Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 3. 2019,
16.15

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26

2

Natisni članek

slovenski nogometaši na delu v tujini Luka Elsner Matjaž Kek Andraž Šporar Robert Berić Matic Kotnik Jan Oblak Jan Oblak Vid Belec Bojan Jokić Nejc Skubic Petar Stojanović Nemanja Mitrović Jon Gorenc Stanković Jaka Bijol Josip Iličić Jasmin Kurtić Miha Zajc Miha Blažič Jure Balkovec Aljaž Struna Damjan Bohar Domen Črnigoj Rene Krhin Benjamin Verbič

Ponedeljek, 18. 3. 2019, 16.15

5 let, 1 mesec

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Iličić mojstrsko zatresel mrežo, a se tudi poškodoval #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26

2

Selektor Matjaž Kek je še zadnjič spremljal klubske nastope legionarjev pred začetkom kvalifkacij za EP 2020. Andraž Šporar je dosegel že 20. zadetek na Slovaškem, v polno sta od Kekovih izbrancev za gostovanje v Izraelu merila tudi Robert Berić v Franciji in Josip Iličić v Italiji, ki je na tekmi prejel udarec v nogo. Matej Pučko se je na Poljskem izkazal z golom in podajo, podobno velja za Alena Ožbolta v Bolgariji, Patrik Eler je dosegel prvenec v dresu Rieda, Benjamin Verbič pa se je vrnil po bolezni.

Slovenski trener na delu v tujini:

Pred začetkom boja za Evropo počiva

Luka Elsner je ta konec tedna počival. | Foto: Guliverimage/Getty Images Luka Elsner je ta konec tedna počival. Foto: Guliverimage/Getty Images Mladi slovenski trener Luka Elsner je na začetku leta z belgijskim drugoligašem Unionom Saint-Gilloisejem izpadel v polfinalu nogometnega pokala, v prvenstvu, v katerem se je potegoval za drugoligaške točke, pa je osvojil tretje mesto.

S tem je izpolnil cilj, saj se bo v nevsakdanjem formatu najboljših belgijskih lig po koncu skupinskega dela znašel v posebni kvalifikacijski skupini za nastop v ligi Europa. Možnost za preboj v Evropo so si zagotovili trije najboljši drugoligaši, prav tako pa tudi devet prvoligaških klubov, ki bodo po koncu rednega dela sezone uvrščeni med 7. in 15. mestom.

Tudi ta konec tedna Union Saint-Gilloise ni aktiven, saj čaka na konec rednega dela belgijskega prvenstva, ko bo spoznal tekmece v posebni skupini za kvalifikacije za ligo Europa.

Slovenski reprezentanti na delu v tujini:

Vratarji:

Vid Belec: Sampdoria je v uvodni sobotni tekmi 28. kroga prve italijanske lige v gosteh ponižala Sassuolo. Premagala ga je kar s 5:3. Slovenski reprezentant, ki je lani branil prav na vseh tekmah izbrane vrste, jo je spremljal s klopi za rezervne igralce. V tej sezoni še ni dočakal priložnosti.

Matic Kotnik: Panionios, ki se v tej sezoni bori za obstanek v prvi grški ligi, je v nedeljo z 1:0 premagal Xanthi. Nekdanji vratar Celja zaradi poškodbe roke ni kandidiral za tekmo. Izpadel je tudi s seznama vpoklicanih reprezentantov, kjer ga je zamenjal vratar Gorice Grega Sorčan.

Jan Oblak je po izpadu iz Evrope moral v španskem prvenstvu v Baskiji priznati še premoč Athletica. | Foto: Guliverimage/Getty Images Jan Oblak je po izpadu iz Evrope moral v španskem prvenstvu v Baskiji priznati še premoč Athletica. Foto: Guliverimage/Getty Images

Jan Oblak: za najboljšim slovenskim nogometašem je črni teden. V torek mu je Cristiano Ronaldo zabil tri gole, poskrbel za zmago s 3:0 Juventusa in izpad Atletica v osmini finala lige prvakov, v soboto pa je izgubil še na gostovanju v Bilbau. Athletic je bil boljši z 2:0, Škofjeločan pa je oba zadetka prejel v zadnjih 17 minutah. V prvem polčasu je navdušil z atraktivno obrambo strela Ibaija Gomeza, ki so jo prek družbenih omrežij izpostavili tudi predstavniki tekmovanja. 

Pri zadetkih Athletica je bil nemočen. Atletico je s četrtim porazom v tej sezoni dovolil madridskemu Realu, da se mu približa na dve točki zaostanka, vodilna Barcelona pa ima danes priložnost, da rdeče-belim uide na okroglih deset točk naskoka. Oblak je v španskem prvenstvu do zdaj v 28 nastopih prejel le 19 golov in ostaja velik favorit v lovu na novo nagrado zamora, ki jo prejme vratar z najmanj prejetimi zadetki.

Morda pa Oblaka kmalu v boljšo voljo spravi reprezentanca. V ponedeljek se bo udeležil reprezentančnega zbora na Gorenjskem, nato pa bodo stekle priprave za četrtkovo kvalifikacijsko tekmo za EP 2020 v Hajfi. Oblak lani ni branil za izbrano vrsto.

Branilci:

Jure Balkovec: s Hellasom Verono, ki je trenutno na tretjem mestu druge italijanske lige in se poteguje za preboj med elito, je v soboto doma remiziral z Ascolijem (1:1). Odigral je 65 minut.

Miha Blažič: s Ferencvarošem, ki ima v madžarski prvi ligi na vrhu lestvice še naprej osem točk prednosti, je v soboto doma premagal Haladas iz Szombathelyija z 2:0. Primorec je odigral vso tekmo.

Bojan Jokić je z Ufo v vse večjih težavah. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Bojan Jokić je z Ufo v vse večjih težavah. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Bojan Jokić: Ufa je v ruski premier ligi v nedeljo ostala brez dragocenih točk proti Ahmatu iz Groznega. Izgubila je z 0:1. Kapetan Slovenije, ki bi lahko ob naslednji reprezentančni akciji izgubil to čast, je odigral vso tekmo, klub s kar tremi slovenskimi legionarji pa ostaja na predzadnjem mestu. To po koncu sezone vodi v drugo ligo.

Miha Mevlja: Rostov je v ruski premier ligi v soboto v gosteh prekrižal načrte Rubinu v Kazanu (2:0). Slovenski branilec, ki igra za Rostov kot posojen branilec Zenita, je odigral vso tekmo.

Nemanja Mitrović: Jagiellonia Bialystok je v prvi poljski ligi v soboto doma ostal brez točk proti Koroni iz Kielc (1:3). Ljubljančan je odigral vso tekmo.

Nejc Skubic: s Konyasporom je v prvi turški ligi v soboto nepričakovano doma ostal brez točk proti Rizesporju (0:2). Nekdanji kapetan Domžal je odigral 77 minut, nato pa zaradi udarca v prsi prejel rdeči karton. To je njegova prva izključitev, odkar se je pred štirimi sezonami iz Slovenije preselil v Turčijo. Sodil je najboljši turški delivec pravice Cüneyt Çakır. Zaradi osebnih razlogov je odpovedal sodelovanje v reprezentanci na začetku kvalifikacijskega ciklusa za EP 2020.

Petar Stojanović: po bolečem četrtku, ko je brez četrtfinala lige Europa v Lizboni proti Benfici ostal po podaljških, je zagrebški Dinamo, ki v hrvaški prvi ligi premočno vodi in ima pred Rijeko 17 točk prednosti, v nedeljo v gosteh premagal Gorico z 2:1. Vsi trije zadetki so bili doseženi z bele točke. Ljubljančan, ki je v podaljških v Lizboni nespametno prejel rdeči karton in znova pokazal vročekrvnost, ni kandidiral za tekmo. Trener Nenad Bjelica je znova dal priložnost pretežno rezervni ekipi.

Aljaž Struna: Houston Dynamo je v soboto v severnoameriški profesionalni ligi MLS doma premagal Vancouver Whitecaps s 3:2. Pirančan, ki je bil prejšnji teden po zaslugi odlične predstave uvrščen v najboljšo enajsterico kroga, je odigral vso tekmo.

Andraž Struna: Anorthosis je v skupini za obstanek ciprskega prvenstva v nedeljo v gosteh premagal Pafos z 1:0. Pirančan, ki je prejel naknaden vpoklic v reprezentanco po tem, ko je odpadel Nejc Skubic, je odigral vso tekmo.

Vezisti:

Jaka Bijol: moskovski CSKA je v soboto v 20. krogu ruskega prvenstva v gosteh premagal Ural z 1:0 in osvojil pomembne točke v boju za naslov. Mladi slovenski vezist, ki je v prejšnjem krogu dočakal strelski prvenec v Rusiji, podobno kot njegov starejši rojak Gregor Balažic pri gostiteljih ni dočakal priložnosti. Ostal je na klopi.

Damjan Bohar: Prekmurec je z odlično formo v zadnjem času selektorja prepričal, da ga je po dolgem času spet vpoklical v reprezentanco. Na zadnjih dveh prvenstvenih tekmah je prispeval dva gola in asistenco, pred prihodom na reprezentančni zbor pa je njegova strelska statistika mirovala. Zaglebie Lubin je v nedeljo v poljskem prvenstvu remiziral z Arko Gdynio (0:0), povratnik v izbrano vrsto pa je odigral vso tekmo.

Domen Črnigoj: Lugano je v soboto v prvi švicarski ligi v gosteh ugnal St. Gallen z 2:0. Primorec je odigral vso tekmo in v 37. minuti prejel rumeni karton.

Jon Gorenc Stanković: povratnik v reprezentanco, ki pa na debi v majici Slovenije še čaka, je v zadnjem času začel redno igrati v angleški premier ligi. Še četrtič zapored se je znašel v prvi enajsterici, njegov Huddersfield Town, ki je skoraj že izpadel, pa je v nenavadni tekmi izgubil na gostovanju pri West Hamu v Londonu (3:4). Še 15 minut pred koncem je imel v žepu prednost s 3:1, nato pa dovolil gostiteljem izjemen preobrat. Mladi Slovenec je na položaju zadnjega zveznega igralca odigral vso tekmo.

Josip Iličić je eden izmed največjih kandidatov za novega kapetana slovenske reprezentance. | Foto: Vid Ponikvar Josip Iličić je eden izmed največjih kandidatov za novega kapetana slovenske reprezentance. Foto: Vid Ponikvar

Josip Iličić: Atalanta je v prvi italijanski ligi v nedeljo v 28. krogu gostila zadnjeuvrščeni Chievo, a iztržila le točko (1:1). Za njo je bil najbolj zaslužen Kranjčan, ki je odigral 77 minut in v 55. minuti postavil končni rezultat 1:1. Dosegel je že deveti zadetek v tej sezoni. Izkoristil je podajo Duvana Zapate in mojstrsko poslal žogo čez vratarja Verončanov. Iličić je na začetku dvoboja dobil udarec v nogo, zaradi katerega bo na začetku reprezentančne akcije za gostovanje v Izraelu treniral po prilagojenem programu.

Zadetek Josipa Iličića pri 1:10:

Rene Krhin: Nantes je v prvi francoski ligi v nedeljo gostoval pri Reimsu in izgubil z 0:1. Štajerec ni kandidiral za srečanje.

Jasmin Kurtić: s Spalom je v prvi italijanski ligi v soboto presenetil Romo (2:1) in osvojil dragocene točke v boju za obstanek.  Odigral je 80 minut, igrišče pa zapustil pri že končnem rezultatu.

Benjamin Verbič: zaradi bolezni in še pred tem kazni zaradi kartonov je izpustil obe tekmi kijevskega Dinama v osmini finala lige Europa proti Chelseaju, ki so ju Ukrajinci izgubili s skupnim izidom 0:8, v nedeljo pa nakazal, da ne čuti več posledic angine. 25-letni ofenzivni vezist, ki mu gre v tej sezoni sicer odlično (za Dinamo je zabil že 12 golov), je v nedeljo pomagal Dinamu do zmage v gosteh pri Olimpiku Donecku (2:1). V igro je vstopil v 86. minuti, ko je bil že dosežen končni rezultat.

Miha Zajc: s Fenerbahčejem je bil v prvi turški ligi na delu že v petek, ko je s soigralci v uvodni tekmi 26. kroga turškega prvenstva gostil Sivasspor in se veselil pomembne zmage. Odigral je 72 minut, velikan iz Istanbula, ki je v tej sezoni neprepričljiv, pa je zmagal z 2:1 in je na lestvici od petovrščenega Konyasporja, ki je odigral tekmo manj, oddaljen le še štiri točke.

Robert Berić je v soboto dosegel četrti zadetek v tej sezoni. | Foto: Reuters Robert Berić je v soboto dosegel četrti zadetek v tej sezoni. Foto: Reuters

Napadalca:

Robert Berić: Saint Etienne je v soboto ob 20. uri gostoval pri Caenu in poskrbel za pravcato katastrofo gostiteljev, saj jih je odpravil kar s 5:0. Med strelce se je vpisal tudi Krčan, ki je začel dvoboj v prvi enajsterici. Na igrišču je prebil 83 minut, navijače zelenih pa spravil na noge v 20. minuti, ko je povišal vodstvo na 2:0. To je bil njegov četrti zadetek v francoskem prvenstvu v tej sezoni, St. Etienne pa ostaja v boju za najvišja mesta tik pod vrhom, ki vodijo v Evropo.

Zadetek Berića pri 0:18:



Andraž Šporar: Ljubljančan je v vroči strelski formi. Prejšnji konec tedna je prekinil niz sedmih zaporednih tekem, na katerih se je vpisal med strelce, v soboto pa se je njegovo ime znova znašlo na seznamu strelcev. Tokrat je pomagal Slovanu do prepričljive zmage nad Seredom (4:1), s katerim je vodilni klub iz Bratislave uspešno vstopil v ligo za prvaka, v kateri nastopa šest najboljših ekip po rednem delu prvenstva. Šporar je odigral vso tekmo, v polno pa zadel v 80. minuti, ko so najprej branilci gostiteljev blokirali njegov strel, nato pa je spretno ukanil tekmeca in z natančnim strelom, neulovljivim za vratarja, postavil končni rezultat. 

Zadetek Šporarja pri 5:47:

V tej sezoni je v 27 nastopih v vseh tekmovanjih dosegel kar 25 zadetkov, v prvenstvu pa je dočakal jubilejni 20. zadetek in še povečal prednost pred zasledovalci na lestvici najboljših strelcev. To je njegova najboljša strelska sezona, odkar se dokazuje med člani. Pred tem je največ zadetkov dosegel v sezoni 2015/16, ko je v jesenskem delu za Olimpijo dal kar 17 golov.

Dvoboj je zaznamoval tudi neobičajen avtogol, ki ga je v 70. minuti postavil domači nogometaš Bankole Olawale Adekuoroye in z roba kazenskega prostora nehote premagal lastnega vratarja. Na posnetku si ga lahko ogledate pri 4:58.

Na seznamu so vsi nogometaši, ki so se znašli na prvem seznamu novega selektorja slovenske reprezentance v letu 2019 Matjaža Keka za prvi tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 proti Izraelu 21. marca in Severni Makedoniji tri dni pozneje.

Zadetek Mateja Pučka pri 2:28:

Preostali slovenski nogometaši, ki igrajo v tujini:

Timi Max Elšnik (Northampton Town) Anglija, 4. liga

Grimbsy Town : Northampton Town 0:0

Ni igral, ostal je na klopi.

Zlatko Dedić (Wacker Innsbruck)

Avstrija, 1. liga

Wacker Innsbruck : Red Bull Salzburg 0:2

Odigral je vso tekmo.
Rajko Rep (Hartberg) Avstrija, 1. liga

Rapid Dunaj : Hartberg 2:2

Odigral je vso tekmo.
Patrik Eler (Ried) Avstrija, 2. liga Liefering : Ried 2:6 Odigral je 74 minut in se v 9. minuti vpisal med strelce. To je njegov prvi zadetek, odkar igra pri Riedu.
Žan Pelko (Austria Celovec) Avstrija, 2. liga

Wacker Innsbruck 2 : Austria Celovec 2:2

Ni igral, ostal je na klopi.
Erik Gliha (St. Truiden) Belgija, 1. liga St. Truiden : Gent 0:2 Ni kandidiral za tekmo.

Nicolas Rajsel (Roeselare)

Belgija, 2. liga

Brez tekme.

 
Lamin Diallo (Mladost Doboj Kakanj) BiH, 1. liga

Mladost : Radnik Bijeljina 0:3

Ni igral.
Elvis Džafić (Sarajevo) BiH, 1. liga

Sarajevo : Krupa 0:0

Zaradi zdravstvenih težav ne igra.
Ernest Grvala (GOŠK Gabela) BiH, 1. liga

Zrinjski : GOŠK Gabela 1:0

Ni igral.

Emil Velić (Mladost Doboj Kakanj)

BiH, 1. liga

Mladost : Radnik Bijeljina 0:3 Branil je vso tekmo.
Miha Vidmar (GOŠK Gabela) BiH, 1. liga Zrinjski : GOŠK Gabela 1:0 Ni igral.
Dino Martinović (Vereja) Bolgarija, 1. liga Vereja : Levski Sofija 3:4 Ni kandidiral za tekmo.
Alen Ožbolt (Lokomotiv Plovdiv) Bolgarija, 1. liga Vitoša Bistrica : Lokomotiv Plovdiv 0:3 V igro je vstopil v 78. minuti, nato prispeval podajo za drugi gol Lokomotiva, v 90. minuti pa zadel v polno za 3:0. To je bil njegov peti zadetek v tej sezoni.
Roman Bezjak (Apoel Nikozija) Ciper, 1. liga Apollon : Apoel Nikozija 1:3 Odigral je 86 minut.
Saša Aleksander Živec (Omonia Nikozija) Ciper, 1. liga

Omonia Nikozija : AEL 3:1

Ni kandidiral za tekmo.
Jan Koprivec (Pafos) Ciper, 1. liga Pafos : Anorthosis 0:1 Ni kandidiral za tekmo, vrača se po poškodbi stopala.
Matija Širok (Pafos) Ciper, 1. liga

Pafos : Anorthosis 0:1

Odigral je vso tekmo.
Damjan Vuklišević (Slovan Liberec) Češka, 1. liga

Slovan  Liberec : Zlin 1:0

Odigral je vso tekmo. To je bil njegov prvi nastop v letu 2019 in skupno šesti v tej sezoni.
Branko Ilić (Vejle BK) Danska, 1. liga Esbjerg : Vejle 2:1 Odigral je vso tekmo.

Denis Petrić (Guingamp)

Francija, 1. liga

Guingamp : Dijon 1:0

Ni kandidiral za tekmo.

Jan Repas (Caen)

Francija, 1. liga

Caen : Saint Etienne 0:5

Ni igral, ostal je na klopi.

Milan Kocić (Panionios) Grčija, 1. liga

Panionios : Xhanti 1:0

Ni kandidiral za tekmo.
Marko Nunić (Larissa) Grčija, 1. liga

PAS Giannina : Larissa 0:0

Odigral je 74 minut, nato pa moral zapustiti igrišče zaradi rdečega kartona. Prvi rumeni karton je prejel v 36. minuti. To je njegova prva izključitev v Grčiji.
Erik Janža (Osijek) Hrvaška, 1. liga Rijeka : Osijek 3:1 Odigral je vso tekmo.
Rene Mihelič (Delhi Dynamos) Indija, superpokal Delhi Dynamos - Gokulam, tekma je odpadla, brez boja je napredoval Delhi  
Matej Poplatnik (Kerala Blasters) Indija, superpokal

Kerala Blasters : Indian Arrows 0:2

Odigral je vso tekmo.
Valter Birsa (Cagliari) Italija, 1. liga Cagliari : Fiorentina 2:1 Ni igral, ostal je na klopi.
Žan Celar (Roma) Italija, 1. liga

SPAL : Roma 2:1

Ni igral, ostal je na klopi.

Boštjan Cesar (Chievo)

Italija, 1. liga

Atalanta : Chievo 1:1

Odigral je vso tekmo in v 62. minuti prejel rumeni karton. V tej sezoni je zbral pet nastopov.

Samir Handanović (Inter)

Italija, 1. liga

Milan : Inter 2:3

Branil je vso tekmo.

Luka Krajnc (Frosinone) Italija, 1. liga Empoli : Frosinone 2:1 Ni igral, ostal je na klopi.
Leo Štulac (Parma) Italija, 1. liga Lazio : Parma 4:1 Zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za tekmo.
Rok Vodišek (Genoa) Italija, 1. liga Genoa : Juventus 2:0 Ni kandidiral za tekmo.

Siniša Anđelković (Padova)

Italija, 2. liga

Padova : Perugia 0:1

Odigral je vso tekmo.

Matija Boben (Livorno) Italija, 2. liga Livorno : Salernitana 1:0 Ni igral, ostal je na klopi.

Enej Jelenič (Carpi)

Italija, 2. liga

Palermo : Carpi 4:1

Odigral je vso tekmo in v 55. minuti prejel rumeni karton.

Žan Majer (Lecce) Italija, 2. liga Crotone : Lecce 2:2 Ni igral, ostal je na klopi.
Dejan Vokić (Benevento) Italija, 2. liga Benevento : Spezia 2:3 Ni igral, ostal je na klopi.
Željko Filipović (Atyrau) Kazahstan, 1. liga

Atyrau : Irtiš Pavlodar 1:3

Odigral je celo tekmo.

Dejan Trajkovski (Akademija Puškaš)

Madžarska, 1. liga

Puškaš : MTK 3:2

Ni igral, ostal je na klopi.

Kevin Kampl (RB Leipzig) Nemčija, 1. liga Schalke : RB Leipzig 0:1 Odigral je 77 minut.

Nik Omladič (Greuther Fürth)

Nemčija, 2. liga

Jahn Regensburg : Greuther Fürth 0:2

Ni igral, ostal je na klopi.

Dominic Maroh (Krefelder Uerdingen) Nemčija, 3. liga

Uerdingen : Fortuna Köln 1:1

Odigral je vso tekmo.

Jovan Vidović (Meppen)

Nemčija, 3. liga

Eintracht Braunschweig : Meppen 3:0

Ni igral, ostal je na klopi.

Ažbe Jug (Fortuna Sittard) Nizozemska, 1. liga Fortuna Sittard : Emmen 3:1 Ni igral, ostal je na klopi.
Tim Matavž (Vitesse) Nizozemska, 1. liga Heracles : Vitesse 3:2 Ni kandidiral za tekmo.

Haris Vučkić (Twente)

Nizozemska, 2. liga

Twente : Volendam 5:0

Ni kandidiral za tekmo.
Filip Valenčič (Stabaek) Norveška, 1. liga

Zimski premor do 1. aprila.

 

Goran Cvijanović (Arka Gdynia)

Poljska, 1. liga

Zaglebie Lubin : Arka Gdynia  0:0

V igro je vstopil v 83. minuti.
Uroš Korun (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Piast Gliwice : Miedz Legnica 2:1 Ni igral, ostal je na klopi.

Matej Palčič (Wisla Krakov)

Poljska, 1. liga

Wisla Krakov : Cracovia Krakov 3:2

Ni igral, ostal je na klopi.
Matej Pučko (Korona Kielce) Poljska, 1. liga

Jagiellonia Bialystok : Korona Kielce 1:3

Odigral je vso tekmo. V 29. minuti je prejel rumeni karton. V 37. minuti je prispeval podajo za prvi gol Korone, nato pa v 43. minuti zatresel mrežo za 2:0. To je bil njegov peti zadetek v tej sezoni.

Gregor Balažic (Ural Jekaterinburg)

Rusija, 1. liga

Ural : CSKA Moskva 0:1

Ni igral, ostal je na klopi.

Lovro Bizjak (Ufa) Rusija, 1. liga

Ufa : Akhmat Grozni 0:1

Odigral je 65 minut, nato ga je zamenjal Vombergar.
Andres Vombergar (Ufa) Rusija, 1. liga Ufa : Akhmat Grozni 0:1 V igro je vstopil v 65. minuti namesto Bizjaka.

Denis Popović (Orenburg)

Rusija, 1. liga

Orenburg : Lokomotiv Moskva 1:0

Odigral je 79 minut in v 74. minuti prejel rumeni karton.

Miral Samardžić (Krila Sovjetov Samara) Rusija, 1. liga

Anži : Krila Sovjetov 0:2

Odigral je vso tekmo in v 76. minuti prejel rumeni karton.
Kenan Bajrić (Slovan Bratislava) Slovaška, 1. liga Žilina : Slovan Bratislava 1:4 Odigral je vso tekmo in prispeval podajo za prvi gol Slovana.
Filip Starić (Vojvodina Novi Sad) Srbija, 1. liga Vojvodina : Čukarički 0:0 Ni kandidiral za tekmo.

Kenan Fatkić (Thun)

Švica, 1. liga

Thun : Luzern 1:1

V igro je vstopil v 23. minuti.

Nejc Mevlja (Schaffhausen) Švica, 2. liga Schaffhausen : Laussane Sport 0:2 Odigral je vso tekmo.
Aris Zarifović (Samut Prakan) Tajska, 1. liga Samut Prakan : Sukhottai 0:0 Odigral je vso tekmo.
Rajko Rotman (Akhisarspor) Turčija, 1. liga Akhisarspor : Kasimpasa 2:3 Odigral je vso tekmo.
Matic Fink (Boluspor) Turčija, 2. liga Boluspor : Balikersirspor 1:0 Odigral je vso tekmo.
Aljaž Ivačič (Portland Timbers) ZDA, 1. liga Cincinnati : Portland 3:0 Zaradi poškodbe ni kandidiral za tekmo.
Antonio Mlinar Delamea (New England Revolution) ZDA, 1. liga Toronto : New England 3:2 Odigral je vso tekmo in v 39. minuti prejel rumeni karton.

Prvoligaško dogajanje na Planetu in Sportalu

V sezoni 2018/19 štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljamo v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem je na Planetu 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte