Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
30. 5. 2017,
17.33

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60

Natisni članek

Real Madrid Zinedine Zidane UEFA liga prvakov

Torek, 30. 5. 2017, 17.33

12 mesecev

Zidane postavljen pred veliko dilemo

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60
Zinedine Zidane | Foto Reuters

Foto: Reuters

V soboto ob 20.45 bo na štadionu Millennium v Cardiffu v Walesu na sporedu veliki finale lige prvakov med branilcem naslova Realom Madridom in Juventusom. Trener Reala Zinedine Zidane je skoraj stotim akreditiranim novinarjem priznal, da se že veseli finala in da ima na voljo celotno ekipo.

Tudi enega izmed vodilnih zvezdnikov ekipe Garetha Bala, ki zaradi poškodbe ni sodeloval v boju za španski naslov, a zdaj naj bi povsem okreval. Bo Valižan igral v soboto pred domačimi gledalci? ''Za zdaj še ne razmišljam o tem. Vesel sem, da je Gareth spet med nami, da treniramo in se skupaj pripravljam na veliki finale,'' je uvodoma dejal francoski strateg Zinedine Zidane.

"Isco in Bale dokazala, da lahko igrata skupaj"

Gareth Bale se vrača po poškodbi. Bo dobil priložnost za igro v finalu v svoji rodni deželi? | Foto: Reuters Gareth Bale se vrača po poškodbi. Bo dobil priložnost za igro v finalu v svoji rodni deželi? Foto: Reuters

V primeru, da bi Zidane v prvo postavo res uvrstil odličnega bočnega napadalca, bi to najbrž pomenilo, da bi moral na klop v tej sezoni eden boljših mož galaktikov Isco. ''Ko bom sestavljal prvo postavo, bo zelo težko, saj bom moral izbirati med 22 igralci. A tako je bilo v letošnji sezoni pred vsako tekmo in nič drugače ne bo zdaj. Bale in Isco sta oba odlično, je pa tudi res, da sta v tej sezoni že igrala skupaj in dokazala, da tudi lahko. Bomo videli, kako bo,'' je ostal skrivnosten.

''Žalosten sem, ker bom moral izbrati in nekateri se ne bodo znašli niti na klopi, čeprav bi si prav vsi zaslužili nastopiti v finalu. Na koncu se bom odločal glede na formo, taktiko nasprotnika,'' je na vprašanje o selekciji za sobotni finale odgovoril Zidane.

Kdo bo zmagovalec letošnje lige prvakov?

  • Juventus
    54,82 %
    717 glasov
  • Real Madrid
    45,18 %
    591 glasov
Oddanih 1308 glasov

Real bi lahko postavil prvi

Francoz, ki je pri Realu že več kot 15 let, bi lahko z Realom postal prvi, ki bi mu uspelo ubraniti naslov v ligi prvakov. ''Če zmagam ligo prvakov, bo to najlepši dan v mojem življenju, a v finalu ni favoritov, možnosti so 50:50,'' pravi Zidane, o tem, kje in kaj bo počel v prihodnosti, pa ni hotel razglabljati.

Beli balet se je v tej sezoni že veselil španskega naslova. | Foto: Reuters Beli balet se je v tej sezoni že veselil španskega naslova. Foto: Reuters

''Z Realom imam še eno leto veljavno pogodbo, a to ne pomeni prav nič. Želim biti del tega kluba kar se da dolgo, a moja prihodnost je odvisna od rezultatov. Za nami je dobra sezona, upam, da jo tako uspešno tudi zaključimo,'' je še povedal Francoz, ki je do zdaj z Realom osvojil že deset lovorik – šest kot igralec, štiri kot trener. 

Ne spreglejte