Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
2. 8. 2018,
11.16

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45

1

Natisni članek

Druga liga NK Drava Ptuj NK Nafta Lendava NK Radomlje NK Ankaran

Četrtek, 2. 8. 2018, 11.16

5 let, 9 mesecev

Pred začetkom 2. SNL

Primorski brezdomci po novem v Postojni, kdo bo najboljši?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45

1

Marko Roginić | Mladi hrvaški napadalec Nafte Marko Roginić je bil v prejšnji sezoni najboljši strelec druge lige. | Foto Mario Horvat/Sportida

Mladi hrvaški napadalec Nafte Marko Roginić je bil v prejšnji sezoni najboljši strelec druge lige.

Foto: Mario Horvat/Sportida

Dva tedna po prvoligaškem se bo na sončni strani Alp začel še drugoligaški nogometni ples. V boju za napredovanje med elito se bo podobno kot v krstni izvedbi v sezoni 2017/18 zvrstilo 16 klubov. Če lahko sklepamo po rezultatih v prejšnji sezoni, bodo največje favoritinje za vrh Drava, Nafta in Radomlje.

Kdo bo na seznamu drugoligaških prvakov nasledil Muro? Odgovor bo znan 25. maja 2019, ko se bo končal zadnji krog in določil neposrednega potnika v Prvo ligo Telekom Slovenije. V prejšnji sezoni so se šampionski Muri najbolj približale Drava, ki je nato v dodatnih kvalifikacijah za popolnitev 1. SNL ostala praznih rok proti kranjskemu Triglavu, lendavska Nafta in Kalcer Radomlje.

Mura Drava
Sportal V kvalifikacije za prvo ligo gre Drava

Ankaran se je preselil v Postojno

Vlado Badžim je trener NK Ankaran Postojna. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Vlado Badžim je trener NK Ankaran Postojna. Foto: Žiga Zupan/Sportida Ptujčani vstopajo v novo sezono z visokimi ambicijami. Skupaj z nigerijskim investitorjem ter nekdanjima reprezentantoma Nastjo Čehom in Aleksandrom Šeligo želijo poskrbeti, da bi se v najstarejše slovensko mesto vrnila prva liga. Podobne načrte imajo Lendavčani, ki so v svojih vrstah zadržali najboljšega strelca tekmovanja, 22-letnega Hrvata Marka Roginića. V prejšnji sezoni je dosegel 21 zadetkov.  

Iz prve lige je izpadel Ankaran in kmalu za tem združil moči s postojnskim klubom. Nastal je klub s tekmovalnim imenom NK Ankaran Postojna, ki bo igral domače tekme v Postojni. Ankarančani, ki so bili v prejšnji sezoni brezdomci, največ domačih tekem pa igrali v Dravogradu in Novi Gorici, bodo tako krenili v drugoligaško sezono v novi preobleki. Trener ostaja Vlado Badžim, zanimivo pa je, da bo Ankaran novo sezono začel prav na Koroškem, kjer se je lani preizkušal kot gostitelj.

V sezoni 2017/18 je bila najboljša v drugi ligi Mura. | Foto: Mario Horvat/Sportida V sezoni 2017/18 je bila najboljša v drugi ligi Mura. Foto: Mario Horvat/Sportida

Druga liga se bo tako v novi sezoni igrala na zelenici v Postojni, v nasprotju s sezono 2017/18 pa se bodo točke osvajale tudi v Biljah in Beltincih. Primorski kraj, ki bo v kratkem znova gostil spektakel s človekoljubno noto, na katerem se bodo predstavila številna znana imena svetovnega nogometa, komaj čaka na sobotno srečanje, na katerem se bo pomeril s tekmeci iz Prekmurja.

Bilje  dobrodelni nogometni spektakel
Sportal V Bilje prihajajo zvezdniki, Luis Figo, Frank de Boer, Dejan Stanković ...

Beltinci so pred leti, ko so igrali pomembno vlogo v 1. SNL, veljali za najbolj nogometno slovensko "vas", z uvrstitvijo v drugo ligo pa so nakazali, da se vračajo na pot stare slave.

Žinko v Ljubljani, Firer v Rogaški Slatini

V drugi ligi ne bo manjkalo lokalnih spopadov. Radomlje in Dob bodo tradicionalno poskrbeli za "el clasico" v okolici Domžal, Ljubljana bo spremljala derbi med Ilirijo in Bravom, ki se mu je pridružil tudi izkušeni Luka Žinko. Po dolgem času se druga liga ne bo igrala na Gorenjskem, v dresu Rogaške pa se bo predstavil tudi nekdanji reprezentant Ivan Firer, ki je po manj uspešni avanturi v Franciji oznanil, da v nogometu ne bo več igral na najvišji ravni.

Trenerji klubov 2. SNL:

Sandi Valentinčič (Bilje)
Zlatko Gabor (Beltinci)
Andrej Razdrh (Tabor Sežana)
Dejan Grabić (Bravo)
Vlado Badžim (Ankaran Postojna)
Mihael Bukovec (Fužinar)
Iztok Kapušin (Brežice)
Simon Sešlar (Drava Ptuj)
Ibrahim Neskić (Rogaška)
Dominik Beršnjak (Brda)
Borivoje Lučić (Krka)
Stanko Božičević (Ilirija)
Nedžad Okčić (Jadran Dekani)
Nenad Toševski (Roltek Dob)
Nermin Bašić (Radomlje)
Franc Fridl (Nafta)

Triglav Drava
Sportal Triglav po velikem preobratu ostaja med elito! #video #foto
 

2. SNL, prvi krog:

Sobota:
17.30 Vitanest Bilje – Beltinci
17.30 AŠK Bravo – Cherrybox24 Tabor Sežana
17.30 Fužinar – Ankaran Postojna
17.30 Brežice Terme Čatež – Drava Ptuj
17.30 Rogaška – Brda
17.30 Krka – Ilirija 1911
17.30 Roltek Dob – Jadran Dekani
20.30 Nafta 1903 – Kalcer Radomlje

Sportal Čeprav so v 2. ligi, so še vedno najboljši

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte