Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
25. 2. 2019,
19.21

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,40

2

Natisni članek

Jürgen Klopp Ole Gunnar Solksjaer Dani Carvajal Casemiro Marcos Tavares NK Maribor NK Maribor Lionel Messi Lionel Messi Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Gareth Bale Barcelona Bafetimbi Gomis izbor z družabnih omrežij

Ponedeljek, 25. 2. 2019, 19.21

5 let, 2 meseca

Izbor z družabnih omrežij

V Londonu zanikajo sramoto in ponižanje, ki ju je videl ves svet

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,40

2

Ponedeljek, večer in ... Sportalov izbor z družabnih omrežij! Kaj se je v njem znašlo tokrat? Glavna zgodba tedna, o kateri je bilo v nogometnem svetu v zadnjih 24 urah nešteto objav, je vratar Chelseaja Kepa Arrizabalaga in njegova sramota oziroma javno ponižanje, ki ga je privoščil svojemu trenerju. Ob njem pa so še, tako kot skoraj vedno, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Gareth Bale, Casemiro, Jürgen Klopp in ... NK Maribor.

V Londonu zanikajo sramoto in ponižanje, ki ju je videl ves svet

V nedeljo je bil na kultnem Wembleyju finale angleškega ligaškega pokala, v katerem je trener Chelseaja Maurizio Sarri doživel novo ponižanje na tekmah proti Manchester Cityju, a tokrat na nekoliko drugačen način, kot ga je pred kratkim, ko je proti ekipi Josepa Guardiole v prvenstvu izgubil z 0:6.

Vratar Chelseaja Kepa Arrizabalaga se je po porazu v finalu ligaškega pokala znašel v središču pozornosti. | Foto: Reuters Vratar Chelseaja Kepa Arrizabalaga se je po porazu v finalu ligaškega pokala znašel v središču pozornosti. Foto: Reuters

Tokrat se je tekma po 90 minutah in tudi podaljških končala z rezultatom 0:0, a Italijan je ponižanje doživel tik pred koncem drugega podaljška. Takrat je želel namesto španskega vratarja Kepe Arrizabalage na igrišče poslati specialista za enajstmetrovke, Argentinca Willyja Caballera, ki bi – tudi zaradi tega, ker dobro pozna nogometaše Manchester Cityja, saj so bili še pred kratkim njegovi soigralci – lahko postal junak. Če se ne bi Kepa odločil, da bo drugače.

Četrti sodnik je z izpisano njegovo številko na semaforju nad svojo glavo španskega vratarja že klical z igrišča, Caballero je stal, da bi stopil nanj, a to se ni zgodilo. Čeprav je Sarri vztrajal pri tem, da Kepa zapusti igrišče, se ta ni pustil. Vztrajal je pri svojem in kazal, da bo ostal. Sarri, ki je po seriji slabih rezultatov že tako ali tako pod pritiskom, je celo izgubil živce in želel oditi v garderobo, a so ga njegovi sodelavci prepričali, da si je premislil. Ni pa si premislil Kepa, ostal je na igrišču in med vratnicama stal tudi pri enajstmetrovkah.

Kaj se je dogajalo na Wembleyju?

Pri teh so bili nogometaši Manchester Cityja spretnejši in srečnejši, tako da so prišli do drugega naslova v ligaškem pokalu v nizu, medtem ko se je pri Chelseaju na udaru seveda znašel Kepa. Kar 80 milijonov evrov vredna okrepitev, ki je pred letom in pol v London prišla iz Athletic Bilbaa. Jezni nanj so bili predvsem navijači Chelseaja, po 24-letnem mladeniču pa so udarili tudi številni drugi iz sveta nogometa.

Zakaj ni želel z igrišča, verjetno ne bomo izvedeli nikoli, se pa zdi, da so se pri Chelseaju odločili, da umirijo strasti. Že trener Sarri po tekmi ni želel dvigovati prahu. "To je bil velik nesporazum. Mislil sem, da ima krče. Ko mi je zdravnik povedal, da jih nima, sem bil miren," je po tekmi dejal Italijan, na družabnih omrežjih pa se je javil tudi Kepa in zapisal, da mu kaj takega, da ne bi spoštoval trenerjeve želje, ne pade niti na pamet, in ponovil besede, ki jih je njemu v bran povedal že trener. Komu verjamete?

Objava Kepe Arrizabalage na Twitterju:

Kaj si mislite o dejanju vratarja Chelseaja Kepe Arrizabalage?

  • Vratar Chelseaja govori resnico
    6,70 %
    88 glasov
  • Vratar Chelseaja si je privoščil sramoto
    93,30 %
    1226 glasov
Oddanih 1314 glasov

Zapravili so kar pet enajstmetrovk, zadel je šele vratar

V derbiju drugo- in tretjeuvrščenega v prvi romunski ligi sta se pretekli konec tedna udarila Steaua Bukarešta in Craoiva. Pri vodstvu domačih so imeli ob koncu prvega polčasa v Bukarešti, kjer se je na tribunah zbralo več kot 18 tisoč ljudi, gostje ob zaostanku z 0:1 na voljo enajstmetrovko.

Ker je Craoiva v tej sezoni zapravila pet najstrožjih kazni, ki so jih imeli na voljo v tej sezoni, so se odločili, da odgovorno nalogo naložijo kar svojemu vratarju,Mirku Pigliacelliju. Italijan je pristopil k nalogi, zadel in prišel do prvega gola v svoji profesionalni karieri. Kljub zadetku pa sreče svoji ekipi ni prinesel. Čeprav je Craoiva pozneje zadela še enkrat in prišla do vodstva z 2:1, je na koncu izgubila z 2:3 in zdrsnila z drugega mesta na lestvici.

Vezist Reala padel kot pokošen, slišalo se je daleč stran

Spet so na nogah številni, predvsem pa vsi tisti, ki jim ni všeč Real. Evropski prvak zadnjih treh sezon, ki pa v Španiji tudi v tej sezoni še zdaleč ni tako prepričljiv, kot je v zadnjih letih v Evropi, je do prvenstvene zmage v gosteh pri Levanteju prišel stežka, pri zmagi z 2:1 pa oba gola zabil z enajstih metrov. Sporen je bil predvsem drugi, po katerem je Gareth Bale z enajstih metrov postavil končni izid. Po tem, ko je v kazenskem prostoru padel Casemiro, ne da bi se ga nasprotnikov branilec sploh dotaknil, je sodnik pokazal na belo točko. Pa čeprav je v špansko ligo s to sezono vstopil VAR.

Zato ne manjka tistih, ki so prepričani o tem, da sodniki spet pomagajo kraljevemu klubu. Nekateri se jezijo, drugi se smejijo. V to jih je prisilil tudi nogometaš Reala Dani Carvajal, ki je v bran svojega kluba stopil jasno in glasno. "Slišal sem, kako je počilo," je o domnevnem prekršku nad Casemirom povedal izkušeni španski branilec, ki je bil ob spornem dogodku od soigralca oddaljen vsaj 20 metrov, kot so pozneje ugotovile televizijske kamere. Počilo? In to tako močno, da se je slišalo daleč stran? Ob tem prekršku? Daniju očitno zveni v ušesih …

"Prekršek" nad Casemirom:

Ena od številnih šal na račun Reala:

Frustrirani Bale ni želel proslavljati zmagovitega gola s soigralcem

No, pa še en dogodek iz zelenice štadiona Estadiu Ciudad de Valencia. Tam je nase opozoril tudi strelec zmagovitega gola za zmago Reala z 2:1 Gareth Bale. Ne zaradi tega, ker bi dosegel posebno spektakularen gol, z enajstmetrovko je težko opozoriti nase, ampak predvsem z odzivom po tem, ko je le nekaj minut za tem, ko je s klopi prišel na igrišče, zadel.

Marsikomu ni ušlo njegovo vedenje, ki je bilo sila nenavadno. Ko je k njemu pritekel Lucas Vazquez, mu je dal Valižan, ki je bil pred leti rekorden nakup Reala, znak, naj se umakne. Zanimivo, gre ravno za nogometaša, ki je Bala, ta je bil v zadnjih 15 tekmah Reala le dvakrat v začetni enajsterici, izrinil iz postave, seveda je med tistimi, ki podrobno spremljajo Real, završalo.

Mojstrovina Messija, ki je iz drugega zornega kota še bolj veličastna

Z Barcelono, ki v Evropi na nov naslov čaka še od leta 2015, je ravno obratno kot z Realom. Medtem ko ji je v ligi prvakov v zadnjih treh sezonah vselej spodrsnilo, je doma veliko bolj dominantna. Novemu naslovu nasproti spretno koraka tudi v tej sezoni, zelo velik korak na poti do cilja pa je storila pretekli konec tedna, ko je zmagala na vročem gostovanju pri Sevilli.

Na koncu je zmagala s 4:2, a ji ni bilo lahko. V Andaluziji je namreč dvakrat zaostajala, a se je rešila in prišla do treh točk. Kdo drug kot tudi v tej sezoni sijajni Lionel Messi pa je bil tisti, ki jih je priskrbel. Argentinec, ki s 25 goli premočno vodi na vrhu lestvice najboljših strelcev, je zabil tri gole, prispeval pa še podajo za zadnjega, ko je končni izid postavil Luis Suarez.

Posebej lep je bil njegov gol za 1:1, ko je zadel po strelu iz voleja in poskrbel za novo mojstrovino, ki je zakrožila po spletu. Na njem pa se je zdaj našel še take zorni kot posnetka veličastnega gola, ob katerem je Messijev gol videti še bolj spetakularen.

Je Messi odgovoril Peleju tako, da ga je posnemal?

Če smo se dvakrat ustavili pri Realu, se bomo pa še pri Barceloni oziroma tekmi na štadionu Ramona Sancheza Pizjuana v Sevilli, kjer je čaral Lionel Messi. In pri proslavi enega izmed golov poskrbel za fotografijo, ki močno spominja na legendarno slavje legendarnega Brazilca Peleja na svetovnem prvenstvu 1970, kjer je Brazilijo še tretjič popeljal do naslova svetovnega prvaka.

Zanimivo, Pele je ravno malo pred tem v enem izmed intervjuju rekel, naj Messija ne primerjajo z njim, saj ima Argentinec le eno posebnost, in sicer odlično levo nogo.

Izjava, ki je predvsem med oboževalci Argentinca razburila strasti, medtem pa je Messi poskrbel za novo res sijajno predstavo in v Andaluziji enega od treh golov zabil z desno nogo. Kot da bi želel Peleju povedati: "Na, zdaj pa imaš!" Je hotel s tem slavjem odgovoriti slovitemu Brazilcu, ki ga imajo mnogi za najboljšega nogometaša vseh časov? Verjetno ne, a kdo ve …

Kako je "posnemal" proslavo slovitega Peleja:

Veličastna predstava Lionela Messija v Sevilli:

Kdo je boljši nogometaš?

  • Lionel Messi
    71,66 %
    531 glasov
  • Pele
    28,34 %
    210 glasov
Oddanih 741 glasov

Cristiano Ronaldo in poteza, ob kateri se topi srce

Cristiano Ronaldo tedna, ki je za njim, ne bo pomnil po dobrem. Resda je Juventus pretekli konec tedna spet zmagal, a Portugalec pri zmagi z 1:0 v Bologni ni zadel. Toda v italijanskem prvenstvu Torinčani tako ali tako brez težav hitijo proti novemu naslovu, osmemu v nizu, sam pa vodi na lestvici strelcev.

Še veliko bolj kot to, kaj se je dogajalo v Italiji, pa Ronalda boli poraz z 0:2 na prvi tekmi osmine finala lige prvakov proti Atleticu Jana Oblaka. Na štadionu Wanda Metropolitano se petkratni nogometaš leta na svetu, ki je v Torino prišel, da bi Juventusu končno prinesel evropski naslov, ni proslavil na igrišču in niti ne ob njem. "Jaz imam pet naslovov, vi nimate nobenega," je navijačem, ki so ga žalili med tekmo, sporočil že na igrišču, podobno pa v kamere povedal tudi po prihodu iz garderobe po tekmi.

Vedel se je kot užaljen otrok, a vse, za kar je v Madridu poskrbel eden od najbolj priljubljenih športnikov na svetu, ki pa ima tudi veliko sovražnikov, le ni bilo tako črno. Ne sicer neposredno, a poskrbel je tudi za res prizor. Ko je pred tekmo proti Atleticu v tunelu pod štadionom v družbi mladega spremljevalca, s katerim je prišel na igrišče, hodil proti zelenici, je očitno navdušeni otrok poskrbel za potezo, ob kateri se stopi srce.

Slika iz Ljudskega vrta, ki nasmeji: To je štajerski VAR

V poslastici prvega spomladanskega kroga Prve lige Telekom Slovenije sta se v Ljudskem vrtu, kjer se je zbralo več kot 10 tisoč navijačev, Maribor in Mura razšla z remijem 1:1, vodilnim Mariborčanom pa je nekaj časa celo grozilo, da bodo izgubili. Potem pa je njihov najboljši strelec vseh časov Marcos Tavares priskrbel izenačenje in prinesel točko. Je bil pa Brazilec s slovenskim državljanstvom v akciji za gol globoko v nedovoljenem položaju, zaradi česar se je glavni sodnik Nejc Kajtazović znašel na udaru kritik. Da je naredil napako, je po tekmi priznal tudi trener Maribora Darko Milanič.

Sporen zadetek Marcosa Tavaresa:

Komu so sodniki pomagali na derbiju v Ljudskem vrtu?

  • Mariboru
    86,53 %
    501 glasov
  • Muri
    4,32 %
    25 glasov
  • nikomur
    9,15 %
    53 glasov
Oddanih 579 glasov

Razburili so se seveda predvsem navijači Olimpije, pa čeprav so dan za tem vsaj malo potihnili. Tudi v Krškem, kjer so njihovi ljubljenci v prvi tekmi pod vodstvom novega trenerja Roberta Pevnika prišli do zmage, se je zgodilo nekaj sodniških napak. V korist Olimpije, ampak dobro, prvaki so zmagali s 4:1 in zaostanek za vodilnimi vijoličastimi zmanjšali na sedem točk. Medtem pa je po spletu zaokrožila fotografija in na njej napis, ki je verjetno avtorstvo kakšnega izmed navijačev Olimpije. "Štajerski VAR," piše na njej, potegnjena pa je tudi črta, ki še bolj nazorno pokaže, kar je tako ali tako znano. Strelec Maribora je bil globoko v nedovoljenem položaju …

štajerski VAR | Foto: Facebook Foto: Facebook

No, velja pa ob tem omeniti tudi to, da se je v ponedeljek, dva dni pozneje z novo izjavo javil trener Maribora Milanič in pripomnil, da je bil v prepovedanem položaju tudi strelec za vodstvo Mure z 1:0 Amadej Maroša. Pa čeprav dokazni material, ki so ga pristavili pri Mariboru, še zdaleč ni tako prepričljiv, ampak le toliko, da se ve … Ni bil oškodovan samo Maribor.

Klopp Solskjaerju po derbiju dejal: "Kako usrana tekma!"

V nedeljo sta se na kultnem Old Traffordu v Manchestru v največjem derbiju angleškega nogometa udarila Manchester United in Liverpool, ki se poteguje za naslov. Od te tekme je marsikdo pričakoval spektakel, a dobil bore malo. Edino, kar je bilo posebnega, so bile številne poškodbe v obeh taborih, tako da smo že v prvem polčasu videli kar štiri menjave. Tri pri domačih in eno pri gostih.

Preostalo? Nič od nič. Niti golov niti igre ni videlo 75 tisoč navijačev na štadionu in nekaj deset milijonov pred takšnimi in drugačnimi ekrani. Da je bila tekma slaba, pa je zgovorno potrdil tudi trener Liverpoola Jürgen Klopp, ko je po tekmi odšel čestitati domačemu strategu Oleju Gunnarju Solskjaerju. "Hudiča, kako usrana tekma!" je ob tem dejal Nemec in zadel bistvo. Spektakel je močno razočaral.

Proslavljal kot zver in prestrašil otroka

Bafetimbi Gomis, ki je nekoč zabijal gole v majicah Marseilla, Galatasaraya, Swanseaja in Sain Etienna, po novem igral v Savdski Arabiji za Al Hilal. Tudi v Arabiji gre temu 33-letnemu nekdanjemu francoskemu reprezentantu odlično, v 21 nastopih je zabil 17 golov.

Zadnjega pretekli teden, ko je zabil pri zmagi z 2:0 v gosteh pri nekdanjem klubu Matjaža Keka Ittihadu. Po tem, ko je zabil gol, pa je 33-letni napadalec gol proslavil v svojem slogu. Z oponašanjem zveri. S tem pa je močno prestrašil nekega dečka, ki je ob igrišču pobiral žoge. Celo tako zelo, da je fantek zbežal.

Gomis, ki na tak način zadetke proslavlja že vrsto let, tega seveda ni želel, zato je dečka po tekmi poiskal, se mu opravičil in mu podaril dres.

Ne spreglejte