Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
19. 9. 2016,
13.44

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38

3

Natisni članek

NK Celje NK Krško NK Domžale NK Radomlje NK Rudar NK Maribor NK Maribor NK Aluminij NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije

Ponedeljek, 19. 9. 2016, 13.44

6 let, 6 mesecev

Videovrhunci 9. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Trener Krškega sodniku zameril dvojni kriterij: Za Maribor bi verjetno piskal #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38

3

Na štirih tekmah devetega kroga Prve lige Telekom Slovenije je bilo doseženih 13 zadetkov. Najvišje zmage se je razveselila vodilna Olimpija, na dvobojih v Krškem in Celju je zmagovalca odločil šele sodnikov podaljšek, Radomlje pa so dvakrat zapravile vodstvo proti Rudarju. Trener Krškega Tomaž Petrovič ni bil zadovoljen s sodniško odločitvijo pred odločilnim zadetkom Marwana Kabhe.

Aluminij : Olimpija 0:3

Nogometaši Olimpije so se z zmago v Kidričevem vrnili na prvo mesto. Trener Luka Elsner po tretji zaporedni zmagi v novi vlogi pri ljubljanskem klubu ni skrival mešanih občutkov. "Vesel sem za zmago, v nekaterih trenutkih smo pokazali dober nogomet. Moti pa me prvih 20 minut drugega polčasa. Nismo bili zbrani, slabo smo bili postavljeni in izgubljali smo žoge. Takrat se je lomila tekma, a smo šli srečno skozi. Naslednjič ne bo tako, zato moramo biti bistveno boljši," opozarja mladi strateg zmajev.

Njegov stanovski kolega Bojan Špehonja je bil razočaran nad predstavo varovancev v prvem polčasu, ki so ga Kidričani brez prave priložnosti izgubili z 0:1. "Bili smo preveč prestrašeni. Ni bilo prave igre, preveč pa je bilo nabijanja žoge," je dejal trener Aluminija, ki je bil bolj zadovoljen z igro v drugem delu. "Prepoceni smo prejeli drugi gol. Zadnja linija ni bila na pravi ravni," je dodal. 

Gostitelji so v 63. minuti zahtevali strel z bele točke. Žoga je v kazenskem prostoru Olimpije zadela v roko gostujočega kapetana Darijana Matića, a je sodnikova piščalka ostala nema. Takrat so Ljubljančani vodili le z 1:0. Za Olimpijo je prvi zadetek v 1. SNL dosegel Hrvat Leon Benko, ki je prispeval tudi podajo. Z dvema podajama se je izkazal Denis Klinar.

Krško : Maribor 1:2

Dvoboj v Krškem je postregel z odličnim nogometnim ozračjem na štadionu Matije Gubca in dramo v izdihljajih srečanja. Mariborčane je v vodstvo hitro popeljal Dare Vršič, nato pa je s prekrasnim zadetkom izenačil Klemen Šturm in se veselil strelskega prvenca v dresu Krčanov. Zadel je z velike razdalje, nesojeni predložek je v visokem loku prevaral tudi Jasmina Handanovića. Vijolicam je po napaki vratarja Krškega tri točke zagotovil Izraelec Marwan Kabha.

"Začeli smo dobro, imeli nadzor na težkem igrišču, nato pa je bilo iz minute v minuto težje dobro kombinirati. Malce smo se zaigrali, Krško se je vrnilo, nato pa nam je v odprtem drugem polčasu uspelo zmagati. Zelo smo zadovoljni," je dejal Darko Milanič, ki je v soboto z vijolicami začasno prevzel vodilni položaj.

Gostitelji so se spogledovali z veliko točko, a v prvi minuti sodnikovega podaljška ostali brez nje. "Prvih 20 minut nismo bili na pravi ravni. Čestitke fantom za boj v preostalih 70 minutah. Pred drugim golom Maribora je bil storjen prekršek nad našim igralcem. Če bi bil v protinapadu Maribor, bi ga sodnik verjetno piskal. Za nas ga ni. Tudi to je ena realnost," je bil razočaran trener Krškega Tomaž Petrovič, ki se je navijačem zahvalil za bučno podporo.

Celje : Domžale 2:1

Zmagovalec petkovega dvoboja v Areni Petrol je bil odločen v sodnikovem podaljšku. "Zakon nekdanjega," je potrdil Matej Podlogar. Ljubljančan, nekdanji napadalec Domžal, je poskrbel za zadetek in končno zmago Celja z 2:1.

"V športu je pot vedno trnova, nihče ti ničesar ne podari. Z drugim polčasom sem zadovoljen, bili smo boljši. Če je to šola, da je treba praktično v zadnjih sekundah izbiti žogo, je bila to dobra šola. Marsikaj smo se naučili," je bil po prvem porazu na klopi Domžal razočaran Simon Rožman.

Za mladega stratega je bil usojen nekdanji delodajalec. Japonec Kei Hošikava, desna roka trenerja Roberta Pevnika, se je igralcem zahvalil za dobro predstavo in zmago.

Radomlje : Rudar 2:2

Edini dvoboj nepopolnega četrtega kroga, saj bosta Gorica in Luka Koper primorski derbi odigrala šele 28. septembra, ki se je končal z remijem, je potekal v Domžalah. Radomlje so se spogledovale s prvo zmago v tej sezoni. Dvakrat so vodile, a gostom iz Velenja obakrat dovolile, da so hitro izenačili.

"Samemu sebi smo pokazali, da smo sposobni igrati v tej ligi. Če bomo tako nadaljevali, se bo moral vsak tekmec zelo potruditi, če nas bo hotel premagati," je izpostavil trener Radomlje Jani Žilnik, ki še čaka na prvo zmago.

Srbski trener Slobodan Krčmarević je pohvalil drugoligaške prvake: "Precej boljša ekipa so, kot razkriva lestvica. To je bila dobra tekma," je dejal trener Rudarja, ki je zadržal mesto na sredini razpredelnice.

Ne spreglejte