Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
4. 3. 2019,
23.50

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86

1

Natisni članek

Miha Zajc Jaka Bijol Miha Mevlja Bojan Jokić Jasmin Kurtić Josip Iličić Kenan Bajrić Luka Elsner Andraž Šporar Benjamin Verbič Jan Oblak Jan Oblak Matjaž Kek slovenski nogometaši na delu v tujini Damjan Bohar Alen Ožbolt

Ponedeljek, 4. 3. 2019, 23.50

5 let, 1 mesec

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Bohar potopil najbolj vroči poljski klub in dal misliti selektorju Keku #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86

1

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek, ki bo prihodnji torek (12. marec) predstavil seznam vpoklicanih reprezentantov za začetek kvalifikacij za EP 2020, je lahko zelo zadovoljen z učinkovitostjo legionarjev. Andraž Šporar je odprtje novega štadiona Slovana v Bratislavi začinil z dvema zadetkoma in nadaljevanjem izjemnega niza, Josip Iličić in Jasmin Kurtić sta se vpisala med strelce v Italiji, Damjan Bohar pa je v ponedeljek s petim zadetkom na Poljskem poskrbel za odmevno zmago nad vodilnim klubom.

Slovenski trener na delu v tujini:

Pred začetkom evropskih bitk dvakrat tretji

Luka Elsner je redni del druge belgijske lige sklenil z zmago nad Tubizejem. | Foto: Guliverimage/Getty Images Luka Elsner je redni del druge belgijske lige sklenil z zmago nad Tubizejem. Foto: Guliverimage/Getty Images Mladi slovenski trener Luka Elsner je na začetku leta z belgijskim drugoligašem Unionom Saint-Gilloisejem izpadel v polfinalu nogometnega pokala, v prvenstvu, v katerem se je potegoval za drugoligaške točke, pa je osvojil tretje mesto.

V nedeljo se je od rednega dela sezone poslovil z domačo zmago v Bruslju nad Tubizejem (1:0). Union na skupni lestvici tekmovalne sezone 2018/19 belgijske druge lige zaseda tretje mesto. Tretje mesto je osvojil tudi v posebnem drugem delu drugoligaškega tekmovanja.

S tem je izpolnil cilj, saj se bo v nevsakdanjem formatu najboljših belgijskih lig po koncu skupinskega dela znašel v posebni kvalifikacijski skupini za nastop v ligi Europa. Možnost za preboj v Evropo so si zagotovili trije najboljši drugoligaši, prav tako pa tudi devet prvoligaških klubov, ki bodo po koncu rednega dela sezone uvrščeni med 7. in 15. mestom.

Slovenski reprezentanti na delu v tujini:

Jan Oblak je v nedeljo zadržal mrežo nedotaknjeno na gostovanju v San Sebastianu. Atletico je zmagal z 2:0.
 | Foto: Getty Images Jan Oblak je v nedeljo zadržal mrežo nedotaknjeno na gostovanju v San Sebastianu. Atletico je zmagal z 2:0. Foto: Getty Images

Vratarji:

Vid Belec: Sampdoria je v nedeljo v gosteh v dvoboju 26. kroga italijanskega prvenstva premagala Kurtićev Spal (2:1), ki mu grozi krčevit boj za obstanek. Mariborčan, ki v tej sezoni v klubskem dresu ni odigral še niti minute, je tudi tokrat obsedel na klopi, branil pa je Emil Audero, za katerega je Sampdoria odštela Juventusu kar 20 milijonov evrov.

Aljaž Ivačič: Portland Timbers, ki je v prejšnji sezoni osvojil drugo mesto v ligi MLS, je v uvodnem nastopu v novi sezoni remiziral pri Colorado Rapidsih (3:3). Slovenec ni kandidiral za dvoboj, saj ga zaradi poškodbe mišice čaka daljši prisilni počitek. Poškodba nekdanjega čuvaja mreže Olimpije je tako razhudila njegove nove delodajalce, da ljubljanskemu klubu ne bodo odšteli vsega načrtovanega odškodninskega zneska.

Jan Koprivec: Pafos je v drugi del sezone ciprskega prvenstva vstopil z nedeljskim domačim porazom. V uvodnem krogu skupine za obstanek, v katerih je šest najslabših klubov iz prvega rednega dela prvenstva, je gostil moštvo Alki Oroklini in ostal brez točk (0:3). Izkušeni slovenski vratar, ki zaradi poškodbe stopala v tej sezoni sploh še ni igral, še ni nared za vrnitev.

Matic Kotnik: Panionios je v nedeljo na tekmi 23. kroga grškega prvenstva izgubil na gostovanju pri mestnem tekmecu Atromitosu (0:3), ki mu gre v tej sezoni zelo dobro, saj je na visokem četrtem mestu. Nekdanji vratar Celja ni kandidiral za srečanje.

Jan Oblak: madridski Atletico je v nedeljo na zahtevnem gostovanju v Baskiji zmagal z 2:0, Škofjeločan pa je nadaljeval izjemno sezono, v kateri je med vratnici Atletica stopil 34-krat, kar 18-krat ohranil mrežo nedotaknjeno, skupno pa prejel le 25 zadetkov. V San Sebastianu je branil vso tekmo in zbral tri obrambe. Prislužil si je visoke ocene za nastop in kandidiral za najboljšega igralca tekme, na koncu pa je priznanje prejel dvakratni strelec Alvaro Morata.

Oblak je s tem še povečal prednost pred zasledovalci v točkovanju za prejemnika priznanja zamora, ki ga po koncu vsake sezone španski športni dnevnik Marca podeli vratarju z najmanjšim številom prejetih zadetkov v španskem prvenstvu. Skupno je na vratih Atletica stal 196-krat, kar 112 tekem pa končal brez prejetega zadetka.

Najlepša obramba Jana Oblaka na tekmi (pri 9:18):

Miha Mevlja je po propadlem prestopu v Empoli našel odlično rešitev in se vrnil v Rostov. V nedeljo je zaigral proti zadnjeuvrščenemu klubu in iztržil točko. | Foto: Getty Images Miha Mevlja je po propadlem prestopu v Empoli našel odlično rešitev in se vrnil v Rostov. V nedeljo je zaigral proti zadnjeuvrščenemu klubu in iztržil točko. Foto: Getty Images

Branilci:

Kenan Bajrić: v Bratislavi je bilo v nedeljo slovesno. Slovan, vodilni slovaški prvoligaš, je v zadnji tekmi 21. kroga slovaškega prvenstva doma ugnal Spartak iz Trnave (2:0), dvoboj pa je bil odigran na novem štadionu Tehelno Polje. Ljubljančan je odigral vso tekmo. Navijači kluba iz Bratislave so prvič stopili na objekt, ki spada med najlepše in najsodobnejše v tem delu Evrope. Nogometaši gostiteljev so ob tej priložnosti nastopili v posebnih dresih, na katerih se je bohotilo ime novega štadiona. Stal je 75 milijonov evrov, na njem pa lahko uživa 22.500 gledalcev. Slovan je na odlični poti, da osvoji naslov prvaka, saj je pred najbližjima zasledovalcema, Dacom in Žilino, zadržal kar 14 točk prednosti.

Odprtje novega štadiona:

Jure Balkovec: Hellas Verona je v nedeljo zvečer v drugi italijanski ligi doma z 1:0 premagala Venezio. Slovenski reprezentant, ki je na zadnjih dvobojih ostal prikovan na klop Verončanov, je po dolgem času začel dvoboj od prve minute. Odigral je vso tekmo, njegov klub pa se je na lestvici serie B povzpel na peto mesto.

Miha Blažič: vodilni Ferencvaroš je na Madžarskem zlahka ohranil prednost šestih točk pred branilcem naslova Vidijem. V soboto je v zadnji tekmi 23. kroga ponižal Diosgyör, ki je na lestvici boljši le od enega kluba, kar s 7:0. Primorec je odigral vso tekmo, klub iz Budimpešte pa je vedno bližje tako želenemu naslovu državnega prvaka.

Matija Boben: Livorno je v ponedeljek doma v 26. krogu druge italijanske lige premagal Benevento z 2:0 in se na lestvici povzpel na 15. mesto. Dolenjec, ki igra v Italiji kot posojen član ruskega Rostova, je vstopil v igro v 75. minuti. To je bil njegov drugi nastop v serie B.

Antonio Delamea Mlinar: klub New England Revolution je novo sezono v ligi MLS začel z remijem v Dallasu (1:1), kjer v tej sezoni s košarkarskimi vragolijami navdušuje Luka Dončić. Nekdanji kapetan Olimpije, ki obožuje košarko, je odigral vso tekmo, prispeval podajo za edini gol gostov in v 70. minuti prejel rumeni karton.

Podaja Mlinarja pri 3:00:

Erik Janža: Osijek si je v nedeljo na domačih tleh v 23. krogu hrvaškega prvenstva privoščil spodrsljaj. Čeprav je proti Slaven Belupu iz Koprivnice hitro povedel z 1:0, nato pa so gostje v 28. minuti ostali z igralcem manj, je na koncu iztržil le točko (1:1). Prekmurec je odigral vso tekmo. Slavonci za vodilnim Dinamom zaostajajo 17 točk, na dvoboju pa niso mogli računati na pomoč Petra Bočkaja, ki je po odmevnem incidentu ostal brez službe v klubu.

Bojan Jokić: lanskoletni kapetan Slovenije, ki je ob koncu jesenskega dela zaradi zdravstvenih težav izpustil veliko tekem, je prebrodil zdravstvene težave. V uvodnem spomladanskem nastopu, ko je Ufa v nedeljo gostila moskovski Dinamo, je odigral vso tekmo. V 86. minuti je prejel rumeni karton, po srečanju, na katerem je v dresu Ufe debitiral tudi donedavni napadalec Olimpije Andres Vombergar, pa ni mogel biti zadovoljen z rezultatom. Gostitelji so izgubili z 1:2, Moskovčani pa so zmagoviti gol dosegli v zadnji minuti. Ufa je na lestvici po bolečem porazu padla na predzadnje mesto, tako da ji v nadaljevanju sezone grozi krčevit boj za obstanek.

Luka Krajnc: Frosinone je v prvi italijanski ligi v nedeljo remiziral v Genovi pri Genoi (0:0). Slovenski branilec ni kandidiral za srečanje. Frosinone je v tej sezoni zmagal le trikrat. Za Empolijem, ki je na ''varnem'' 15. mestu, zaostaja pet točk.

Uroš Korun: Piast iz Gliwic je v uvodni tekmi 24. kroga poljskega prvenstva v petek doma z 2:0 premagal Slask iz Vroclava. Slovenski branilec za svoj klub, odkar se je vrnil z akcije B-reprezentance v Španiji, ne igra. Tako je bilo tudi tokrat. Tekmo si je ogledal s klopi za rezerviste.

Miha Mevlja: potem ko je zaradi administrativne napake dokončno ostal brez prestopa v italijanskega prvoligaša Empoli in se je zdelo, da se bo moral sprijazniti s tem, da do konca sezone ne bo igral, saj so ga pri Zenitu odpisali, je tik pred koncem ruske nogometne tržnice prestopil v Rostov, za katerega je pred prihodom v Zenit že igral. Rostov je prvo tekmo drugega dela sezone odigral v nedeljo. Gostoval je pri zadnjeuvrščenem Jeniseju iz Krasnojarska in osvojil točko. Primorec je odigral 74 minut, nato pa pri vodstvu Rostova z 1:0 zapustil igrišče. Jenisej je sedem minut pred koncem izenačil na 1:1.

Nemanja Mitrović: Jagiellonia Bialystok je v soboto v 24. krogu poljskega prvenstva gostila Gornik Zabrze, ki mu po vrnitvi med najboljše ne gre najbolje, saj zaseda skromno 14. mesto. Jagiellonia je dvakrat vodila, a na koncu osvojila le točko (2:2). Ljubljančan je odigral vso tekmo.

Petar Stojanović: Dinamo Zagreb se pripravlja na evropski spektakel leta. V Evropi se je uvrstil med 16 najboljših v evropski ligi, kjer ga čakata dvoboja proti Benfici, vstopnice za prvo srečanje v Zagrebu, ki bo ta četrtek, pa so pošle z rekordno hitrostjo. Modri so pred poslastico s portugalskim velikanom gostovali pri mestnem tekmecu Lokomotivi, s katerim so v zadnjem desetletju stkali tesen odnos in z njim zelo pogosto sodelujejo pri iskanju rešitev v igralskem kadru. Bili so v vlogi favorita, na koncu pa osvojili točko (1:1). Dinamo je v vodstvo v 72. minuti povedel Španec Dani Olmo, podajo pa je prispeval Ljubljančan, ki je odigral vso tekmo. Lokomotiva je v nadaljevanju izenačila, tako da se je dvoboj končal brez zmagovalca (1:1). Dinamova prednost pred drugouvrščeno Bišćanovo Rijeko se je tako stopila na še vedno ogromnih 14 točk prednosti.

Podaja Petra Stojanovića za zadetek Dinama:

Aljaž Struna: Houston Dynamo je v nedeljo vstopil v novo sezono lige MLS z remijem pred domačimi navijači proti Real Salt Lake (1:1). Pirančan, ki se je v ZDA preselil iz Italije, ni kandidiral za nastop, tako da na domačem štadionu BBVA Compass v Houstonu ni dočakal krstnega nastopa.

Andraž Struna: Anorthosis Famagusta ni uresničil zadanega cilja, saj se ni uvrstil v skupino za prvaka. Prvenstvo je tako nadaljeval v ligi za obstanek, kjer se je v nedeljo spotaknil ob prvi oviri. Izgubil je na gostovanju pri Ermisu (1:2), Primorec pa ni kandidiral za srečanje.

Nejc Skubic: s Konyasporom je v nedeljo doma remiziral proti Göztepeju (1:1). Konyaspor je bil velik favorit, saj je na lestvici kar 11 mest pred tekmecem, a je osvojil le točko. Nekdanji kapetan Domžal je odigral vso tekmo.

Josip Iličić je dosegel že osmi zadetek v serie A v tej sezoni in pomagal Atalanti do pomembne zmage  nad Fiorentino. | Foto: Getty Images Josip Iličić je dosegel že osmi zadetek v serie A v tej sezoni in pomagal Atalanti do pomembne zmage nad Fiorentino. Foto: Getty Images

Vezisti:

Jaka Bijol: moskovski CSKA je prezimil v ruskem prvenstvu na visokem tretjem mestu. Za jesenskim prvakom Zenitom zaostaja štiri točke. Spomladanski del ruskega prvenstva ni začel po pričakovanjih, saj je v soboto ostal praznih rok na gostovanju pri Arsenalu v Tuli (0:2). Bijol je vstopil v igro v 79. minuti, ko je CSKA zaostajal z 0:1. Mladi Korošec, ki je na začetku leta dopolnil 20 let, je v tej sezoni v ruskem prvenstvu zbral 14 nastopov, še vedno pa čaka na strelski prvenec.

Domen Črnigoj: Lugano je v prvi švicarski ligi v nedeljo na gostovanju premagal Zürich (1:0). Primorec je na dvoboju 23. kroga vpisal prve minute v prvenstvu v tem koledarskem letu. V igro je vstopil v 55. minuti, nato pa v zadnji minuti prejel rumeni karton.

Josip Iličić: Atalanta je med tednom navdušila v pokalu, kjer je v prvi polfinalni tekmi pokalnega tekmovanja z veliko pomočjo slovenskega asa, ki je prispeval dve podaji in navdušil z izvedbo, remizirala v Firencah proti Fiorentini (3:3). Usoda je hotela, da sta se tekmeca pomerila tudi v nedeljo, tokrat v prvenstvu in na štadionu v Bergamu. Atalanta je uresničila cilj in neposrednega tekmeca v boju za mesta, ki peljejo v Evropo, premagala s 3:1. Prvi zadetek za gostitelje je v 28. minuti dosegel prav slovenski as. To je bil njegov osmi gol v tej sezoni. Dvoboj je bil zelo čustven, saj bo v ponedeljek minilo eno leto od smrti Davideja Astorija, nekdanjega oboževanega kapetana Fiorentine in velikega prijatelja Iličića, ki so ga v 13. minuti, ko se je v spomin na Astorija prekinil dvoboj, oblike solze.

Zadetek Josipa Iličića pri 1:20:

Rene Krhin: Nantes je v prvi francoski ligi v nedeljo gostoval pri zadnjeuvrščenem Guingampu in osvojil točko (0:0). Štajerec je odigral 90 minut, nato pa ga je trener Vahid Halilhodžić zamenjal v sodnikovem podaljšku.

Jasmin Kurtić: s Spalom, ki se poteguje za obstanek v prvi italijanski ligi, je v nedeljo v Ferrari ostal brez točk proti Sampdorii (1:2). Belokranjec je odigral vso tekmo, v drugem polčasu asistiral Floccariju za zadetek, ki je bil pozneje po ogledu video posnetka VAR razveljavljen, v četrti minuti sodnikovega podaljška pa je s prostega strela mojstrsko dosegel častni gol za Spal. To je bil že njegov peti zadetek v tej sezoni, skupno pa v serie A jubilejni dvajseti.

Zadetek Jasmina Kurtića pri 3:22:

Žan Majer: prejšnji mesec je podpisal pogodbo do konca sezone z italijanskim drugoligašem Leccejem, v nedeljo pa je v derbiju 25. kroga druge italijanske lige z Leccejem izgubil na gostovanju v Palermu (1:2). Odigral je 90 minut.

Rajko Rotman: Mariborčan se je v zimskem prestopnem roku iz Kayserisporja preselil k zadnjeuvrščenem Akhisarsporju, ki je v ponedeljek doma premagal Alanyaspor s 3:1 in ujel priključek s sosedi z razpredelnice. Mariborčan je vstopil v igro v 64. minuti. Minuto pozneje je prejel rumeni karton, nato so gostje prek avtogola povedli, a je sledil velik preobrat Akhisarsporja, ki je tako pozdravil peto zmago v tej sezoni.

Leo Štulac: Parma je v soboto remizirala pri Empoliju (3:3), primorski vezist pa kljub nekoliko drugačnim napovedim še ni odpravil zdravstvene težave z gležnjem, zato ni kandidiral za dvoboj 26. kroga italijanskega prvenstva v Toskani.

Benjamin Verbič: kijevski Dinamo je v leto 2019 vstopil imenitno. Na krilih Vojničana, ki je v izvrstni strelski formi, se je v evropski ligi uvrstil med 16 najboljših, kjer ga v osmini finala čakata dve poslastici proti londonskemu Chelseaju, v domačem prvenstvu pa je prejšnji konec tedna kar s 5:0 ponižal Zorjo. Verbič je prispeval dva zadetka in podajo. Ker je na tekmi prejel rumeni karton, to se mu je pripetilo že na šesti tekmi zapored, ni smel nastopiti na sobotnem dvoboju proti Desni, ki ga je Dinamo dobil z 2:1. Za vodilnim Šahtarjem še naprej zaostaja sedem točk. Verbič zaradi kazni kartonov ne bo smel nastopiti na četrtkovi tekmi v Londonu proti Chelseaju.

Miha Zajc: Fenerbahče je v soboto v pravi drami živcev doma premagal Rizespor s 3:2. To je bil dvoboj 24. kroga turškega prvenstva, velikan iz Istanbula, ki se nahaja v rezultatski krizi, pa je dočakal šele šesto zmago in se utrdil na 14. mestu. Na vročem štadionu Sükrü Saracoglu, kjer se je stiskalo več kot 50 tisoč navijačev, se je Primorec znašel v začetni postavi.

Podaja Mihe Zajca za zadetek Fenerbahčeja za 1:1 (pri 0:55)

V 22. minuti se je izkazal s predložkom s kota, po kateri je Serdar Aziz izenačil na 1:1. Zajc je odigral 58 minut, nato pa ga je zamenjal Andre Ayew. Igrišče je zapustil le nekaj minut po izenačenju gostov, za katere je oba zadetka dosegel nekdanji branilec Domžal, hrvaški legionar Dario Melnjak. Gostje so od 42. minute odigrali z igralcem manj, kar je Fenerbahče izkoristil in v 84. minuti prek Victorja Mosesa, ki je zadel z bele točke, dosegel zadetek za zlata vredno zmago. Prvo zmago, odkar je njegov član tudi 24-letni slovenski reprezentant.

Roman Bezjak je v soboto vstopil v drugi del ciprskega prvenstva z remijem, njegov reprezentančni soigralec Benjamin Verbič pa soigralcem v Ukrajini zaradi kazni rumenih kartonov ni mogel pomagati na gostovanju pri Desni. | Foto: Vid Ponikvar Roman Bezjak je v soboto vstopil v drugi del ciprskega prvenstva z remijem, njegov reprezentančni soigralec Benjamin Verbič pa soigralcem v Ukrajini zaradi kazni rumenih kartonov ni mogel pomagati na gostovanju pri Desni. Foto: Vid Ponikvar

Napadalci:

Robert Berić: potem ko je bil na izhodnih vratih St. Etienna, se ni predal in si je na koncu prislužil celo podaljšanje pogodbe, ki ga je podpisal prejšnji teden. V nedeljo je s St. Etiennom v zadnji tekmi 27. kroga francoskega prvenstva ostal praznih rok na gostovanju v Marseillu (0:2). Neposreden obračun za četrto mesto na lestvici je začel na klopi, odigral pa drugi polčas.

Roman Bezjak: APOEL iz Nikozije je v uvodnem krogu skupine za prvaka, v kateri nastopa šest najboljših klubov iz rednega dela, remiziral na gostovanju pri moštvu Nea Salamis (1:1). Bezjak je odigral 68 minut in se v 28. minuti vpisal v sodnikovo beležnico z rumenim kartonom. Korošec je za ciprskega prvaka odigral šest srečanj in dosegel dva zadetka.

Tim Matavž: Primorec okreva po hudi poškodbi, zaradi katere je izpustil nastope v drugi polovici jesenskega dela. Na igriščih ga ne bo še nekaj časa. Vitesse je v soboto v 24. krogu nizozemskega prvenstva s 4:1 odpravil zadnjeuvrščeno moštvo NAC iz Brede.

Andraž Šporar: v Bratislavi je bilo v nedeljo slovesno in zelo evforično. Slovan, vodilni slovaški prvoligaš, je v zadnji tekmi 21. kroga slovaškega prvenstva premagal Spartak iz Trnave z 2:0, oba zadetka pa je dosegel najboljši strelec slovaškega prvenstva Šporar. Ljubljančan je odigral vso tekmo, v polno pa zadel v 50. in 86. minuti.

Drugi zadetek Andraža Šporarja:

To je bil prvi dvoboj, odigran na novem štadionu Tehelno Polje. Navijači kluba iz Bratislave so lahko prvič stopili na objekt, ki spada med najlepše in najsodobnejše v tem delu Evrope. Nogometaši gostiteljev so ob tej priložnosti nastopili v posebnih dresih, na katerih se je bohotilo ime novega štadiona. Stal je 75 milijonov evrov, na njem pa lahko uživa 22.500 gledalcev. Slovan je na dobri poti, da osvoji naslov prvaka, saj je pred najbližjima zasledovalcema, Dacom in Žilino, ohranil kar 14 točk prednosti.

Šporar je nadaljeval izjemno strelsko formo. V 19 prvenstvenih nastopih je v tej sezoni dosegel že 19 zadetkov in z naskokom vodi na lestvici najboljših strelcev. Slovenski napadalec, ki utegne biti v prihodnosti pomembno orožje v reprezentanci Matjaža Keka, je zatresel mrežo tekmeca že na sedmi prvenstveni tekmi v nizu. Imel je še dodatno motivacijo, saj je na drugi strani stal Spartak Trnava, klub, ki je v evropski sezoni pokvaril načrte njegovemu nekdanjemu klubu, ljubljanski Olimpiji.

Andres Vombergar: na zadnji dan zimske ruske nogometne tržnice je njegov prestop iz Olimpije v rusko Ufo dočakal uradno potrditev, v nedeljo pa je debitiral v ruskem prvenstvu. Ni mogel biti zadovoljen. Na tekmi med Ufo in moskovskim Dinamom je vstopil v igro v 86. minuti, ko je bil rezultat 1:1, gostje pa so na koncu z golom v zadnji minuti zmagali z 2:1. Ufa, za katero je Bojan Jokić odigral vso tekmo, Lovro Bizjak pa je ostal prikovan na klopi, je na lestvici padla na 15. mesto, ki po koncu sezone pelje v drugo ligo.

Na seznamu so vsi nogometaši, ki so se znašli na kateremkoli od seznamov Tomaža Kavčiča in Igorja Benedejčiča v letu 2018 ter na letošnjem prvem seznamu Matjaža Keka za dvoboj s Kitajsko (U-25), razen tistih, ki so vmes končali oziroma najavili konec reprezentančne kariere.

Preostali slovenski nogometaši, ki igrajo v tujini:

Zadetek Damjana Boharja pri 3:38:

Zadetek Alena Ožbolta pri 5:22:

Jon Gorenc Stanković (Huddersfield Town)

Anglija, 1. liga

Brighton & Hove Albion : Huddersfield Town 1:0

Odigral je 67 minut.
Timi Max Elšnik (Northampton Town) Anglija, 4. liga

Crewe Alexandra : Northampton Town 0:2

Ni igral, ostal je na klopi.

Zlatko Dedić (Wacker Innsbruck)

Avstrija, 1. liga

Wacker Innsbruck : Mattersburg 0:1

Odigral je vso tekmo.
Rajko Rep (Hartberg) Avstrija, 1. liga

Austria Dunaj : Hartberg 4:2

Odigral je vso tekmo in v 79. minuti prejel rumeni karton.
Patrik Eler (Ried) Avstrija, 2. liga Wattens : Ried 0:3 Igral je od 71. minute.
Žan Pelko (Austria Celovec) Avstrija, 2. liga

Austria Celovec : Blau-Weiss Linz 5:0

Ni igral, ostal je na klopi.
Erik Gliha (St. Truiden) Belgija, 1. liga Club Brugge : St. Truiden 1:0 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Nicolas Rajsel (Roeselare)

Belgija, 2. liga

Roeselare : Westerlo 1:1

Odigral je vso tekmo.
Lamin Diallo (Mladost Doboj Kakanj) BiH, 1. liga

Željezničar : Mladost Doboj 2:1

Ni igral.
Elvis Džafić (Sarajevo) BiH, 1. liga

Sarajevo : Krupa 2:1

Ni igral.
Ernest Grvala (GOŠK Gabela) BiH, 1. liga

GOŠK Gabela : Sloboda Tuzla 0:0

Ni igral.

Emil Velić (Mladost Doboj Kakanj)

BiH, 1. liga

Željezničar : Mladost Doboj 2:1 Branil je vso tekmo.
Miha Vidmar (GOŠK Gabela) BiH, 1. liga GOŠK Gabela : Sloboda Tuzla 0:0 Ni igral.
Dino Martinović (Vereja) Bolgarija, 1. liga Vereja : Černo More Varna 0:2 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Alen Ožbolt (Lokomotiv Plovdiv) Bolgarija, 1. liga Lokomotiv Plovdiv : Beroe 4:1 V igro je vstopil v 74. minuti, v 80. minuti pa je postavil končni rezultat 4:1. To je njegov četrti zadetek v tej sezoni.
Saša Aleksander Živec (Omonia Nikozija) Ciper, 1. liga

Apollon Limasol : Omonia Nikozija 3:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Matija Širok (Pafos) Ciper, 1. liga

Pafos : Alki Oroklinis 0:3

Odigral je vso tekmo.
Damjan Vuklišević (Slovan Liberec) Češka, 1. liga

Slovan Liberec : Sparta Praga 0:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Branko Ilić (Vejle BK) Danska, 1. liga Köbenhavn : Vejle 2:0 Zaradi poškodbe gležnja ni kandidiral za tekmo.

Denis Petrić (Guingamp)

Francija, 1. liga

Guingamp : Nantes 0:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Jan Repas (Caen)

Francija, 1. liga

Caen : PSG 1:2

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Milan Kocić (Panionios) Grčija, 1. liga

Atromitos : Panionios 3:0

Odigral je vso tekmo.
Marko Nunić (Larissa) Grčija, 1. liga

OFI Kreta : Larissa 0:0

Odigral je vso tekmo.
Rene Mihelič (Delhi Dynamos) Indija, 1. liga ATK : Delhi Dynamos 2:1 V igro je vstopil v 65. minuti.
Matej Poplatnik (Kerala Blasters) Indija, 1. liga

Kerala Blasters : Northeast United 0:0

Odigral je vso tekmo.
Valter Birsa (Cagliari) Italija, 1. liga Cagliari : Inter 2:1 Zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za tekmo.

Boštjan Cesar (Chievo)

Italija, 1. liga

Torino : Chievo 3:0

Ni igral, ostal je na klopi.

Samir Handanović (Inter)

Italija, 1. liga

Cagliari : Inter 2:1

Igral je vso tekmo in v 92. minuti ubranil strel z 11 metrov.

Rok Vodišek (Genoa) Italija, 1. liga Genoa : Frosinone 0:0 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Siniša Anđelković (Padova)

Italija, 2. liga

Padova : Crotone 0:0

Odigral je vso tekmo.

Enej Jelenič (Carpi)

Italija, 2. liga

Carpi : Ascoli 1:1

Odigral je vso tekmo in v 48. minuti prispeval podajo za zadetek Carpija.

Dejan Vokić (Benevento) Italija, 2. liga Livorno : Benevento 2:0 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Željko Filipović (Atyrau) Kazahstan, 1. liga Zimski premor do 9. marca.  

Dejan Trajkovski (Akademija Puškaš)

Madžarska, 1. liga

Akademija Puškaš : Debrecen 2:0

Ni igral, ostal je na klopi.

Kevin Kampl (RB Leipzig) Nemčija, 1. liga Nürnberg : RB Leipzig 0:1 Odigral je 90 minut in v 70. minuti prejel rumeni karton.

Nik Omladič (Greuther Fürth)

Nemčija, 2. liga

Hamburger SV : Greuther Fürth 1:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Dominic Maroh (Krefelder Uerdingen) Nemčija, 3. liga

Hallescher : Krefelder Uerdingen 4:0

Odigral je vso tekmo.

Jovan Vidović (Meppen)

Nemčija, 3. liga

Meppen : Wehen Wiesbaden 1:1

Ni igral, ostal je na klopi.

Ažbe Jug (Fortuna Sittard) Nizozemska, 1. liga AZ Alkmaar : Fortuna Sittard 4:2 Ni igral, ostal je na klopi.

Haris Vučkić (Twente)

Nizozemska, 2. liga

Roda Kerkrade : Twente 1:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Filip Valenčič (Stabaek) Norveška, 1. liga

Zimski premor do 1. aprila.

 
Damjan Bohar (Zaglebie Lubin) Poljska, 1. liga

Zaglebie Lubin : Lechia Gdansk 2:1

Odigral je vso tekmo in v 82. minuti postavil končni rezultat za zmago nad vodilnim klubom poljskega prvenstva. Minuto pozneje je prejel rumeni karton. To je peti zadetek Boharja v tej sezoni.

Goran Cvijanović (Arka Gdynia)

Poljska, 1. liga

Lech Poznan : Arka Gdynia 1:0

V igro je vstopil v 83. minuti.

Matej Palčič (Wisla Krakov)

Poljska, 1. liga

Wisla Krakov : Pogon Szczecin 2:3

Odigral je 59 minut.
Matej Pučko (Korona Kielce) Poljska, 1. liga

Zaglebie Sosnowiec : Korona Kielce 4:1

Odigral je 57 minut.

Gregor Balažic (Ural Jekaterinburg)

Rusija, 1. liga

Ural : Zenit St. Peterburg 0:1

Ni igral, ostal je na klopi.

Lovro Bizjak (Ufa) Rusija, 1. liga

Ufa : Dinamo Moskva 1:2

Ni igral, ostal je na klopi.

Denis Popović (Orenburg)

Rusija, 1. liga

Orenburg : Anži Mahačkala 0:1

V igro je vstopil v 46. minuti.

Miral Samardžić (Krila Sovjetov Samara) Rusija, 1. liga

Lokomotiv Moskva : Krila Sovjetov 2:2

Ni igral, ostal je na klopi.
Filip Starić (Vojvodina Novi Sad) Srbija, 1. liga Voždovac : Vojvodina 1:0 Ni kandidiral za tekmo.

Kenan Fatkić (Thun)

Švica, 1. liga

Basel : Thun 3:1

V igro je vstopil v 24. minuti.

Nejc Mevlja (Schaffhausen) Švica, 2. liga Schaffhausen : Vaduz 1:1 Odigral je vso tekmo.
Aris Zarifović (Samut Prakan) Tajska, 1. liga Chonburi : Samut Prakan 0:2 Odigral je vso tekmo.
Boban Jović (Bursaspor) Turčija, 1. liga

Bursaspor : Sivasspor 3:2

Ni kandidiral za tekmo.
Matic Fink (Boluspor) Turčija, 2. liga Boluspor : Istanbulspor 2:1 Odigral je prvi polčas.

Prvoligaško dogajanje na Planetu in Sportalu

V sezoni 2018/19 štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljamo v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem je na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte