Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
10. 9. 2017,
11.05

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,30

1

Natisni članek

Stipe Balajić NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije NK Krško NK Olimpija NK Olimpija naj gol Robert Prosinečki Igor Bišćan

Nedelja, 10. 9. 2017, 11.05

6 let, 7 mesecev

Trener Krškega Stipe Balajić

Legenda Maribora: Najtežje je bilo, ko je za Olimpijo igral Prosinečki

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,30

1

Krško Stipe Balajić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

"Igorju Bišćanu želim veliko uspeha, razen na današnji tekmi," je hrvaški trener Stipe Balajić poslal sporočilo stanovskemu kolegu in rojaku, s katerim se bo spopadel na derbiju osmega kroga Prve lige Telekom Slovenije med Krškim in Olimpijo. Legendarni nogometaš Maribora bo danes skakal od veselja, če bodo Krčani ostali neporaženi.

Osmi krog Prve lige Telekom Slovenije, v katerem so se strelsko prebudile Domžale, Maribor pa je na generalki za ligo prvakov osvojil le točko proti Celju, se bo končal v Krškem. Dvoboj med Krčani in Ljubljančani prinaša ogromen vložek.

Gostitelji bi se v primeru zmage, ki bi odmevala v Sloveniji, saj bi se s tem končal niz neporaženosti Bišćanovih zmajev v 1. SNL, vrnili na tretje mesto. Svojo računico ima tudi Olimpija. Favorizirani gostje bi z zmago ponovno zavzeli vrh razpredelnice, hkrati pa največjim tekmecem za osvojitev naslova, vijolicam, pobegnili na dve točki razlike.

Bišćan bo uspešen trener

Balajić se je v trenerski karieri že srečal z mlajšim rojakom Igorjem Bišćanom. | Foto: Vid Ponikvar Balajić se je v trenerski karieri že srečal z mlajšim rojakom Igorjem Bišćanom. Foto: Vid Ponikvar Deževna nedelja prinaša derbi kroga, na katerem se bosta spopadla hrvaška stratega.

"Igorju Bišćanu gre zelo dobro. Želim mu veliko uspeha, razen na današnji tekmi. Je super fant. Prepričan sem, da bo tudi uspešen trener. Ker je malce mlajši od mene, se na igrišču nisva nikoli srečala. Sva se pa pomerila nekajkrat kot trenerja, ko je še vodil Rudeš v drugi hrvaški ligi," je Stipe Balajić pohvalil delo Igorja Bišćana, mladega trenerja Olimpije, ki z zmaji v Prvi ligi Telekom Slovenije še ni doživel poraza.

Dvoboj prinaša trenerski spopad nogometašev, ki sta v preteklosti nosila dres splitskega Hajduka in zagrebškega Dinama, a se je Balajić na opazko, da bi lahko dodatno motivacijo za zmago nad Olimpijo iskal tudi v tej smeri, le nasmehnil.

Dvoboj v Krškem se bo danes na štadionu Matije Gubca začel ob 16.50. | Foto: Vid Ponikvar Dvoboj v Krškem se bo danes na štadionu Matije Gubca začel ob 16.50. Foto: Vid Ponikvar

"Kje pa. To je tekma kot vsaka druga. Na njej ne bo posebnega naboja. Zanima me le ekipa, ki jo treniram," nas je Dalmatinec prepričal, da v srečanje ne bo vstopil tudi skozi prizmo nekdanjega nogometaša Maribora.

Olimpija je pravi izziv

Nekdanji hrvaški zvezdnik Robert Prosinečki je del bogate kariere preživel v Ljubljani. | Foto: Nekdanji hrvaški zvezdnik Robert Prosinečki je del bogate kariere preživel v Ljubljani. Usoda je hotela, da legenda Maribora nabira trenerske izkušnje v 1. SNL v klubu, ki prisega na zeleno barvo. Ravno tisto, ki jo navijači 14-kratnih slovenskih prvakov najbolj sovražijo, saj predstavlja največjega tekmeca iz Ljubljane. Balajić je kot kapetan Maribora odigral veliko večnih derbijev v Sloveniji. Kakšni so njegovi spomini na Olimpijo?

"Olimpija je pač Olimpija, poleg Maribora največji klub v Sloveniji. Nekaj časa smo bili boljši od nje, nekaj časa pa je bilo obratno. Zlasti takrat, ko je za Olimpijo igral Robert Prosinečki. Takrat so imeli Ljubljančani boljše moštvo in nekaj dobrih rezultatov. Danes bo Olimpija pravi izziv za moje fante. Tako je bilo tudi, ko smo gostovali v Mariboru," 48-letni strokovnjak iz Sinja še ne more pozabiti na zapravljeno priložnost v Ljudskem vrtu, ko so Krčani namučili vijolice in izgubili po zadetku v 96. minuti.

"Danes bi bil za nas pozitiven rezultat že remi. Točka bi bila velika kot Triglav, seveda pa upamo, da bi lahko osvojili vse tri. Imamo zelo mlado ekipo. Če vseh 11 igralcev ne da vsega od sebe, lahko naletimo na težave," je opisal nevšečnost, s katero se srečuje v Posavju. Krško ima zelo kratko klop, zato vrzeli v moštvu pogosto krpa z mladinci.

Zelena luč za Ejupa in Gajića

Leo Ejup (desno) bo kandidiral za dvoboj proti Olimpiji, ki ga je posodila Krškemu. | Foto: Vid Ponikvar Leo Ejup (desno) bo kandidiral za dvoboj proti Olimpiji, ki ga je posodila Krškemu. Foto: Vid Ponikvar Krško je imelo v prejšnjih sezonah v svojih vrstah kar nekaj posojenih nogometašev Maribora, ki na tekmah z vijolicami praviloma niso kandidirali za dvoboj.

Kako bo danes, ko se bo Krško pomeril s klubom, ki mu je pred začetkom sezone posodil dva igralca? "Ni ovir, da ne bi igrala," je Balajić potrdil, da bosta Leo Ejup in Luka Gajić kandidirala za nastop. Navdušen je zlasti nad napredkom nekdanjega mladega reprezentanta Ejupa. "Dviga se iz tekme v tekmo, odlično dela."

V prvenstvu je zadovoljen z rezultati, ki so ga po sedmem krogu ponesli na tretje mesto, obenem pa se trudi, da igralcev ne bi ponesla evforija. Skuša jih postaviti na realna tla, da se ne bi ponavljali prizori, ki jim je bil priča med tednom v Novem mestu.

Na Portoval je prispel kot favorit dvoboja osmine finala pokala Slovenije, nato pa presenetljivo izpadel po strelih z bele točke. "Maščeval se nam je podcenjevalen odnos na začetku srečanja. Ko smo videli, da je vrag vzel šalo (Krka je povedla z 2:0, op. p.), smo se dvignili, na koncu pa se je izkazalo, da bog vse vidi. Kaznoval nas je za slab vstop v srečanje," je pojasnil po izpadu iz pokalnega tekmovanja, v katerem bi lahko naskakoval Evropo, a se je njegova pot končala že v osmini finala.

Najlepši zadetki 7. kroga:

 

Ne spreglejte