Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
11. 8. 2014,
16.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Matjaž Kek Rijeka Split

Ponedeljek, 11. 8. 2014, 16.33

8 let

Vitez Matjaž Kek osvojil vse hrvaške trdnjave

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski trener Matjaž Kek je z nedeljsko zmago pri Splitu, ki blesti v Evropi, dokončal hrvaško zbirko. Zdaj se lahko pohvali, da je z Rijeko v gosteh premagal vse mogoče hrvaške prvoligaške klube.

Nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek je z Rijeko neustavljiv. V nedeljo se je razveselil že 14. zaporedne zmage na uradnih tekmah, ohranil mesto tik pod vrhom hrvaškega prvenstva (zagrebški Dinamo je boljši le zaradi višje razlike v zadetkih) in napovedal odlično sezono.

Za popolno zbirko hrvaških klubskih skalpov v gosteh mu je manjkala le še zmaga nad Splitom. Zdaj je osvojil tudi to trdnjavo. Štadion Park mladine je pred reškimi naleti padel v nedeljo in to na zelo prepričljiv način, saj je Dalmatince, ki prisegajo na rdečo barvo, odpravil s 3:0. Zmaga je še toliko bolj dragocena, saj RNK Split v tej sezoni sploh še ni poznal poraza, čeprav je odigral že devet srečanj, od tega kar šest v Evropi, kjer se je podobno kot Rijeka prebil do odločilnega kvalifikacijskega kroga za vstop v ligo Europa.

Za zdaj ne razmišlja o naslovu prvaka

"Dobro smo se zoperstavili gostiteljem, dobro tekli in končno dočakali zmago na Parku mladine. Čestitke igralcem, a se moramo z mislimi še obrniti proti novim izzivom," si je po dvoboju v dalmatinski prestolnici oddahnil trener Rijeke. O naslovu prvaka, o katerem že vrsto leto sanjajo navijači Rijeke, noče razmišljati, ampak se želi skozi prvoligaške izzive prebijati počasi, brez evforije in s previdnim razmišljanjem od tekme do tekme. "Ne razmišljam o prvem mestu. To jemlje ogromno energije," je priznal Kek, ki je v dobrih treh mesecih nanizal neverjetnih 14 zaporednih zmag.

Zadnja tekma, ki se ni končala z zmago Rijeke, je letošnjega 27. aprila potekala ravno v Splitu. Takrat so Rečani remizirali s Splitom, mestnim tekmecem Hajduka (2:2), ki je vse do nedelje veljal za enega najbolj neugodnih tekmecev, s katerimi je imel Kek opravka na Hrvaškem. Zdaj je konec tudi tega črnega niza. Rijeka ima v soboto priložnost, da zmagoviti niz poveča na številko 15, saj na Kantrido prihaja Slaven iz Koprivnice, ki je v tem trenutku sedmouvrščena ekipa hrvaškega prvenstva.

Ne spreglejte