Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
13. 8. 2015,
12.25

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Vlado Badžim NK Ankaran

Četrtek, 13. 8. 2015, 12.25

6 let, 7 mesecev

Vlado Badžim: Ko bi bilo vse tako, kot je bilo obljubljeno, bi naglas napadali sam vrh

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Ankarana so v prvem krogu 2. SNL kljub štirim rdečim kartonom v gosteh pri favoriziranem Dobu prišli do junaške zmage, kar je odlična popotnica in motivacija pred nadaljevanjem sezone.

Ankaran je tekmo sklenil kar s tremi nogometaši manj, enega je glavni sodnik Bojan Tkalčič izključil tudi pri Dobu, rdeči karton pa je prejel tudi fizioterapevt Ankarana, kar je skupaj kar pet rdečih kartonov. Vseeno pa so se zmage veselili gostje, ki so po zadetkih Timoteja Mateja in Matica Reje v zadnjem delu tekme prišli do junaške zmage in prvih treh točk v sezoni.

"Sodnik se je povsem izgubil"

"Če vam povem po pravici, moram reči, da me je tekma proti Dobu spominjala na tekmo proti Mariboru, ko sem bil še trener Kopra. Tudi takrat mi je sodnik izključil igralca in celotno klop, razen mene. Sodniški kriterij je bil najprej v redu, nato pa je sledil tisti neupravičeni rdeči karton mojega sina. Pa tega ne trdim zato, ker je moj sin, ampak resnično ni bil zadnji igralec v obrambi, od takrat pa se je sodnik povsem izgubil in tekma je šla v smer, kot ste videli," je začel trener Ankarana Vlado Badžim.

"Tudi Rudonjo je izključil z razdalje 70 metrov, na drugi strani pa ni sankcioniral nekaj res grobih prekrškov domačinov. Na koncu, za posladek, je izključil še Zemljaka in Kunstlja. Mogoče je tukaj obema upravičeno pokazal rdeč karton, a Kunstelj je mojega igralca prijel za glavo in ga ruval po travi. Izključen je bil tudi moj fizioterapevt Bogdan Ribračenko. Skratka, bilo je kar nekaj smešnih situacij, a na koncu so naši mladi fantje pokazali srce in kljub igralskemu primanjkljaju izvleki zmago pri favoriziranem Dobu," je še pripomnil.

Veselje po zmagi na Dobom je bilo nepopisno:

Sodnik je podalšu 8 minut ... Timi Mate Emir Burkić Nemanja Obrenovic Tomaž Rodica Luka Badžim Matic Reja Robi Gajšek Ivan Matanovic Jan Zlatič Tim Vodeb Chris Pletikos Mršič Nik Anže Počkaj Niki Lekič Matej Paal, Roy Rudonja

Posted by Tim Vodeb on 8. avgust 2015

Izgubili nekaj nosilcev, a tukaj je mladi val

Ankaran je z zmago po prvem krogu zdaj vodilna ekipa v drugi ligi, saj so razen Aluminija vse preostale ekipe v drugi ligi remizirale. "Že na prijateljskih tekmah se je videlo, da znamo igrati, pokazali smo nekaj odličnih tekem, zato smo vsi veseli takega začetka sezone. Pred začetkom sezone smo izgubili kar nekaj nosilcev, ki so imeli lani zelo pomembno vlogo, a vrzeli smo zakrpali z mladimi, ki niso razočarali. Željni so dokazovanja, saj jim druga liga ne sme biti zadnja postaja v njihovi karieri. Fante na vsaki tekmi spremlja kar nekaj skavtov in agentov, kar je le še dodatna motivacija."

Liga je še močnejša kot lani

So apetiti po prvi tekmi kaj zrasli? Morda napad na prvo ligo? "Takole je. Že lani smo šli iz tekme v tekmo in če bi imeli vse zadeve urejene, tako kot so nam obljubljali, bi mogoče lahko ogrozili prvo trojko. Tako smo bili četrti, kar je tudi za naš klub lep uspeh. Kaj bomo storili v tej sezoni, je težko napovedovati, saj je liga še močnejša kot lani. V ligi so številni prvoligaški igralci, zato bo vsaka tekma trda in izenačena. Menim, da bo Ankaran celo bolje igral v gosteh, a tudi naše igrišče se je popravilo, saj so nam zdaj omogočili tudi namakanje, torej se je nekaj le premaknilo s strani občine. Seveda si želimo, da bi nadaljevali v tem ritmu," je dodal.

Ko bi dokončno uredili vsaj prehrano in stroške prevoza

Badžim je omenil, da v klubu še ni vse tako, kot mora biti. Da obljube, ki so jih dobili, še visijo v zraku in še niso urejene: "Nujno bi potrebovali vsaj še eno igralno površino za treninge in vadbo. Tudi finančni vložek bi moral biti nekoliko višji, saj je pri nas vse skupaj še na amaterski ravni. Fante bi bilo treba razbremeniti, vsaj kar zadeva prehrano in prevoz. Biti 14. klub v Sloveniji ni mala stvar, zato mislim, da bi morala tukaj kaj postoriti tudi sama občina. Seveda bi morali pomagati tudi klubi, ki imajo pri nas posojene igralce, in jim zagotoviti dobre pogoje za razvoj. Odličen primer je Maribor, ki je to počel pri Veržeju. Morate vedeti, da bi imeli velike koristi od tega tudi oni, sami pa se trudimo, da jim zagotovimo najboljše treninge in da s pomočjo naše stroke igralsko napredujejo. Z vsaj osnovnimi sredstvi in temi urejenimi zadevami bi lahko napadli zgornji vrh lestvice."

O pogojih, kot jih ima Aluminij, lahko le sanjajo

Že v soboto v Ankaran prihaja Aluminij, ki je tako kot Primorci edini zmagal v prvem krogu, zato lahko rečemo, da bo šlo za derbi z vrha. "Aluminij je zelo stabilen klub, eden najbolje urejenih v drugi ligi. O pogojih, kot jih imajo, lahko mi le sanjamo. To je čista fantazija. Na takih pogojih lahko trener počne, kar ga je volja. Gre tudi za odlično ekipo, ki je igrala tudi v prvi ligi, zato bo treba biti nanj stoodstotno osredotočen. Menim, da so manjši favorit, sami bomo kljub igralskemu osipu z rdečimi kartoni in poškodbami poskušali sestaviti ekipo, ki jim bo lahko prekrižala načrte. Imamo super skupino, ki se med sabo odlično razume. Veliko je tudi zabave, a tudi trdega dela. Vsak trening je vesel, a tudi kakovosten, fantje delajo drug za drugega in ta dobra kemija se je pokazala tudi proti Dobu. Kljub dvema igralcem manj so grizli do konca, se niso predali in na koncu bili za to tudi nagrajeni," je še sklenil nekdanji trener Domžal in Kopra.

Ne spreglejte