Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 9. 2017,
18.39

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

1

Natisni članek

naj gol Prva liga Telekom Slovenije NK Triglav NK Rudar NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor ND Gorica NK Krško NK Domžale NK Celje NK Ankaran NK Aluminij

Nedelja, 10. 9. 2017, 18.39

6 let, 6 mesecev

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 8. krog

Olimpija po preobratu v Krškem pobegnila Mariboru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

1

Ricardo Alves | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Olimpija je po preobratu v drugem polčasu na zadnji tekmi osmega kroga nogometne Prve lige Telekom Slovenije s 4:2 zmagala v Krškem in je na vrhu lestvice ušla Mariboru, ki je v petek na generalki pred ligo prvakov le remiziral v Ljudskem vrtu proti Celju. Gorica je v soboto zmagala četrtič zapored, zmagali so tudi Domžalčani.

Olimpija tudi po osmem prvenstvenem krogu ostaja neporažena, v Krškem pa je še šestič zmagala, kar ji zdaj na vrhu lestvice prinaša dve točki prednosti pred največjim tekmecem Mariborom na drugem mestu. V Krškem Ljubljančanom v prvem polčasu ni kazalo najbolje, saj so dvakrat zaostajali.

Drugič po tem, ko je še devetič v tej sezoni za Krško zadel z naskokom najboljši strelec slovenskega prvenstva, mladi srbski napadalec Milijan Škrbić. Toda potem so nogometaši Olimpije že na začetku drugega polčasa ekspresno pripravili preobrat in povedli. Ko je Portugalec Ricardo Alves z drugim golom na tekmi povišal vodstvo Ljubljančanov na 4:2, pa je bila tekma odločena.

V Krškem je prvi gol v dresu Olimpije zabil Argentinec s slovenskim potnim listom Andres Vombergar, ki je v Stožice prišel poleti.

Domžale so se znesle nad kranjskim Triglavom. | Foto: Grega Valančič/Sportida Domžale so se znesle nad kranjskim Triglavom. Foto: Grega Valančič/Sportida

Domžalčani v polno kar šestkrat, Gorica četrtič zapored zmagala

Sobotni spored se je začel na Koroškem, kjer je Gorica že na uvodu tekme zabila dva gola in osvojila četrto zaporedno prvenstveno zmago. Ankaran še čaka na zgodovinsko prvo prvoligaško zmago.

V večernem terminu so Domžale brez najnovejše zveneče okrepitve Agima Ibraimija, ki tokrat še ni kandidiral za nastop, povsem razbile kranjski Triglav. Ta tako še naprej čaka na prvo prvenstveno zmago v tej sezoni. Z dvema goloma se je najbolj izkazal napadalec Lovro Bizjak.



Remi Maribora na generalki za ligo prvakov

Maribor je razočaral. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Maribor je razočaral. Foto: Žiga Zupan/Sportida Velenjčani na uvodnem petkovem dejanju osmega kroga Prve lige Telekom Slovenije niso izkoristiti prednosti domačega igrišča proti Kidričanom. Rudar in Aluminij sta se na štadionu Ob jezeru razšla brez zadetkov.

Petkov večer je minil v znamenju štajerskega obračuna. Maribor se je v Ljudskem vrtu predstavil še zadnjič pred začetkom skupinskega dela lige prvakov, a proti Celju mu ni uspelo zadeti. Tudi ta tekma se je končala z nehvaležnim rezultatom 0:0.

Pri vijolicah je prvič v tej sezoni v 1. SNL zaigral povratnik Dare Vršič, ki pa se je že nekaj minut po vstopu v igro v drugem polčasu poškodoval in zapustil igrišče.



Lestvica:

Klub Tekme Zmage Remiji Porazi Gol razlika Točke
1. Olimpija 8 6 2 0 20:4 20
2. Maribor 8 5 3 0 13:5 18
3. Gorica 8 4 1 3 9:7 13
4. Domžale 8 3 3 2 19:11 12
5. Krško 8 3 2 3 16:17 11
6. Rudar Velenje 8 3 1 4 7:10 10
7. Aluminj 8 2 3 3 10:12 9
8. Celje 8 2 3 3 10:13 9
9. Triglav Kranj 8 0 4 4 6:16 4
10. Ankaran-Hrvatini 8 0 2 6 7:22 2

Najboljši strelci:

9 - Miljan Škrbić (Krško)
5 - Abbas Issah (Olimpija)
4 - Petar Franjić (Domžale), Matej Poplatnik (Triglav), Ricardo Alves (Olimpija)
...

Kaj se je dogajalo v 8. krogu PLTS?

Krško : Olimpija 2:4

Maribor : Celje 0:0

Rudar : Aluminij 0:0

 

Ankaran : Gorica 0:2

Domžale : Triglav 6:1

Najlepši zadetki 8. kroga:


 
Ne spreglejte