Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 2. 2018,
2.25

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

Riyad Mahrez Leicester City

Sobota, 3. 2. 2018, 2.25

6 let, 3 mesece

Leicester City ne more računati na Riyada Mahreza

Užaljeni zvezdnik angleške lige že štiri dni ne trenira

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
Riyad Mahrez | Foto Reuters

Foto: Reuters

Najboljši igralec sezone 2015/16, v kateri je Leicester City senzacionalno osvojil naslov angleškega prvaka, Alžirec Riyad Mahrez, že štiri dni ne trenira, saj je užaljen, ker mu v Leicestru januarja niso dovolili prestopiti v Manchester City.

Za Riyada Mahreza, ki je v Leicester City prišel januarja 2014 in od takrat postal eden izmed najboljših igralcev v angleški premier ligi, se prejšnji mesec ni končal tako, kot si je želel.

Zanj so se številni klubi zanimali že pred dvema letoma, ko je bil izbran za najboljšega igralca v ligi, a so pri Leicestru vse ponudbe vztrajno zavračali.

Alžirec je ta teden tik pred koncem zimskega prestopnega roka vodilnim ljudem Leicestra dal vedeti, da želi oditi, a njegove želje niso upoštevali.

Zanj so zahtevali več kot 100 milijonov evrov

Zanj se je zanimal Josep Guardiola pri Manchester Cityju, a je bila cena, ki so jo za afriškega zvezdnika zahtevali pri Leicestru, previsoka tudi za vodilni klub angleške premier lige, ki sicer slovi po bogatih nakupih.

Za 26-letnega krilnega napadalca, za katerega so pred štirimi leti plačali le pol milijona evrov, so namreč pri angleških prvakih iz leta 2016 zahtevali več kot 100 milijonov evrov.

Ko je Leicester City leta 2016 postal prvak, je bil Alžirec izbran za najboljšega igralca v ligi. | Foto: Reuters Ko je Leicester City leta 2016 postal prvak, je bil Alžirec izbran za najboljšega igralca v ligi. Foto: Reuters

Trener upa, da se bo kmalu vrnil

Mahrez, ki ima pogodbo z Leicestrom do leta 2020, je dogajanje zadnjega dne letošnje zimske nogometne tržnice sprejel z neodobravanjem in dal to tudi jasno vedeti. Iz kluba namreč prihajajo vesti, da že štiri dni ne trenira, tako da na današnji prvenstveni tekmi proti Swanseaju zagotovo ne bo igral.

"Upam, da bo zbistril glavo in se vrnil, saj je za našo ekipo neprecenljiv," je o nogometašu, ki je bil leta 2016 izbran tudi za najboljšega igralca leta v Afriki, povedal trener Leicester Cityja Claude Puel.

Tudi v tej sezoni je med najboljšimi

Mahrez je sicer tudi v tej sezoni med najboljšimi igralci Leicestra, ki je trenutno na osmem mestu prvenstvene lestvice. Na 24 prvenstvenih tekmah je dosegel osem golov in prispeval še osem podaj.

Za Leicester City je do zdaj sicer odigral že 165 tekem v vseh tekmovanjih. Dosegel je 44 golov in prispeval 34 podaj.

Ne spreglejte