Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 7. 2023,
21.00

Osveženo pred

9 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

Natisni članek

Red Bull Salzburg Matthias Jaissle Manchester City Al Ahly Riyad Mahrez Marco Rose nogometna tržnica RB Leipzig

Petek, 28. 7. 2023, 21.00

9 mesecev, 1 teden

nogometna tržnica, 28. julij

Salzburg tik pred začetkom lige odpustil trenerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43
Matthias Jaissle | Matthias Jaissle | Foto Guliverimage

Matthias Jaissle

Foto: Guliverimage

Marco Rose je z RB Leipzigom, za katerega vrsto let igra Kevin Kampl, poleti pa se mu je pridružil tudi Benjamin Šeško, podaljšal pogodbo do 2025. Za drastično potezo pa se je odločil njihov bratski klub Red Bull Salzburg. Trenerja so odstavili dan pred prvo tekmo sezone, ker se je dogovarjal s Savdijci.

David Silva
Sportal Predčasno kariero končal še en zlati španski nogometaš

Vodstvo avstrijskega kluba Salzburg je odpustilo trenerja Matthiasa Jaissleja, ker se je ta tik pred začetkom prvenstva dogovarjal s klubom iz Savdske Arabije. "Če je trener tako zaposlen z iskanjem nove službe vsega dva dni pred začetkom prvenstva, potem ne more voditi kluba," so zapisali pri Salzburgu, ki bo sezono začel v soboto proti Altachu. Petintridesetletni nemški strateg je Salzburžane o dogovarjanju z novim klubom obvestil v četrtek. "Novo sezono želimo začeti polni energije in prepričanja v naše delo, zato potrebujemo trenerja, ki bo 100-odstotno osredotočen," so še dodali.

Jaissle je na čelo kluba s Solnograškega sedel pred dvema letoma in v tem času dvakrat postal prvak, enkrat pa pokalni prvak.

Jaissle se je nekaj ur pozneje res dogovoril za prevzel Al Ahlija. Sklenil je triletno pogodbo. 

Rose ostaja trener Leipziga

Marco Rose | Foto: Guliverimage Marco Rose Foto: Guliverimage V RB Leipzig so potrdili, da je 46-letni Marco Rose podpisal enoletno podaljšanje sodelovanja. Prvotna pogodba Rosa, sicer rojenega v Leipzigu, je veljala do leta 2024. "Ko sem videl na tisoče srečnih obrazov po osvojenem pokalu, me je to navdalo s ponosom. Leipzig je moje mesto in vzhod Nemčije je moj dom," je dejal Rose za klubsko spletno stran.

Prva uradna tekma Leipziga bo nemški superpokal 12. avgusta proti prvaku bundeslige Bayernu Münchnu. Njihova prva ligaška tekma je teden dni kasneje pri Bayer Leverkusnu.

Mahrez v Savdsko Arabijo

Riyad Mahrez | Foto: Reuters Riyad Mahrez Foto: Reuters Potem ko so novico, da bo Alžirec Rijad Mahrez, 32-letni zvezdnik Manchester Cityja, zmagovalca lige prvakov, kariero nadaljeval v Al Ahliju, pred tednom dni sprva razkrili savdski mediji, jo je zdaj potrdil še angleški prvak. Pred Mahrezom je Al Ahli v klub zvabil napadalca Liverpoola Roberta Firmina in vratarja Chelseaja Edouarda Mendyja.

Mahrez se je po odmevnih predstavah pri Leicestru, kjer je igral od leta 2014 do 2018, leta 2018 pridružil Manchester Cityju in zanj zbral skupno 236 nastopov v vseh tekmovanjih. Za City je dosegel 78 golov, k temu pa dodal še 59 podaj.

Kylian Mbappe
Sportal Mbappe zavrnil mastno ponudbo
Ne spreglejte