Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 9. 2023,
10.02

Osveženo pred

8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,19

Natisni članek

Alberto Giuliani Turčija slovenska odbojkarska reprezentanca EuroVolley2023

Sreda, 6. 9. 2023, 10.02

8 mesecev

po četrtfinale proti turkom

Slovenci po četrtfinale v soboto ob 16.30: Razmišljati, kaj še lahko storimo boljše

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,19
slovenska odbojkarska reprezentanca : Bolgarija, evropsko prvenstvo | Slovenci bodo tekmo osmine finala proti Turkom igrali v soboto ob 16.30. | Foto CEV

Slovenci bodo tekmo osmine finala proti Turkom igrali v soboto ob 16.30.

Foto: CEV

Slovenska odbojkarska reprezentanca bo tekmo osmine finala evropskega prvenstva proti Turčiji igrala v soboto ob 16.30, je danes potrdila Evropska odbojkarska zveza. Sprva je bilo predvideno, da zmagovalec skupine B (Slovenija) s četrtim iz skupine D (Turčija) igra že v petek, a bodo takrat na delu gostitelji Bolgari. Ti naj bi po prvotnem razporedu, ki je dopuščal spremembe, igrali v soboto. Bolgare po neposrečenem skupinskem delu v boju za četrtfinale čakajo olimpijski prvaki Francozi. 

slovenska odbojkarska reprezentanca : Bolgarija, evropsko prvenstvo
Sportal Slovenci v poslastici na kolena spravili še Bolgare. Zdaj jih čaka dobri znanec. #video

Po prvotnem sporedu Evropske odbojkarske zveze, objavljenem še pred začetkom prvenstva, naj bi se zmagovalec skupine B s četrtim iz skupine D ter drugi iz skupine D s tretjim iz skupine B pomerila v petek. V soboto pa sta bili načrtovani tekmi osmine finala med zmagovalcem skupine D in četrtim iz skupine B ter drugim iz skupine B in tretjim iz skupine D.

A spored je dopuščal spremembe, kar se je po četrtem mestu gostiteljev Bolgarov tudi zgodilo. Ti bodo tako s Francozi igrali v petek. Takrat se bosta za četrtfinale v Varni potegovali še Hrvaška in Romunija

Slovenci bodo proti Turčiji, ki jo vodi nekdanji selektor Alberto Giuliani, igrali ob 16.30. Na večerni sobotni tekmi (19.30) si bosta tako nasproti stali še Portugalska in Ukrajina. S tem parom se v četrtfinalu križa slovenski par osmine finala.

Obe četrtfinalni tekmi v Varni bosta v ponedeljek, med seboj se bosta pomerila zmagovalca petkovih in zmagovalca sobotnih dvobojev. Polfinale in tekmi za odličja bodo 14. in 16. septembra v Rimu.

Pari osmine finala v Varni

Petek, 8. september
16.30 Hrvaška - Romunija
19.30 Francija - Bolgarija

Sobota, 9. september
16.30 Slovenija - Turčija
19.30 Portugalska - Ukrajina

Četrtfinale v Varni

Ponedeljek, 11. september
zmagovalec Francija/Bolgarija - zmagovalec Hrvaška/Romunija
zmagovalec Slovenija/Turčija - zmagovalec Portugalska/Ukrajina

Polfinale in tekmi za odličja bodo v Rimu 14. in 16. septembra. 

Prvotno predviden urnik osmine finala, ki je dopuščal spremembe: razpored odbojka | Foto: CEV Foto: CEV

Tonček Štern
Sportal Tonček Štern v nepoznanem položaju: Delam vse, da se bom vrnil še močnejši #video

Počitek bo prišel prav

Slovenci so na petih tekmah predtekmovanja petkrat zmagali, izgubili so zgolj en niz in napredovali brez poraza, kar jim je na jubilejnem desetem prvenstvu stare celine uspelo prvič.

"Na prejšnjih prvenstvih smo že izkoristili bonuse v skupinah prvega dela. Nikoli nam je ni uspelo zapustiti brez poraza. Lepo je biti prvi, z izkupičkom petih zmag na petih tekmah in le enim izgubljenim nizom, a s tem se ne smemo zadovoljiti. Potrebno je gledati naprej in razmišljati, kaj še lahko storimo boljše. V osmini finala nas bo pričakala nova težka tekma, v končnici popravnih izpitov več ni," je dejal izjemno razpoloženi sprejemalec Rok Možič, ki se je po sili razmer iz sprejemalca prelevil tudi v korektorja.

"Sam se z 21 leti ne morem kaj preveč pritoževati, več ko sem na igrišču, lepše mi je. A vsak potrebuje nekaj počitka, predvsem za glavo." | Foto: CEV "Sam se z 21 leti ne morem kaj preveč pritoževati, več ko sem na igrišču, lepše mi je. A vsak potrebuje nekaj počitka, predvsem za glavo." Foto: CEV

Slovenci imajo zdaj tri dni tekmovalnega premora do sobote, ko jim bodo v boju za četrtfinale nasproti stali Turki. "Počitek bo zagotovo prišel prav. Sam se z 21 leti ne morem kaj preveč pritoževati, več ko sem na igrišču, lepše mi je. A vsak potrebuje nekaj počitka, predvsem za glavo. Zdaj moramo pogledati, kaj smo delali dobro, kaj slabo, kaj se da še popraviti, in dobro preučiti Turčijo," je po torkovi zmagi nad Bolgarijo v izjavi za RTV Slovenija dejal Možič.

Če bodo osredotočeni na svojo igro ...

Turke vodi stari znanec slovenske reprezentance Giuliani. Italijan je med letoma 2019 in 2021 vihtel selektorsko taktirko odbojkarske Slovenije in z njo na evropskih prvenstvih osvojil srebrno odličje. 

Slovence je vodil do dveh srebrnih odličij na evropskih prvenstvih, v soboto bo njihov nasprotnik. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Slovence je vodil do dveh srebrnih odličij na evropskih prvenstvih, v soboto bo njihov nasprotnik. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Vesel sem, da je prišla taka tekma, kot je bila ta z Bolgarijo, pa tudi tista prva tekma, da so nas Ukrajinci v prvem nizu malo prebudili, da smo videli, da ne bo vse tako preprosto. Turki so neugoden nasprotnik, imajo vrhunske igralce, tudi trener nas zelo dobro pozna, tako da ne bo preprosto. Menim pa, da imamo, če bomo osredotočeni na svojo igro, dovolj kakovosti tudi za njih," o naslednjih tekmecih še pravi Možič.

slovenska odbojkarska reprezentanca : Bolgarija, evropsko prvenstvo
Sportal Slovenci z odliko opravili še zadnjo skupinsko nalogo
Ne spreglejte