Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 1. 2013,
8.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Real Madrid Valencia Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Sreda, 16. 1. 2013, 8.27

8 let

Valencia za preobrat pri Realu? Začelo se je dobro …

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Reala so v izjemno pomembni tekmi španskega pokala igrali dobro in Valencio premagali z 2:0 ter poskrbeli za vsaj malce miru v Madridu.

Po zgolj remiju proti zadnjeuvrščeni Osasuni v prvenstvu imajo Madridčani že 18 točk zaostanka za Barcelono. Zdaj so se tudi tisti največji optimisti med pristaši Reala sprijaznili s tem, da je sanj o ubranitvi naslova španskega prvaka konec. Zato so odslej toliko bolj pomembne tekme v ligi prvakov in tudi v španskem kraljevem pokalu. In prav tam so le tri dni po velikem razočaranju v Pamploni igrali Cristiano Ronaldo in druščina. Pred domačimi navijači so imeli zahtevno nalogo, gostili so vselej neugodno Valencio. Opravili so jo z odliko, zmagali z 2:0 in si pred povratno tekmo četrtfinala pokalnega tekmovanja priigrali lepo prednost. Jose Mourinho in njegovi varovanci so poskrbeli, da vsi kritiki dela portugalskega trenerja vsaj še nekaj dni ne bodo imeli dodatnih razlogov za vse bolj glasno gonjo zoper madridskega nogometnega giganta.

Iker Casillas, kamen spotike in eden izmed glavnih razlogov za glasne kritike Mourinha, je bil tokrat na igrišču od prve do zadnje minute. Delo je spet opravil dobro, po tekmi pa rade volje stopil pred sedmo silo. ''Zabili smo dva gola in ohranili mrežo nedotaknjeno, kar je najbolj pomembno. Valencia je odlična ekipa, zato moramo biti zadovoljni s tem, kar smo dosegli. Rezultat je zelo ugoden, a še zdaleč ni nič odločeno. V Valencii se bomo morali še pošteno potruditi za napredovanje,'' je povedal kapetan Reala. ''Žreb nam niti v pokalu ni bil naklonjen. Najprej moramo izločiti Valencio, v polfinalu, če seveda napredujemo, pa nas čaka zmagovalec para med Barcelono in Malago, a če želimo osvojiti naslov, moramo premagati vse,'' je še povedal vratar Reala in dodal: ''Smo na udaru kritikov, a če si nogometaš Reala, moraš biti navajen na pritisk. V prvenstvu skorajda nimamo več možnosti za naslov, zato se moramo potruditi, da v ligi prvakov in pokalu pridemo čim dlje oziroma do konca. Veseli me, da smo v pokalu na dobri poti. S pokalno lovoriko, pa seveda tudi evropsko, si želimo pozabiti na grenkobo, ki smo jo izkusili v prvenstvu.''

Zanimivo, tudi naslednjo tekmo bodo Madridčani igrali proti Valencii, saj bodo konec tedna v prvenstvu gostovali na Mestalli. Že par dni za tem pa jih na istem prizorišču čaka še povratna tekma četrtfinala pokala. Je lahko Valencia tista, ki bo preusmerila potek dogajanj na Santiagu Bernabeu? Če bo Real zmagal na vseh treh tekmah proti nekdanjemu klubu Zlatka Zahovića, bi se to prav lahko zgodilo.

Ne spreglejte