Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
19. 9. 2016,
13.31

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,05

3

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Rudar NK Olimpija NK Olimpija NK Krško NK Krka NK Gorica NK Domžale NK Aluminij pokal Slovenije

Ponedeljek, 19. 9. 2016, 13.31

6 let, 6 mesecev

Žreb četrtfinalnih parov pokala Slovenije

Žreb bolj naklonjen Olimpiji kot Mariboru

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,05

3

Maribor pokal | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Žreb četrtfinalnih parov slovenskega pokalnega nogometnega tekmovanja je branilcem naslova Mariboru za tekmeca dodelil Gorico. Vodilni prvoligaš Olimpija se bo udaril z znancem Aluminijem, Domžale se odpravljajo v Krško, Rudar pa se bo kot edini prvoligaški klub v četrtfinalu pomeril z drugoligašem iz Novega mesta.

Ples kroglic je potekal na Brdu pri Kranju. Predstavniki četrtfinalistov so žreb, ki ni bil delegiran, spremljali v Nacionalnem nogometnem centru.

Naslov branijo Mariborčani, ki bodo skušali v četrtfinalu preskočiti novogoriško oviro. Olimpija v novejši zgodovini kluba še ni osvojila pokalne lovorike. Če bo izločila Aluminij, ki ga je v nedeljo v 1. SNL na gostovanju premagala s 3:0, bo od naslova pokalnega zmagovalca oddaljena le še dva koraka.

Odzivi športnega direktorja NK Olimpija Nenada Protege na žreb:

Tretji prvoligaški par v četrtfinalu pokala sestavljata Krško in Domžale, velenjski Rudar pa bo v dvoboja s Krko vstopil kot favorit na papirju, saj igrajo knapi v prvem, Novomeščani pa v drugem kakovostnem klubskem razredu.

Za polfinale bosta odigrani dve tekmi

Olimpija v novejši zgodovini kluba še ni osvojila pokalne lovorike. | Foto: Grega Valančič/Sportida Olimpija v novejši zgodovini kluba še ni osvojila pokalne lovorike. Foto: Grega Valančič/Sportida Izmed petih najboljših klubov v Prvi ligi Telekom Slovenije se v četrtfinale pokalnega tekmovanja niso uvrstili le Koprčani, ki so v osmini finala na Bonifiki presenetljivo priznali premoč Aluminiju. 

Nepričakovano hitro so se poslovili tudi Celjani, ki so v prejšnji sezoni zaigrali v finalu in po loteriji kazenskih strelov izgubili proti Mariboru. Streli z bele točke so bili za nogometaše iz knežjega mesta usodni tudi v osmini finala, ko so potegnili kratko v Krškem.

V četrtfinalu bodo udeleženci pokala Slovenije (Aluminij, Domžale, Gorica, Krka, Krško, Maribor, Olimpija in Rudar Velenje) odigrali dve tekmi. Prve bodo na sporedu 19., povratne pa 26. oktobra.

Pari četrtfinala pokala Slovenije:

Krško - Domžale
Rudar Velenje - Krka
Olimpija - Aluminij
Gorica - Maribor
Ne spreglejte