Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
3. 7. 2020,
1.00

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,83

Natisni članek

Andraž Šporar Kenan Bajrić Alen Ožbolt Žan Medved Zlatko Dedić Denis Popović Jon Gorenc Stanković Žan Celar slovenski nogometaši na delu v tujini Jan Oblak Jan Oblak Simon Rožman Andres Vombergar Lovro Bizjak Bojan Jokić

Petek, 3. 7. 2020, 1.00

3 leta, 10 mesecev

Slovenski nogometni legionarji

Alarm na Reki, Rožmanu gre na Hrvaškem marsikaj narobe

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,83
Antonio Mance | Simon Rožman je v sredo izgubil na gostovanju pri Osijeku, za katerega je edini zadetek dosegel nekdanji napadalec Domžal (sicer Hrvat) Antonio Mance. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Simon Rožman je v sredo izgubil na gostovanju pri Osijeku, za katerega je edini zadetek dosegel nekdanji napadalec Domžal (sicer Hrvat) Antonio Mance.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Vratar madridskega Atletica Jan Oblak se je v torek s kapetanskim trakom okrog roke izkazal na derbiju pri Barceloni (2:2), "slovenski" Slovan pa je na Slovaškem znova zmagal z občutno pomočjo Slovencev. Žan Medved nadaljuje izjemen strelski niz, Alen Ožbolt je bil podajalec. Podajo je vknjižil tudi Dejan Petrović, ki je v Avstriji v derbiju za drugo mesto ugnal Lask. Na Hrvaškem je Rijeka pod vodstvom Simona Rožmana izgubila v Osijeku (0:1) in nadaljevala črni niz, ki navijačem para živce. Josip Iličić je v četrtek spremljal veliko zmago Atalante nad Napolijem s klopi za rezervne igralce.

Jon Gorenc Stanković
Sportal Jon Gorenc-Stanković v Gradec

Slovenski nogometaši/trenerji na delu v tujini:

Jon Gorenc-Stanković (Huddersfield Town) Anglija, 2. liga Birmingham City : Huddersfield 0:3 (sreda) Ni igral, ostal je na klopi. Dolgoletni slovenski legionar se bo po koncu sezone iz Anglije preselil v Avstrijo, kjer bo nosil dres graškega Sturma.
Jan Mlakar (Wigan) Anglija, 2. liga Wigan : Stoke City 3:0 (torek) Ni igral, ostal je na klopi.

Aljaž Casar (Rheindorf Altach)

Avstrija, 1. liga, liga za obstanek Altach : Austria Dunaj 1:2 (torek) Ni kandidiral za tekmo.
Zlatko Dedić (Swarovski Tirol) Avstrija, 1. liga, liga za obstanek Mattersburg : Swarovski Tirol 4:1 (torek) Odigral je 71 minut in v 67. minuti z bele točke dosegel častni zadetek za goste iz Innsbrucka. To je bil že 12. zadetek nekdanjega slovenskega reprezentanta v tej sezoni, Swarovski pa ostaja na zadnjem mestu.
Dejan Petrović (Rapid Dunaj) Avstrija, 1. liga, liga za prvaka Rapid Dunaj : LASK Linz 3:1 (sreda) Odigral je vso tekmo, v 90. minuti prejel rumeni karton, takoj za tem pa prispeval še podajo za tretji zadetek gostiteljev, s katerim so Dunajčani zmagali s 3:1 in se na lestvici utrdili na drugem mestu, ki vodi v kvalifikacije za ligo prvakov. Pred Laskom imajo pet točk prednosti.
Rajko Rep (Hartberg) Avstrija, 1. liga, liga za prvaka Hartberg : Wolfsberger AC 3:3 (četrtek) Igral je vso tekmo.
Dino Martinović (Etar) Bolgarija, 1. liga, liga za obstanek Etar : Vitoša Bistrica 1:0 (četrtek) V igro je vstopil v 90. minuti.
Žiga Laci (AEK Atene) Grčija, 1. liga, liga za prvaka PAOK Solun : AEK Atene 0:2 (sreda) Ni igral, ostal je na klopi. Aek se je v boju za drugo mesto po točkah izenačil s Paokom.
Žiga Frelih (Inter Zaprešić) Hrvaška, 1. liga Inter : Dinamo Zagreb 0:1 (sreda) Ni branil, ostal je na klopi.
Matija Rom (Inter Zaprešić) Hrvaška, 1. liga Inter : Dinamo Zagreb 0:1 (sreda) Odigral je 70 minut.
Petar Stojanović (Dinamo Zagreb) Hrvaška, 1 liga Inter : Dinamo Zagreb 0:1 (sreda) Zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za tekmo. Za Dinamo, ki je že osvojil naslov hrvaškega prvaka, v novem obdobju, ko je trenerski položaj prevzel Igor Jovičević, sploh še ni zaigral.
Simon Rožman (Rijeka - trener) Hrvaška, 1. liga Osijek : Rijeka 1:0 (sreda)

Rijeka je padla v rezultatsko krizo, iz katere ne najde izhoda, za nameček pa bi se lahko še podaljšala, saj se bo v naslednjem krogu v nedeljo na Rujevici pomerila še s prvakom Dinamom. Rožmanova četa je na zadnjih petih tekmah osvojila le dve točki in s tem za drugim mestom, ki ob koncu sezone vodi v kvalifikacije za ligo prvakov, zaostala že za alarmantnih pet točk.

Mladi slovenski trener je po porazu v Slavoniji priznal, da se počuti nemočnega, saj so njegovi varovanci dali vse od sebe, a naleteli na boljšo ekipo. Edini zadetek je dosegel njegov nekdanji varovanec pri Domžalah Antonio Mance in mu tako zagrenil življenje, saj se je Rožman pred zadnjimi štirimi krogi prvenstva in finalom pokala, ko se bo 1. avgusta udaril z zagrebško Lokomotivo, znašel pod posebnim pritiskom.

Sandro Bloudek (Slaven Belupo - pomočnik trenerja) Hrvaška, 1. liga Slaven Belupo : Istra 1961 3:0 (torek)  
Valter Birsa (Cagliari) Italija, 1. liga Bologna : Cagliari 1:1 (sreda) Ni kandidiral za tekmo.
Samir Handanović (Inter) Italija, 1. liga Inter : Brescia 6:0 (sreda) Branil je vso tekmo, Milančani pa so se znesli nad zadnjeuvrščeno Brescio.
Josip Iličić (Atalanta) Italija, 1. liga Atalanta : Napoli 2:0 (četrtek) Ni igral, ostal je na klopi in tako ponovno v pokoronskem obdobju ostal brez nastopa od prve minute. Prednost je dobil Hrvat Mario Pašalić, tudi strelec prvega zadetka za Atalanto, ki se je s sedmo zaporedno zmago v serie A utrdila na tretjem mestu.
Jasmin Kurtić (Parma) Italija, 1. liga Verona : Parma 3:2 (sreda) V igro je vstopil v 46. minuti, ko je bil rezultat 1:1.
Žan Majer (Lecce) Italija, 1. liga Lecce : Sampdoria 1:2 (sreda) Zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za tekmo.
Rok Vodišek (Genoa) Italija, 1. liga Genoa : Juventus 1:3 (torek)  Ni kandidiral za tekmo.
Jure Balkovec (Empoli) Italija, 2. liga Pescara : Empoli 1:1 (ponedeljek) Odigral je vso tekmo.
Matija Boben (Livorno) Italija, 2. liga Livorno : Venezia 0:2 (ponedeljek) Odigral je vso tekmo.
Žan Celar (Cremonese) Italija, 2. liga Salernitana : Cremonese 3:3 (ponedeljek) Odigral je 88 minut in igrišče zapustil pri vodstvu Cremoneseja s 3:2. Salernitana je izenačila v zadnji minuti, mladi slovenski napadalec, ki nastopa pri italijanskem drugoligašu kot posojeni igralec Rome, pa je zablestel z dvema zadetkoma. V polno je zadel v 6. in 67. minuti, ko je povedel goste v vodstvo z 2:0. To sta njegova strelska prvenca v dresu drugoligaša iz Cremone, v prejšnji sezoni je bil enkrat uspešen za Cittadello.
Boštjan Cesar (Chievo) Italija, 2. liga Chievo : Frosinone 2:0 (ponedeljek) Ni kandidiral za srečanje.
Luka Krajnc (Frosinone) Italija, 2. liga Chievo : Frosinone 2:0 (ponedeljek) Ni igral, ostal je na klopi.
Daniel Pavlev (Chievo) Italija, 2. liga Chievo : Frosinone 2:0 (ponedeljek) Ni igral, ostal je na klopi.
Leo Štulac (Empoli) Italija, 2. liga Pescara : Empoli 1:1 (ponedeljek) Odigral je 86 minut.
Dejan Vokić (Benevento) Italija, 2. liga Benevento : Juve Stabia 1:0 (ponedeljek) Ni kandidiral za tekmo. Benevento, ki ga vodi nekdanji as italijanskega nogometa Filippo Inzaghi - Pippo, si je že sedem krogov pred koncem zagotovil napredovanje v serie A.
Žiga Lipušček (RFS Rigas) Latvija, 1. liga Liepaja : RFS 2:5 (torek) Odigral je vso tekmo.
Dominic Maroh (Krefelder Uerdingen) Nemčija, 3. liga Hansa Rostock : Uerdingen 1:0 (sreda) V igro je vstopil v 46. minuti.
Nik Omladič (Hansa Rostock) Nemčija, 3. liga Hansa Rostock : Uerdingen 1:0 (sreda) Zaradi poškodbe rame ni kandidiral za tekmo.
Filip Valenčič (Stabaek) Norveška, 1. liga Stabaek : Stroemsgodset 2:0 (sreda) Ni kandidiral za srečanje.
Andraž Šporar (Sporting Lizbona) Portugalska, 1. liga Sporting Lizbona : Gil Vicente 2:1 (sreda)

Odigral je 90 minut, nato je v sodnikovem podaljšku zapustil igro. Sporting se je po tretji zaporedni zmagi utrdil na tretjem mestu, kjer ima pred Brago pet točk prednosti. Ljubljančan, ki je za zeleno-bele leve letos dosegel pet zadetkov, se ni vpisal med strelce na drugi tekmi zaporedoma.

Andraž Struna (Voluntari) Romunija, 1. liga, liga za obstanek Voluntari : Chindia Targoviste 2:0 (sreda) V igro je vstopil v 89. minuti.
Milan Kocić (Voluntari) Romunija, 1. liga, liga za obstanek Voluntari : Chindia Targoviste 2:0 (sreda) Ni kandidiral za tekmo.
Jaka Bijol (CSKA Moskva) Rusija, 1. liga CSKA Moskva : Spartak Moskva 2:0 (torek) Zaradi kazni, prejšnji teden je prejel rdeči karton, ni kandidiral za moskovski derbi. CSKA je dočakal prvo zmago po sedmih tekmah.
Lovro Bizjak (Ufa) Rusija, 1. liga Ufa : Rubin Kazan 0:0 (sreda) V igro je vstopil v 66. minuti.
Bojan Jokić (Ufa) Rusija, 1. liga Ufa : Rubin Kazan 0:0 (sreda) Ni igral, ostal je na klopi.
Miha Mevlja (Soči) Rusija, 1. liga Soči : Dinamo Moskva 1:1 (sreda) Odigral je vso tekmo in v 55. minuti prejel rumeni karton. Gostitelji so izenačili po strelu z bele točke v zadnji minuti.
Denis Popović (Krila Sovjetov Samara) Rusija, 1. liga Lokomotiv Moskva : Krila Sovjetov 1:1 (torek) Odigral je prvi polčas, ki se je končal z zmago Krila Sovjetov z 1:0.
Žiga Škoflek (Orenburg) Rusija, 1. liga Orenburg - Ural, 14.00 (sreda) Tekma je prestavljena, ker je z novim koronavirusom okuženih šest nogometašev.
Andres Vombergar (Ufa) Rusija, 1. liga Ufa : Rubin Kazan 0:0 (sreda) Ni kandidiral za tekmo. Prejšnji teden so se v Rusiji pojavile govorice, da bi bil lahko slovenski napadalec, rojen v Argentini, "oddaljen" iz ekipe zaradi okužbe z novim koronavirusom. Na dan tekme z Rubinom je generalni direktor kluba Šamil Gazizov povedal, da so bili v ponedeljek zvečer vsi nogometaši, člani strokovnega vodstva in klubski delavci testirani za novi koronavirus in da ni bil nihče pozitiven.
Kenan Bajrić (Slovan Bratislava) Slovaška, 1. liga, liga za prvaka DAC : Slovan 1:3 (sreda)

Odigral je vso tekmo.

Alen Ožbolt (Slovan Bratislava) Slovaška, 1. liga, liga za prvaka DAC : Slovan 1:3 (sreda)

Odigral je vso tekmo in v zadnji minuti prispeval podajo za zadnji zadetek Slovana.

Žan Medved (Slovan Bratislava) Slovaška, 1. liga, liga za prvaka DAC : Slovan 1:3 (sreda)

Odigral je 67 minut in zapustil igrišče pri rezultatu 1:1. V 21. minuti je zadel v polno in izenačil na 1:1. Za prvo ekipo Slovana, ki je v tej sezoni ubranil naslov slovaškega prvaka, je zbral pet nastopov in dosegel štiri zadetke (tri v prvenstvu). Nekdanji posojeni igralec Olimpije na začasnem delu pri Fužinarju je tako na Slovaškem hitro ujel strelsko formo, ki ga je jeseni krasila v slovenski drugi ligi.

Jan Oblak (Atletico Madrid) Španija, 1. liga Barcelona : Atletico Madrid 2:2 (torek)

Branil je vso tekmo in se izkazal z obrambama nevarnih strelov Ivana Rakitića in Lionela Messija, ki ga je skušal premagati s prostega strela. Argentinec je bil uspešnejši v 50. minuti, ko je zatresel mrežo Slovenca z bele točke. Messi je jubilejni 700. zadetek v članski karieri (630 za Barcelono in 70 za Argentino) dosegel z drzno, a vselej atraktivno panenko.

Oblak je nosil kapetanski trak, v tej sezoni pa je v la ligi prejel že 24 zadetkov in s tem še povečal zaostanek za učinkom vratarja Reala Thibauta Courtoisa, ki je moral po žogo v mrežo le 18-krat. Če bo Belgijec prehitel Škofjeločana, bo Oblak ostal brez absolutnega rekorda, saj v zgodovini španskega prvenstva ni še nobenemu čuvaju mreže uspelo osvojiti priznanja zamora petkrat zaporedoma.

Po derbiju v Barceloni je bilo veliko govora o vratarjih. Gostitelji so bili jezni na sodnike, zlasti zaradi tega, ker so Atleticu po tem, ko je Marc-Andre ter Stegen ubranil kazenski udarec Diegu Costi (Brazilec s španskim potnim listom je v prvem polčasu nesrečno premagal Oblaka in dosegel avtogol), dovolili, da ponovi 11-metrovko. Po ogledu so se namreč prepričali, da je Nemec stal nekaj centimetrov pred golovo črto, kar ni dovoljeno. Ponovitev je izvedel Saul Niguez in bil uspešen. Španski reprezentant je bil uspešen tudi v drugem polčasu in z bele točke postavil končni rezultat 2:2.

Domen Črnigoj (Lugano) Švica, 1. liga Lugano : Basel 2:1 (sreda) Ni kandidiral za tekmo, to poletje namerava poiskati novega delodajalca.
Kenan Fatkić (Thun) Švica, 1. liga Thun : Zürich 3:2 (sreda) V igro je vstopil v 61. minuti, ko je bil že dosežen končni rezultat, Thun pa je igral z igralcem manj. Thun je prvič po septembru 2019 zapustil zadnje mesto.
Blaž Kramer (Zürich) Švica, 1. liga Thun : Zürich 3:2 (sreda) Zaradi kazni rumenih kartonov ni kandidiral za srečanje.
Nejc Mevlja (Schaffhausen) Švica, 2. liga Schaffhausen : Vaduz 2:2 (torek) Ni kandidiral za tekmo.
Gaber Dobrovoljc (Fatih Karagümrük) Turčija, 2. liga Balikersirspor : Fatih Karagümrük 0:5 (četrtek)  Ni kandidiral za tekmo.
Rok Kidrič (Boluspor) Turčija, 2. liga Boluspor : Hatayspor 1:0 (sreda) Ni igral, ostal je na klopi.
Rajko Rotman (Akhisar Belediyespor) Turčija, 2. liga Istanbulspor : Akhisar Belediyespor 0:1 (četrtek) Ni kandidiral za tekmo.
Ne spreglejte