Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 11. 2016,
17.52

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

nogomet letalska nesreča Chapecoense smrt

Torek, 29. 11. 2016, 17.52

6 let, 7 mesecev

Družbena omrežja ob tragični letalski nesreči preplavile misli športnih kolektivov

Športni svet žaluje: To so težki časi za nogomet

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Barcelona | Foto Twitter

Foto: Twitter

Nogometni svet žaluje za nogometaši brazilskega prvoligaša Chapecoense, ki so umrli v tragični letalski nesreči v Kolumbiji. Španska nogometna velikana Real Madrid in Barcelona sta se jim pred treningom poklonila z minuto molka, v Atleticu Nacional, s katerim bi se morali pomeriti nogometaši Chapecoenseja, se jim bodo poklonili tudi v sredo, družbena omrežja pa so preplavile misli nogometašev ob tem črnem dnevu.

Letalo british aerospace 146 venezuelske letalske družbe Lamia je bilo po vzletu z brazilskega letališča Guarulhos v Sao Paulu namenjeno v kolumbijsko mesto Medellin. A na cilj nikoli ni prispelo. Po zadnjih podatkih naj bi v strmoglavljenju letala umrlo 75 ljudi, šest naj bi jih preživelo.

Na krovu so bili med potniki tudi člani brazilskega nogometnega prvoligaša Chapecoense, ki so se tega potovanja še kako veselili. Sploh prvič v zgodovini so se uvrstili v finale južnoameriškega nogometnega pokala. V Kolumbiji bi se morali na prvi tekmi pomeriti z ekipo Atletica Nacional, a srečanja niso dočakali.

Od šesterice, ki je preživela nesrečo, so po poročanju tujih medijev trije nogometaši: branilca Alan Ruschel in Helio Hermito Zampier Neto ter vratar Jackson Follmann, ki so mu amputirali nogo.

Minuta molka in misli ob žalovanju

Na tragedijo so se odzvali tudi nogometni klubi in športniki, ki jih je nesreča izjemno pretresla. Španska kluba Barcelona in Real Madrid sta v spomin na preminule trening začela z minuto molka.

 Atletico Nacional: Z belimi svečami in belo opravo v spomin

Pri nogometnem klubu Atletico Nacional, s katerim bi se morali v finalu v sredo pomeriti člani Chapecoenseja, so na Twitterju pozvali ljudi, naj v sredo ob 18.45 pridejo na štadion v belem, z belimi svečami, s katerimi se bodo poklonili pokojnim. Prav tako so predlagali, naj naslov pokalnih prvakov podelijo klubu Chapecoense. 

 

Brazilska nogometna zveza je zapisala, da gre za veliko tragedijo, ki je osupnila svet, pri španskem klubu Sevilla pa: "Izrekamo sožalje. To so težki časi za nogomet."

Tridnevno žalovanje, začasno brez nogometnih dejavnosti

Brazilska vlada je ob tem razglasila tridnevno žalovanje po vsej državi, južnoameriška krovna nogometna organizacija CONMEBOL pa je v znak spoštovanja prekinila nogometne aktivnosti na celini.  

 

Slovenski nogometni prvoligaši v spomin na tragedijo:

Ne spreglejte