Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 9. 2023,
22.12

Osveženo pred

7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,18

Natisni članek

NK Rogaška NK Radomlje NK Olimpija NK Olimpija NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Koper NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij Prva liga Telemach 1. SNL

Četrtek, 28. 9. 2023, 22.12

7 mesecev

1. SNL, 10. KROG

Delitev točk na derbiju, Maribor si je pošteno oddahnil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,18
NK Olimpija : NK Koper | Olimpija in Koper sta se razšla z remijem. | Foto www.alesfevzer.com

Olimpija in Koper sta se razšla z remijem.

Foto: www.alesfevzer.com

Za konec desetega kroga 1. SNL sta se Olimpija in Koper na derbiju razšla z delitvijo točk (1:1). Maribor je proti Radomljanom že zaostajal z 0:1, a na koncu po preobratu slavil s 3:1 in prekinil niz slabih rezultatov. Sreda je postregla s prvovrstnim presenečenjem Aluminija, ki je vodilnemu Celju zadal prvi poraz v tej sezoni. Kidričani so po izjemnem preobratu, v zadnjih 23 minutah so zadeli kar trikrat, v gosteh zmagali s 3:1. Rogaška je dočakala zgodovinsko krstno zmago na prenovljenem stadionu, ugnala je Bravo (2:0), prerojena Mura pa je bila v gosteh boljša od Domžal (2:0) in je zdaj šesta.

Zoran Zeljković
Sportal Tudi če ga jutri odpustijo, jim bo še vedno hvaležen

1. SNL, 10. krog:

Četrtek, 28. september:

Delitev točk na derbiju v Stožicah

V derbiju 10. kroga državnega prvenstva med Olimpijo in Koprom ni bilo zmagovalca. Branilci naslova so imeli žogo več v nogah, a premalo idej v napadu, da bi lahko iztržili ugodnejši rezultat. Na koncu so lahko zadovoljni tudi s točko, saj so do 82. minute zaostajali, remi pa je glede na videno tudi najpravičnejši razplet z zanimivimi dogodki ne preveč bogate tekme.

Joao Henriques in Zoran Zeljković sta se razšla z remijem. | Foto: www.alesfevzer.com Joao Henriques in Zoran Zeljković sta se razšla z remijem. Foto: www.alesfevzer.com

Koprčani so v prvem polčasu izkoristili polpriložnost, potem ko je po protinapadu Nik Omladič prodrl po desni strani in poslal žogo na rob kazenskega prostora, kjer bosanski napadalec Nardin Mulahusejnović ni okleval s strelom in Žogo ob vratnici poslal v levi zgornji kot vrat Matevža Vidovška. Gostitelji pa so v zaključku tekme izenačili. Jorge Silva je z desne strani izvedel prosti strel, do nizke žoge se je dokopal Pedro Lucas, njegov strel z glavo je Koprivec odbil, toda le do Ruia Pedra, ki jo je brez težav poslal v mrežo.

Domači so do konca tekme še poskušali doseči drugi gol, toda pravih priložnosti niso imeli, enako velja za Koper, ki v Ljubljani poleg taktične discipline ni pokazal posebej veliko, a je lahko zadovoljen s točko, s katero se je na lestvici izenačil z vodilnim Celjem.

Mariborčani so jo dočakali

Nogometaši Maribora se po petih tekmah vendarle veselijo zmage. Po treh zaporednih porazih, ki so zelo razburkali stanje v štajerski prestolnici, so tokrat premagali zadnjeuvrščene Radomlje in se vrnili na četrto mesto prvenstvene lestvice. A ne brez težav in stresa. Po prvem polčasu je kazalo na nov neuspeh, iz Ljudskega vrta so se spet slišali žvižgi, varovanci Damirja Krznarja so spet zaostajali, toda tokrat v drugem delu vendarle izpeljali preobrat za izredno pomembne tri točke, ki pomenijo predvsem vsaj nekaj dni miru.

Vijole so pred tekmo zasedbo Maribora seznanile s svojimi željami in zahtevami, njihovi ljubljenci pa so jih nato po seriji slabih rezultatov nagradili z zmago. | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Vijole so pred tekmo zasedbo Maribora seznanile s svojimi željami in zahtevami, njihovi ljubljenci pa so jih nato po seriji slabih rezultatov nagradili z zmago. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

A srečanje se je za Maribor slabo začelo, saj so Radomlje hitro povedle. V 22. minuti je Dejan Vokić na robu kazenskega prostora lepo podal žogo do Madžida Sošića, ta se je izognil nedovoljenemu položaju in z natančnim strelom v nasprotni kot premagal vratarja Ažbeta Juga.

Maribor je nato v drugem polčasu vendarle našel pot do zmage. V 50. minuti je po predložku Guerrica na 1:1 poravnal Marko Božić. Pot do treh točk pa jim je odprl kot, ki ga je izvedel Aleks Pihler, v kazenskem prostoru je bil najvišji Sven Šoštarič Karič, ki je z glavo premagal Baša. Za končni izid je v 66. minuti poskrbel Erico Castro, ki je žogo - ta je po preigravanju vratarja Kolarju ušla - poslal pod prečko. Toda zanesljivo vodstvo je Mariborčane uspavalo. Radomlje bi ob koncu tekme lahko vsaj znižale zaostanek, a je domače nekajkrat rešil vratar Jug.

Marko Šuler
Sportal Se pri ranjenem Mariboru obetajo spremembe?

Srbski strateg preporodil Muro

Spopad edinih predstavnikov 1. SNL, ki sta v tej sezoni že menjala trenerja, je pripadel Muri. Spomin na uvodni krog, v katerem je rumena družina v Fazaneriji zaostajala že z 0:2, nato pa pod vodstvom Simona Rožmana pripravila popoln preobrat in na koncu zmagala s 3:2, je še kako živ. V tem tako kratkem obdobju pa se je marsikaj spremenilo. Oba kluba sta zamenjala trenerja, novopečeni strateg Mure Srb Vladimir Vermezović pa je poskrbel za sladko maščevanje črno-belih. Mura igra kot prerojena, po Rogaški Slatini je v gosteh z 2:0 odpravila še Domžalčane, pri katerih je Dušan Kosić doživel novo razočaranje.

Dardan Shabanhaxhaj, 22-letni avstrijski napadalec albanskih korenin, je v tej sezoni dosegel že štiri zadetke. | Foto: Aleš Fevžer Dardan Shabanhaxhaj, 22-letni avstrijski napadalec albanskih korenin, je v tej sezoni dosegel že štiri zadetke. Foto: Aleš Fevžer

Mura je v nasprotju s tradicijo, pred tem se je kar osem od zadnjih desetih gostovanj Mure pri Domžalah končalo z remijem, odpravila tekmeca in na lestvici skočila višje po razpredelnici. Za črno-bele sta zadela Dardan Shabanhaxhaj, ki je ob koncu prvega dela z diagonalnim strelom premagal Gašperja Tratnika in dosegel že četrti zadetek v tej sezoni, v 70. minuti pa je končni rezultat dosegel Matic Maruško. V polno je zadel po strelu z razdalje in se med strelce vpisal še na drugem zaporednem gostovanju. Podajo je vpisal Shabanhaxhaj.

Albert Riera
Sportal Riera se je posul s pepelom: Nikogar ne bom kaznoval

Hud spodrsljaj vodilnega proti zadnjeuvrščenemu

Robert Pevnik je po petih zaporednih porazih v 1. SNL dočakal ogromen uspeh. V knežjem mestu je postal prvi trener, ki je v slovenskem prvenstvu premagal Alberta Riero na klopi Celja. | Foto: Vid Ponikvar Robert Pevnik je po petih zaporednih porazih v 1. SNL dočakal ogromen uspeh. V knežjem mestu je postal prvi trener, ki je v slovenskem prvenstvu premagal Alberta Riero na klopi Celja. Foto: Vid Ponikvar Celjanom se je v 10. krogu pošteno zalomilo, Aluminij pa ostaja njihova "črna mačka" v tej sezoni, saj so na dveh tekmah proti Kidričanom, ki so v dvoboj vstopili kot zadnjeuvrščeni prvoligaš, osvojili le točko. Čeprav se je Robertu Pevniku po petih zaporednih porazih že majal stolček, je Polzelčan z ogromno senzacijo dokazal, da lahko drugoligaški podprvak v tej sezoni meša štrene tudi najboljšim.

Španski trener Albert Riera je tako doživel prvi poraz s Celjani v 1. SNL. Pred tem je izgubljal le na evropskih srečanjih, tokrat pa mu do zadovoljivega rezultata ni pomagalo niti vodstvo. Celje, ki se v Sloveniji ponaša z najbolj polno klubsko blagajno, je po prvem polčasu vodilo z 1:0, z bele točke pa je bil uspešen Mario Kvesić. Španski strateg je pošteno prevetril postavo, s katero je v prejšnjem krogu stežka ugnal Radomlje (1:0). Stavil je na dolgo in široko klop, s katero se lahko pohvali, a so njegovi varovanci v drugem polčasu močno popustili. Aluminij se ni predal, ampak priredil največjo senzacijo začetka jesenskega dela. V 67. minuti je Hrvat Tomislav Jagić poskrbel za izenačenje, v nadaljevanju pa je moral Matko Obradović še dvakrat po žogo v svojo mrežo, saj sta ga premagala še Žan Baskera in Sandro Jovanović. Aluminij je tako po dolgem postu dočakal drugo zmago v tej sezoni, s katero je ohranil stik s tekmeci.

Zgodovinska zmaga Rogaške

Vratar Rogaške je proti Bravu zadržal mrežo nedotaknjeno. | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Vratar Rogaške je proti Bravu zadržal mrežo nedotaknjeno. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com V sredo je bilo veselo v Rogaški Slatini. Izbrancem Oskarja Drobneta je uspelo tisto, kar jim ni pred dnevi proti Muri (0:2). V prenovljenem Športnem centru Rogaška Slatina so dočakali prvo zmago, s tem pa poskrbeli, da so ljubitelji nogometa v tem mestu proslavljali prvo prvoligaško zmago po treh desetletjih! Šiškarji, ki so v soboto presenetili Olimpijo in kar štirikrat zatresli njeno mrežo, so tokrat streljali s "slepimi naboji". Rogaško je najprej razveselil Nejc Gradišar, ko je v 12. minuti premagal gostujočega vratarja Hrvata Matijo Orbanića, v 73. minuti pa je 22-letni Hrvat Toni Vidogradac po podaji Alena Korošca podvojil prednost, ki se je pozneje izkazala za neulovljivo.

Rogaška je z drugo zmago v sezoni skočila na osmo mesto, še vedno pa je nejasna usoda "izgubljene" tekme v Kopru, ki jo je Nogometna zveza Slovenije za zeleno mizo prisodila Koprčanom, po pritožbi Rogaške Slatine pa še ni sporočila končne odločitve. V nedeljo sledi v Rogaški Slatini nov spektakel, ki bo tribune napolnil do zadnjega kotička. Prihaja namreč prvak Olimpija.

Slovenija Anglija 2010 SP
Sportal Velikan slovenskega nogometa, ki se noče izpostavljati

 

1. SNL, 10. krog:

Sreda, 27. september:

Četrtek, 28. september:

Lestvica:

Najboljši strelci:

– Rui Pedro (Olimpija)
– Aljoša Matko (Celje)
4 – Marko Božić (Maribor), Arnel Jakupović (Maribor), Matej Poplatnik (Bravo), Dardan Shabanhaxhaj (Mura)
3 – Saar Fadida (Olimpija), Nemanja Motika (Olimpija), Timothe Nkada (Koper), Mustafa Nukić (Olimpija), Madžid Šošić (Radomlje), Gašper Trdin (Bravo)
...

NK Maribor
Sportal Nemoč Maribora, žvižgi s tribun, Celje in Koper prevzemata primat
Joao Henriques Olimpija
Sportal Trener Olimpije izpostavil nedopustne napake in naslovil ostro kritiko na NZS
Ne spreglejte