Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
1. 9. 2016,
14.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,30

3

Natisni članek

Zlatko Zahović Luka Zahović NK Maribor NK Maribor Dejan Mezga Gregor Bajde Amar Rahmanović

Četrtek, 1. 9. 2016, 14.40

6 let, 6 mesecev

Športni direktor Maribora po koncu poletne nogometne tržnice

Zlatko Zahović: Maribor začenja novo pot

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,30

3

Zlatko Zahović | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Športni direktor  najuspešnejšega slovenskega nogometnega kluba Maribora Zlatko Zahović je po koncu poletnega prestopnega roka priznal, da je na klubski naslov priromala mamljiva ponudba in se ob tem dotaknil tudi kadrovanja v zadnjem obdobju.

Mariborčani poleti niso prav veliko trgovali. Ljudski vrt sta zapustila mladi napadalec Gregor Bajde, ki so ga pri Mariboru posodili italijanskemu drugoligašu Novari in vezist Amar Rahmanović, ki se je preselil v Celje. Prišla sta povratnika, napadalec Luka Zahović in nekdanji dolgoletni zaščitni znak Maribora, hrvaški vezist Dejan Mezga. Kako je nogometno tržnico komentiral glavni kadrovnik trinajstkratnega slovenskega prvaka?

"Naredili smo selekcijo selekcije in sprostili mesto za tujca. Po novem igramo na drugačen način. V novem sistemu so nekateri v prednosti, drugi manj. Takšen primer je Bajde, ki je krilni napadalec in je zapustil naše vrste v prestopu, s katerim lahko dobro zaslužimo. Odšel je tudi Rahmanović, saj zdaj, ko ne igramo več v Evropi, ni razlogov za tako širok kader. Odpira se prostor za mlajše, ki so se že približali prvi ekipi in bodo med sezono dobili dragocen minute na igrišču. Lahko se bodo pripravili na uresničitev najvišjih ciljev," je povedal Zlatko Zahović, ki z javnostjo še naprej komunicira zgolj preko uradne klubske spletne strani..

Zavrnili so milijonsko ponudbo za najstnika

"Imamo velik dragulj." | Foto: Vid Ponikvar "Imamo velik dragulj." Foto: Vid Ponikvar Razkril je, da je na naslov Maribora poleti prišlo kar nekaj ponudb. Najbolj mikavne so bile za nogometaša, ki med člani še ni dobil prave priložnosti. Za mladega napadalca Žana Celarja, ki je med člani Maribora odigral le eno tekmo. V prejšnji sezoni, ko je nastopil v zadnjem prvenstvenem krogu proti Gorici. 17-letnik v tej sezoni nastopa v mladinski ekipi, v kateri je v štirih tekmah dosegel tri gole.

"Maribor je zavrnil ponudbi Napolija in Genoe zanj, ki sta bili sedemmestni. Je pod drobnogledom številnih klubov, o njem govori že vsa Evropa. Zdaj nabira minute v mladinski ligi, a bo kmalu spet s člansko ekipo, v kateri je že bil. Pazimo na njegov razvoj, saj se zavedamo, da imamo v svojih vrstah velikega upa," se je o nogometašu, rojenem leta 1999, razgovoril Zahović.

Evropska sezona je bila uspešna

Govoril je tudi o začetku sezone. Maribor je v kvalifikacijah za ligo Europa prišel do play-offa, v katerem se je poslovil po dveh tekmah proti Qabali iz Azerbajdžana.

Maribor je v Evropi odigral šest tekem. Poslovil se je po izpadu proti Qabali. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Maribor je v Evropi odigral šest tekem. Poslovil se je po izpadu proti Qabali. Foto: Morgan Kristan / Sportida
"Za nami je mesec in pol zahtevnega evropskega tekmovanja. Za slovenske razmere je uspeh priti do zadnjega kroga kvalifikacij. Ob Mariboru je to v zadnjih 25 letih uspelo le še Muri. Ekipa je naredila vse za to, da bi napredovala, a se nam žal ni uspelo prebiti v skupinski del tekmovanja. Ponosni smo na ekipo, ki preživlja prenovo. V šestih evropskih tekmah, ki so za nami, smo dobili prepotrebne izkušnje. Lahko smo zadovoljni," je evropske nastope komentiral športni direktor, ki ga zdaj skupaj s sodelavci zanima nadaljevanje sezone na domačih tleh.

V Sloveniji za Maribor veljajo dvojna merila

Maribor je v prvenstvu šele četrti. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Maribor je v prvenstvu šele četrti. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Maribor je v prvenstvu tik pred odhodom na reprezentančni premor zmagal v Celju in prekinil niz dveh zaporednih porazov. Pred nadaljevanjem sezone je na četrtem mestu s štirimi točkami zaostanka za Gorico, ta je presenetljivo na vrhu. V naslednjem krogu ga čaka domača tekma z Radomljami.

"Doživeli smo poraza proti Gorici, ki lahko premaga vsakogar, in Aluminiju, ta poraz je edini res pravi spodrsljaj. V slovenskem prostoru za Maribor veljajo dvojna merila. Res je, da smo izgubili, a treba je čestitati tudi Aluminiju, ki je igral res vrhunsko. Najbolj pomembno je, da ostajamo osredotočeni na svojo pot. S postopno menjavo rodov se ne da opraviti čez noč," sporoča Zahović.

"Letvica je za Maribor visoko postavljena, vendar moramo iti naprej korak za korakom. Včasih zaradi tega plačamo velik davek, v prvenstvu ali v Evropi, a je temelj vsega je dejstvo, da smo se lotili nove zgodbe in se v klubu zavedamo, kdo smo ter v kakšni fazi smo, kar prenašamo tudi na igralce. Moramo biti potrpežljivi pri razvojni poti, toda zdaj v prvenstvu ne bo več milosti. Imamo vrhunske talente in želimo nadaljevati tako, kot smo končali v Celju," je povedal za konec.

Ne spreglejte