjani, s tem pa so prednost pred Domžalami na lestvici povišali na pet točk. Edini zadetek na srečanju so v 79. minuti pripisali Gregorju Bajdetu, potem ko si je veliko napako privoščil vratar Domžal Ajdin Mulalić. Bajde je v kazenskem prostoru prišel do strela, zadel enega od domžalskih branilcev, zdelo se je, da bo Mulalić z lahkoto ujel žogo, a jo je nekako zgrešil, ta pa se je odkotalila v mrežo. Pozneje so tudi Domžalčani pritisnili, nekajkrat je morala posredovati obramba na čelu z Obradovićem, toda Celjani so zdržali napade gostov.

Galerija s tekme Celje : Domžale (foto: Vid Ponikvar/Sportida):

Fotogalerija
1 / 13

Maribor do točke v Domžalah

Josip Iličić je zadel za 1:1. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Josip Iličić je zadel za 1:1. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Na prvi tekmi kroga sta se v Domžalah Radomlje in Maribor razšla z remijem (1:1). Prvi so zapretili gostitelji, že v deseti minuti je bil natančen Ester Sokler. A sledil je odgovor Maribora, v 38. minuti je po podaji Marka Tolića svoj drugi zadetek v prvi ligi v svojem desetem nastopu za Maribor dosegel Josip Iličić. Radomlje so v 76. minuti ostale še z nogometašem manj na igrišču. Izključen je bil Gaber Dobrovoljc, ki je kot zadnji igralec, kot je dosodil sodnik po pregledu posnetka, naredil prekršek nad Žanom Vipotnikom na robu kazenskega prostora. S prostega strela malce z desne strani je nato poskusil Iličić in le za malo zgrešil cilj. Tudi sicer je bil Maribor večji del tekme boljši tekmec, tudi v statističnih merilih je prevladoval, toda kljub vrnitvi ličića, Martina Mileca in Vipotnika mu ni uspelo priti do želenih treh točk.

Radomlje, ki so vpisale še 13. spomladansko točko, imajo zdaj na osmem mestu 26 točk, Maribor pa je z 48 točkami ostal na drugem mestu.

Miha Blažič
Sportal "Nogometaši imamo srečo, da lahko delamo in dobro živimo"

Najboljši strelci:

14 – Mirlind Daku (Mura), Žan Vipotnik (Maribor), 
12 – Mario Kvesić (Olimpija), 
11 – Martin Kramarič (Bravo), 
10 - Andrej Kotnik (Koper),
9 – Franko Kovačević (Domžale), 
8 – Svit Sešlar (Olimpija), 
7 – Ivan Durdov (Domžale), Charles Chukwubuikem Ikwuemesi (Celje), 
6 – Mustafa Nukić (NK Olimpija), Rui Pedro (Olimpija), Ester Sokler (Radomlje), Marko Tolić (Maribor).

NŠ Mura FC Koper
Sportal V Fazaneriji preobrat v dveh minutah, nov šampionski korak Olimpije
NK Krka Portoval
Sportal Rogaška spet na vrhu
Ne spreglejte