Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 11. 2023,
15.35

Osveženo pred

5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

Natisni članek

Klemen Čebulj liga prvakov liga prvakov ACH Volley

Ponedeljek, 27. 11. 2023, 15.35

5 mesecev

ACH Volley bo v sredo ob 18. uri igral prvo domačo tekmo lige prvakov v novi sezoni

"Gorimo od želje, motivacija na izjemno visoki ravni"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28
ACH Volley | Odbojkarji ACH Volleyja so pred sredino domačo tekmo lige prvakov izjemno motivirani. | Foto Guliverimage

Odbojkarji ACH Volleyja so pred sredino domačo tekmo lige prvakov izjemno motivirani.

Foto: Guliverimage

Odbojkarji ACH Volleyja bodo v sredo proti poljski ekipi Asecco Resovia Rzeszow igrali prvo domačo v tej sezoni lige prvakov. V uvodni tekmi skupine B so v gosteh izgubili z italijanskim prvakom Itas Trentinom z 1:3. Tokrat bodo igrali v dvorani Tivoli in kot pravijo v taboru slovenske ekipe, so pred tekmo, ki se bo začela ob 18. uri, zelo motivirani.

Trentino : ACH Volley
Sportal ACH Volley se je dobro upiral favoriziranemu Trentinu

V Trentu so odbojkarji ACH Volleyja proti enemu izmed favoritov tekmovanja nudili dostojen odpor, z zelo dobro predstavo v drugem nizu so italijanske prvake prisilili, da so v nadaljevanju zaigrali resneje in bolj zavzeto. Vseeno so jih slovenski prvaki namučili v četrtem nizu, kjer ni veliko zmanjkalo, da bi iz dvoboja odšli z vsaj točko.

"Naredili smo to, kar smo želeli pred tekmo, nudili dober odpor. Takšne tekme so vedno težje za tiste, ki so vsaj na papirju favoriti. Nam se to redno dogaja v domačem prvenstvu, ko enostavno nihče ne razmišlja, da bi lahko izgubili. Položaj je bil zdaj obrnjen in pomembno je bilo, da smo mi od začetka držali priključek nekje do sredine prvega niza," je uvodoma na današnji novinarski konferenci dejal trener Radovan Gačič.

"Jasno je, da si še enega spodrsljaja ne morejo privoščiti, ker če v sredo izgubijo, so v izjemno neugodni situaciji," o poljskem tekmecu pravi trener ACH Volleyja Radovan Gačič. | Foto: Guliverimage "Jasno je, da si še enega spodrsljaja ne morejo privoščiti, ker če v sredo izgubijo, so v izjemno neugodni situaciji," o poljskem tekmecu pravi trener ACH Volleyja Radovan Gačič. Foto: Guliverimage Dober obet

"Drugo polovico smo odigrali slabo, ampak to ni preveč vplivalo, potem smo se pobrali in žal mi je le, ker sem velikokrat z različnimi ekipami igral proti Trentinu, a nikoli ni bilo takšne priložnosti, da bi osvojili vsaj točko. Ampak z začetkom smo vsekakor zadovoljni in to je dober obet za sredo," se je obrnil proti sredini domači tekmi.

"Še enega spodrsljaja si ne morejo privoščiti"

Ekipa iz Rseszowa, za katero nastopa tudi slovenski reprezentančni sprejemalec Klemen Čebulj, je v prvem krogu nekoliko nepričakovano doma z 1:3 izgubila proti francoskemu Toursu.

Ekipa iz Rseszowa je na uvodni tekmi z 1:3 izgubila s francoskim Toursom. | Foto: CEV Ekipa iz Rseszowa je na uvodni tekmi z 1:3 izgubila s francoskim Toursom. Foto: CEV "Resovia je sicer na prvi tekmi izgubila doma, ampak proti francoskemu prvaku, tako da ne moremo ravno reči, da se je zgodilo nekaj, kar je bilo skoraj nemogoče predvideti. Resovia od začetka sezone precej niha v svoji igri in tudi rezultati so temu primerni. Sami s startom niso zadovoljni, vendar njihov korektor Stephen Boyer zdaj igra, medtem ko na začetku ni in prepričan sem, da se bodo slej ali prej vrnili v ritem," pravi Gačič.

"V nedeljo so s 3:1 zmagali v Čenstohovi, ampak jasno je, da si še enega spodrsljaja ne morejo privoščiti, ker če v sredo izgubijo, so v izjemno neugodni situaciji. Pričakujem, da bodo dali vse od sebe, da tekmo dobijo, ravno tako pa mi. Za nekatere fante bo to prvi nastop v ligi prvakov na domačem igrišču in to bo dodaten motiv, da pokažejo to, kar v tem trenutku lahko," je trener še dodal o sredinem tekmecu.

"Vzdušje v ekipi že dolgo ni bilo tako dobro, motivirano, navdihujoče," pred sredinim dvobojem pravi kapetan. | Foto: Guliverimage "Vzdušje v ekipi že dolgo ni bilo tako dobro, motivirano, navdihujoče," pred sredinim dvobojem pravi kapetan. Foto: Guliverimage

"Upam le, da nam ne bo ta prevelika želja za igro in zmago onemogočila, da pokažemo vse, kar zmoremo"

"Vzdušje v ekipi že dolgo ni bilo tako dobro, motivirano, navdihujoče. Mislim, da je prva tekma pokazala, da smo na pravi poti, da zelo dobro treniramo in da potem to pokažemo na tekmi. Vsi fantje smo zelo motivirani, vsi smo že zjutraj v fitnesu gledali statistiko Resovie, poznamo njihove rezultate, kdo igra, kako igrajo, kdo je poškodovan, kdo odhaja iz igre. Mislim, da bomo sredino tekmo z mentalnega vidika pričakali najbolj motivirani, kar lahko. Upam le, da nam ne bo ta prevelika želja za igro in zmago onemogočila, da pokažemo vse, kar zmoremo. Gorimo od želje, komaj čakamo, da pride sreda in gremo na igrišče pred polnim Tivolijem," pa je dejal kapetan ekipe Nikola Gjorgiev.

Srečanje se bo začelo ob 18. uri.

Liga prvakov, 2. krog, skupina B

Sreda, 29. november
18.00 ACH Volley - Rzeszow (Klemen Čebulj)
20.00 Tours - Trentino (Jan Kozamernik) 

Lestvica

1. Trentino 1 tekma - 1 zmaga (3 točke)
2. Tours 1 - 1 (3)
3. Rzeszow  1 - 0 (0)
4. ACH Volley 1 - 0 (0)

Ne spreglejte