Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 7. 2017,
18.57

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

Patrik Eler AS Nancy

Četrtek, 13. 7. 2017, 18.57

6 let, 6 mesecev

Patrik Eler je podpisal za Nancy

Slovenski kralj strelcev v Avstriji se seli v Francijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
Patrik Eler | Foto asnl.net

Foto: asnl.net

Slovenski nogometaš Patrik Eler, ki je v prejšnji sezoni v dresu Wacker Innsbrucka postal najboljši strelec avstrijske druge lige, je postal član francoskega drugoligaša Nancyja.

Patrik Eler je z Nancyjem, ki je zanj Wackerju Innsbrucku (pogodbo z njim je imel do leta 2019) odštel 600 tisoč evrov, podpisal triletno pogodbo.

V Nancy je 26-letni slovenski napadalec prišel v sredo in danes z novimi soigralci že podpisal novo pogodbo. Strelec kar 24 prvenstvenih golov na 32 nastopih v drugi avstrijski ligi, bo v novem klubu nosil dres s številko 24, s katerim je že poziral.

Nancy je v prejšnji sezoni izpadel iz prve francoske lige, v kateri je zasedel 19., predzadnje mesto. V njo se je sicer prebil sezono pred tem, ko je bil drugoligaški prvak.

Tja, kjer se je začela pot Michela Platinija

Slovenski napadalec, čigar zgodba je zanimiva, saj je še pred nekaj leti že opustil idejo o profesionalni nogometni poti in se zaposlil v tovarni, je prišel v klub, v katerem je nogometno pot začel eden izmed najboljših francoskih nogometašev vseh časov Michele Platini, ki je bil njegov član med letoma 1972 in 1979.

AS Nancy je v prejšnji sezoni v prvi francoski ligi zbral 35 točk na 38 tekmah in izpadel. | Foto: Reuters AS Nancy je v prejšnji sezoni v prvi francoski ligi zbral 35 točk na 38 tekmah in izpadel. Foto: Reuters

Trener Nancyja je od leta 2013 Urugvajec Pablo Correa. Domače tekme klub, ki je bil ustanovljen leta 1967 in letos proslavlja 50. obletnico obstoja, igra na štadionu Marcela Picota, ki sprejme nekaj več kot 20 tisoč gledalcev.

V drugi ligi še en Slovenec, ki je izpadel iz prve

Eler, ki je v tujino odšel leta 2013, ko je zapustil Adrio Miren, je ob Wackerju v Avstriji igral še za celovško Austrio. V francoski drugi ligi bo nogometašu iz Šempetra pri Gorici delal še en Slovenec. To je vratar Denis Petrić, ki je član Angersa, še enega kluba, ki je še v prejšnji sezoni igral v prvi ligi.

Nova drugoligaška sezona v Franciji se začne konec meseca. Nancy bo v prvem krogu 28. julija gostoval pri Orleansu.

Ne spreglejte