Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
15. 2. 2017,
18.31

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,83

1

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija

Sreda, 15. 2. 2017, 18.31

6 let, 6 mesecev

Znana je usoda Darijana Matića

Veliko presenečenje, kapetan Olimpije bo igral v tretji ligi

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,83

1

Darijan Matić | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

"Do konca sezone bom igral za Muro," je po tednih nejasnosti svojo prihodnost razkril Darijan Matić, ki je še nedavno nosil kapetanski trak Olimpije in z njo osvojil naslov državnega prvaka. Zdaj bo igral v tretji slovenski ligi.

"On je legenda kluba in si zasluži spoštovanje. Z njim bomo delali tako, kot je s takšnimi nogometaši treba delati," je na nedavni novinarski konferenci ob podpisu pogodbe z Brankom Ilićem dejal športni direktor Olimpije Ranko Stojić.

Zdaj, na zadnji dan zimskega prestopnega roka, ki se v slovenskem nogometnem prostoru izteče danes opolnoči, je po tednih nejasnosti in pogovorov postalo jasno, da se Darijan Matić seli v Muro. Ta je trenutno na tretjem mestu prvenstvene lestvice tretje lige, vzhod.

Odločitev ni bila tako težka, kot se zdi

Pri Muri bo izkušeni nogometaš, ki je z Olimpijo pogodbeno vezan do junija 2018, kot posojen igralec nastopal do konca sezone.

"Razlog je izključno tekmovalne narave. Mura spada v prvo slovensko ligo in upam, da ji bom na tej poti pomagal, kolikor bom lahko, da bo v najkrajšem mogočem času spet igrala najprej med drugo- in potem še prvoligaši. Odločitev ni bila tako težka, kot se morda zdi. Mura je za slovenske razmere še vedno veliko nogometno ime," nam je ob tem povedal 33-letni vezist, ki se lahko pohvali s kar 220 nastopi v slovenski prvi ligi in je desetkrat nastopil tudi za reprezentanco Slovenije.

Pred pol leta je bil eden od ključnih mož Olimpije pri pohodu na naslov prvaka. Danes ga ni več zraven. | Foto: Vid Ponikvar Pred pol leta je bil eden od ključnih mož Olimpije pri pohodu na naslov prvaka. Danes ga ni več zraven. Foto: Vid Ponikvar

Iz nepojasnjenih razlogov je izpadel iz trenerjevih kombinacij

Ljubljančan, ki je bil član Olimpije že pred leti, preden je propadla in svojo pot na vrh iskala od pete lige naprej, je v Stožice drugič prišel leta 2014.

V prejšnji sezoni je bil eden od ključnih mož Ljubljančanov. V prvenstvu je odigral 34 od 36 tekem in bil ob koncu sezone kot kapetan tisti, ki je prvi po dolgih 21 letih čakanja v zrak dvignil pokal za naslov državnega prvaka.

V tej sezoni je na začetku redno igral in zbral 15 prvenstvenih nastopov in dva v pokalu. Pozneje se je iz ne povsem pojasnjenih razlogov najprej odrekel kapetanskemu traku, potem pa izpadel iz vseh kombinacij trenerja Luke Elsnerja. Odpotoval seveda ni niti na osrednji del priprav v Turčijo, kjer nogometaši Olimpije trenirajo v teh dneh.

Ne spreglejte