Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
22. 4. 2014,
11.19

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Diego Simeone Atletico Madrid Chelsea liga prvakov liga prvakov Vicente Calderon Fernando Torres Koke Raul Garcia

Torek, 22. 4. 2014, 11.19

2 leti, 4 mesece

Torresu ovacije, a le pred tekmo in po njej

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Razprodani štadion Vicente Calderon bo zvečer prizorišče prvega polfinalnega dejanja lige prvakov med Atleticom in Chelseajem. Udarila se bosta kluba z najbolj trdno obrambo v Španiji in Angliji.

Pomerili se bosta ekipi, ki se lahko v Španiji in Angliji, to pa sta deželi z najmočnejšima prvenstvoma, pohvalita z najboljšo obrambo. Prejemata najmanjše število zadetkov, zato bo vsak, dosežen na polfinalnih medsebojnih poslasticah, zlata vreden.

''Imamo podobne lastnosti kot Chelsea. Dobro obrambo in napadalen pristop, ki sta nam pomagala, da se potegujemo za lovoriko,'' je poudaril Diego Simeone, ki se bo potrudil, da Atletico proti londonskemu tekmecu skrije slabosti, poudari pa vrline, s katerimi v domačem prvenstvu para živce Realu in Barceloni. Dodal je, da bodo srečanje odločile malenkosti. Prepričan je, da bo Thibaut Courtois, belgijski vratar, posojen s strani Chelseaja, kos nalogi ter da med vratnicama ne bo čutil dodatnega pritiska.

Atletico obožuje Torresa, a le pred tekmo in po njej

Govora je bilo tudi o španskemu napadalcu, ki se vrača v Madrid s prekrasnimi spomini. ''Atletico obožuje Fernanda, on pa klub ter ljudi, ki obkrožajo naš klub. Pred srečanjem, pa tudi po koncu, bo zagotovo deležen toplega sprejema občinstva in ovacij, ki si jih tudi zasluži. Vedno bo eden izmed nas,'' je Simeone povedal o Fernandu Torresu, nekdanjem zvezdniku Atletica, ki je iz Madrida odšel na Otok, nato pa po 50-milijonski kupčiji med Liverpoolom in Chelseajem pristal v Londonu.

Courtois in Torres nista edina nogometaša, ki povezujeta polfinalista lige prvakov. Omeniti velja tudi Tiaga Mendesa, ki je del kariere prebil pri Chelseaju, zvečer pa bo najverjetneje čakal na priložnost na klopi za rezervne igralce.

Kokeju se bodo uresničile sanje

''To bi bila lahko najbolj pomembna tekma mojega življenja,'' pred srečanjem razmišlja Koke, strelec odločilnega zadetka na povratni četrtfinalni tekmi lige prvakov proti Barceloni. Za Atletico stiska pesti od rojstva in ne skriva sreče, da je del ekipe, ki se je zapisala v klubsko zgodovino. ''Igral bom polfinalno srečanje lige prvakov, in to v dresu mojega najljubšega kluba. Kot da bi se mi uresničile sanje,'' meni 22-letni Španec, ki se veseli srečanja s Torresom, njegovim nogometnim vzornikom.

''Chelseaja se ne bojimo. Igra podobno kot mi, to bo tekma, kjer bo prišla do izraza fizična pripravljenost,'' meni Raul Garcia, ki je zelo nevaren ob prekinitvah.

Trener Simeone bo po treh tednih računal tudi na Turka Ardo Turana, med kandidati je tudi branilec Javi Manquillo, ki ne čuti več bolečin v vratu.

Otočani še niso zmagali pri Atleticu

Atletico je v evropskih tekmovanjih gostil angleškega tekmeca devetkrat. Še nikoli ni izgubil, zmage pa se je veselil petkrat. Chelsea je na Vicente Calderonu gostoval pred petimi leti, srečanje pa se je po izjemno razburljivi končnici končalo brez zmagovalca (2:2).

Vodilni španski klub se je v polfinale največjega evropskega tekmovanja uvrstil po 40 letih. Zdaj želi storiti še korak naprej in si zagotoviti nastop na sklepnem dejanju, ki ga bo 24. maja gostila Lizbona.

Ne spreglejte