Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sobota,
3. 6. 2017,
17.00

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Jasmin Handanović Milivoje Novakovič Radenko Mijatović Bojan Jokić Jan Oblak Jan Oblak Miha Zajc anketa Juventus Real Madrid UEFA liga prvakov

Sobota, 3. 6. 2017, 17.00

12 mesecev

Anketa pred finalom lige prvakov

Zakaj Miha Zajc ne želi, da bi zmagal Real?

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Juventus. Real Madrid. | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Danes ob 20.45 bo v Cardiffu sporedu veliki finale lige prvakov. Za najprestižnejšo evropsko klubsko krono se bosta udarila Real in Juventus. Komu pred spektaklom v Walesu več možnosti pripisujejo slovenski nogometaši in predsednik Nogometne zveze Slovenije?

Ključni poudarki:

  • Finale med Realom in Juventusom se bo začel ob 20.45.
  • Na tekmi bo sodil Nemec Felix Brych.
  • Madridčani lovijo že 12. naslov, Juventus tretjega.
  • Real bi lahko postal prvi, ki bi mu uspelo ubraniti naslov v ligi prvakov, Juventus pa bi se lahko pridružil ekipam, ki jim je uspelo osvojiti sloviti "trojček" (DP, pokal, liga prvakov).
 

Kdo bo zmagovalec letošnje lige prvakov?

  • Juventus
    54,82 %
    717 glasov
  • Real Madrid
    45,18 %
    591 glasov
Oddanih 1308 glasov

Miha Zajc, nogometaš Empolija in slovenski reprezentant

Miha Zajc | Foto: empolicalcio.net Foto: empolicalcio.net ''Finale bo zagotovo zelo zanimiv, saj se bosta udarili res močni ekipi. Težko napovem zmagovalca, ampak vseeno mislim, da bo zmagal Juventus. No, vsaj upam, da bo tako. Sem nekako večji navijač Barcelone kot Reala in bom vsaj malce navijal proti Realu.

V tej sezoni sem z Empolijem gostoval tudi v Torinu. Bil je res pravi spektakel, saj je šlo za večerno tekmo. Trener me je hotel celo poslati v igro, potem pa se je eden od soigralcev poškodoval in ostal na klopi. Tako si na primer z Buffonom ali kakšnim drugim zvezdnikom Juventusa nisem mogel izmenjati dresa, ker imajo pri tem prednost tisti, ki igrajo. A že spremljati igralce, ki bodo danes nastopili v finalu lige prvakov, je izkušnja, ki je ne bom nikoli pozabil.''

 

Bojan Jokić, nogometaš Urala in slovenski reprezentant

Bojan Jokić | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar ''Osebno si neizmerno želim, da do krone pride Juventus, a bo zelo težko, saj se Real v finalih lige prvakov počuti kot doma.

Ne nazadnje je tudi branilec naslova. Vedno navijam za vsaj na papirju šibkejše moštvo, obenem pa si tudi želim, da se malce spremeni trend. Ne more vedno zmagati Real.

Prepričan sem, da ima veliko možnosti tudi Juventus na čelu z legendarnim Gianlugijem Buffonom. To je ena od redkih lovorik, ki mu še manjka. Upam, da mu uspe.''

 

Jan Oblak, nogometaš Atletica in slovenski reprezentant

Real Atletico Oblak | Foto: Reuters Foto: Reuters O finalu ligi prvakov je nekaj besed spregovoril tudi prvi slovenski čuvaj mreže, ki je v lanski sezoni z Atleticom sam naskakoval evropsko krono, žal pa mu na koncu ni uspelo. Real ga je premagal po enajstmetrovkah. Ima mogoče kakšen nasvet za legendarnega Buffona, kako ustaviti Cristana Ronalda in Real?

''On od mene nasveta vsekakor ne potrebuje. Sam ima zagotovo vse pod nadzorom. Vsekakor bo težko gledati finale, saj sem še lani igral v njem. A tako je v športu, tako je v nogometu, upam, da bom imel v prihodnji sezoni spet možnost za osvojitev te lovorike in mi tekme ne bo treba spremljati od strani.''

 

Milivoje Novaković, nogometaš Maribora in reprezentant Slovenije

Milivoje Novaković bo navijal za Juventus zaradi Gianluigija Buffona. | Foto: Vid Ponikvar Milivoje Novaković bo navijal za Juventus zaradi Gianluigija Buffona. Foto: Vid Ponikvar ''To bo zelo dobra tekma. Sicer bolj obožujem Real, a po tem, kar je Juventus pokazal v tej sezoni, posvečam več možnosti za zmago italijanskemu prvaku. Presenetil je vse z zelo čvrsto igro. Prejema malo zadetkov, je uigran in na igrišču deluje zelo dopadljivo.

Bom pa navijal za Juventus zaradi Buffona, ki ima priložnost, da osvoji tisto, kar mu še manjka v zbirki lovorik. Je imenitna in zelo spoštovana osebnost. Ne le v Italiji.''

 

Jasmin Handanović, vratar Maribora in nekdanji reprezentant Slovenije

Jasmin Handanović daje manjšo prednost Juventusu. | Foto: Vid Ponikvar Jasmin Handanović daje manjšo prednost Juventusu. Foto: Vid Ponikvar ''Kar se tiče finala lige prvakov, ni dileme, za koga bom navijal. Definitivno si želim, da bi zmagal Juventus. Tako bi Buffon, ki ga zelo cenim, končno osvojil evropski naslov.

Vložek je velik, motiv prav tako. Obe ekipi sta vrhunski, a se mi zdi, da je v manjši prednosti Juventus,'' je dejal 39-letni Ljubljančan, ki je rojen na isti dan (28. januar 1978) kot znameniti kapetan Juventusa in italijanske reprezentance.

Radenko Mijatović, predsednik Nogometne zveze Slovenije

Aleksander Čeferin, Radenko Mijatović, Srečko Katanec | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida ''Pričakujem zelo izenačeno tekmo, kjer bodo odločale malenkosti, vseeno pa rahlo prednost dajem torinskemu Juventusu.

Tudi če zmaga Real, ne bo nič narobe, saj nisem čustveno vpleten v ta dvoboj. Kot rečeno, odstotek ali dva prednosti dajem stari dami.''

 

 


 

 Pred finalom moške lige prvakov:


 

Ne spreglejte