Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 3. 2019,
13.42

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,49

4

Natisni članek

Nogometna zveza Slovenije Euro 2020 kvalifikacije za evropsko prvenstvo slovenska nogometna reprezentanca Matjaž Kek

Torek, 12. 3. 2019, 13.42

5 let, 1 mesec

Seznam kandidatov za začetek kvalifikacij za EP 2020

Selektor Kek izbral 22 legionarjev, Zahovića in najstnika #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,49

4


Selektor Matjaž Kek je danes predstavil seznam kandidatov za uvodni kvalifikacijski tekmi za EP 2020, ki ju bo Slovenija odigrala proti Izraelu (21. marca v gosteh) in Severni Makedoniji (24. marca v Stožicah). Po dolgem času se je med vpoklicanimi znašel tudi vratar Atletica Jan Oblak, ki lani ni branil niti na eni reprezentančni tekmi.

Slovenski selektor že komaj čaka, da stopi na igrišče in da s svojimi fanti zaigra. Kot je dejal, ima že dovolj gledanja tekem v živo in gledanja tekem na televizijskem ekranu. "Pričakovanja so, da je Slovenija boljša. Igralci, ki so na spisku, so najboljši in zame najbolj pomembni," so bile uvodne besede Matjaža Keka.

Glede kapetana se bo še pogovoril

Veliko ljudi zanima tudi, kdo bo kapetan reprezentance, ampak Kek tega, pričakovano, še ni hotel razkriti. Pravzaprav je dejal, da favorita za kapetana ni. "Kar se tiče traku, je to stvar slačilnice. Če bi v Izraelu le imel 23 kapetanov. Da bi se vsi obnašali kot kapetan in imeli vsi takšno odgovornost kot kapetan. Glede tega se bom sicer pogovoril s sodelavci in tudi z igralci"

Jan Oblak | Foto: Reuters Foto: Reuters

Če so težave, jih bodo hitro rešili

Veliko je bilo govora tudi o vratarju Janu Oblaku, ki se po dolgem času vrača v reprezentanco. Postavlja se vprašanje, ali ga bodo vsi reprezentanti sprejeli z odprtimi rokami. "Določene zadeve bodo morali igralci rešiti med seboj. Dovolj so zreli in dovolj so odgovorni. Sami smo prišli v to situacijo in jo moramo s pravo željo rešiti. Ne zahtevam, da so fantje prijatelji zunaj igrišča, a ko so na igrišču, me zanima samo ekipa."

Seznam igralcev za Izrael in Severno Makedonijo:

vratarji: Jan Oblak (Atletico Madrid), Vid Belec (Sampdoria), Matic Kotnik (Panionios);

branilci: Bojan Jokić (Ufa), Miha Mevlja (Rostov), Nejc Skubic (Konyaspor), Aljaž Struna (Houston Dynamo), Petar Stojanović (Dinamo Zagreb), Miha Blažič (Ferencvaros), Nemanja Mitrović (Jagiellonia), Jure Balkovec (Hellas Verona);

vezisti: Josip Iličić (Atalanta), Jasmin Kurtić (Spal), Rene Krhin (Nantes), Benjamin Verbič (Dinamo Kijev), Miha Zajc (Fenerbahce), Domen Črnigoj (Lugano), Jaka Bijol (CSKA Moskva), Damjan Bohar (Zaglebie Lubin), Adam Gnezda Čerin (Domžale), Jon Gorenc-Stanković (Huddersfield Town);

napadalci: Robert Berić (St. Etienne), Andraž Šporar (Slovan Bratislava), Luka Zahović (Maribor).

Matjaž Kek
Sportal Besedo ima Matjaž Kek, kdo pa bo imel kapetanski trak?

Slovenija se po manj posrečenem letu 2018, v katerem sta jo vodila Tomaž Kavčič in Igor Benedejčič, spogleduje z novimi cilji. Lani je v ligi narodov zasedla zadnje mesto v skupini, letos pa jo pod vodstvom novega stratega čakajo kvalifikacije za EP 2020.

Najprej v Izraelu, nato v Stožicah proti Makedoncem

Jan Oblak je potrdil, da bo v kvalifikacijah za EP 2020 pomagal Sloveniji. | Foto: Morgan Kristan/Sportida Jan Oblak je potrdil, da bo v kvalifikacijah za EP 2020 pomagal Sloveniji. Foto: Morgan Kristan/Sportida Mariborčan Matjaž Kek je po vrnitvi na selektorski stolček hitro zavihal rokave. Januarja je v Španijo na krajše priprave popeljal (večinoma) najboljše nogometaše slovenskih klubov in odigral prijateljsko tekmo s kitajsko izbrano vrsto do 25 let (2:2), ta mesec pa se začenja zares, saj bo nastopil slovesni trenutek za začetek novega kvalifikacijskega ciklusa.

Slovenija bo v uvodni tekmi kvalifikacij za EP 2020 21. marca gostovala v Izraelu, tri dni pozneje pa se bo v Ljubljani pomerila s Severno Makedonijo. V kvalifikacijski skupini se bo za točke potegovala še v druščini Poljske, Avstrije in Latvije, ki jo po novem vodi nekdanji slovenski selektor Slaviša Stojanović. Nastop na Euru 2020 si bosta zagotovili dve najboljši reprezentanci v skupini.

Razpored Slovenije v kvalifikacijah za EP 2020:

21. marec 2019: Izrael – Slovenija
24. marec 2019: Slovenija – Severna Makedonija
7. junij 2019: Avstrija – Slovenija
10. junij 2019: Latvija – Slovenija
6. september 2019: Slovenija – Poljska
9. september 2019: Slovenija - Izrael
10. oktober 2019: Severna Makedonija – Slovenija
13. oktober 2019: Slovenija – Avstrija
16. november 2019: Slovenija – Latvija
19. november 2019: Poljska - Slovenija

Ne spreglejte