Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 10. 2016,
22.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

špansko prvenstvo nogomet Real Madrid Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak Barcelona

Nedelja, 2. 10. 2016, 22.40

6 let, 6 mesecev

Špansko prvenstvo, 7. krog

Boleča zaušnica za Barcelono

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Celta de Vigo - Barcelona | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Madridski Atletico je z Janom Oblakom, ki je mrežo v sedmem krogu španskega prvenstva spet ohranil nedotaknjeno, kljub dvema zapravljenima enajstmetrovkama z 2:0 zmagal v Valencii. Celta je Barceloni primazala bolečo zaušnico.

Barcelona, ki je dvoboj v Vigu začela v prevetreni postavi, je že po dobre pol ure zaostajala z 0:3. Katalonci so v drugem polčasu v petih minutah dosegli dva gola, nato pa je na sceno stopil njihov vratar Marc-Andre ter Stegen, ki je žogo v svojem kazenskem prostoru iz neposredne bližine poslal prav v glavo Celtinega napadalca Pabla Pedra Hernandeza, od te pa se je odbila v gol za 4:2. Gerard Pique je kozmetično popravil izid, kasnejši Barcelonini priložnosti pa nista vplivali na končni rezultat.

Katalonci niso izkoristili spodrsljaja Reala, ki je gostil osmi Eibar in zgolj remiziral. Gostje so celo povedli, za Real pa je izenačil Gareth Bale.


Evropske nogometne zelenice:


Jan Oblak je še sedmič na deveti tekmi v tej sezoni zaklenil vrata Atletica in ohranil nedotaknjeno mrežo. Atletico je zmagal v gosteh pri Valencii, ki je slabo začela z novo sezono in zato pred kratkim tudi zamenjala trenerja. Na njeno klop se bo usedel Cesare Prandelli. Nekdanji selektor Italije tokrat še ni sedel na klopi Valencie, z delom bo začel v ponedeljek.

Oblak ni imel veliko dela, ubranil je štiri strele. Povsem drugače je bilo z njegovim kolegom na strani domačinov. Diego Alves je bil ena izmed osrednjih osebnosti tekme, saj je ubranil kar dve enajstmetrovki. Najprej v prvem polčasu Antoinu Griezmannu, ki je zapravil še tretjo najstrožjo kazen po tisti, ki jo je zgrešil v ligi prvakov proti Bayernu med tednom in v finalu lige prvakov iz prejšnje sezone. Potem sredi drugega dela igre še kapetanu gostov Gabiju.

Kljub zapravljeni enajstmetrovki je bil francoski zvezdnik Griezmann junak Atletica. V 63. minuti je dosegel odločilni gol na tekmi, v izdilhljajih tekme je končni izid postavil njegov rojak Kevin Gameiro, in s šestim prvenstvenim golom skočil na vrh lestvice.

Modriću operirali levo koleno

Hrvaškemu nogometnemu reprezentantu in članu madridskega Reala Luki Modriću so danes operirali levo koleno. Z artroskopijo so mu odstranili del hrustanca, operacija pa je minila brez zapletov. Po prvih napovedih bo moral enaintridesetletni zvezni igralec počivati približno štiri tedne, kar pomeni, da bo izpustil dve reprezentančni tekmi. (STA)

Rene Krhin je spet izgubil

Svoje delo je v soboto že opravila Granada Reneja Krhina, ki je neuspešno lovila prvo zmago, pred domačimi gledalci je proti Leganesu izgubila z 0:1. Slovenski vezist je igral od 55. minute.

Najboljši strelci:

6 - Griezmann (Atletico Madrid), 
5 - Suarez (Barcelona), 
4 - Castro (Betis), Messi (Barcelona), Moreno (Espanyol), Sansone (Villarreal)
...

 

Ne spreglejte