Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 11. 2018,
16.25

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

Natisni članek

liga narodov slovenska nogometna reprezentanca Bojan Jokić

Torek, 13. 11. 2018, 16.25

5 let, 5 mesecev

Slovenija proti Norveški in Bolgariji skoraj zagotovo tudi brez Jokića

Na koga bo selektor računal proti Norveški: vsak dan igralec manj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35
Bojan Jokić | Bojan Jokić je bolj ali manj že odpisan za prihajajoči tekmi Slovenije v ligi narodov. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Bojan Jokić je bolj ali manj že odpisan za prihajajoči tekmi Slovenije v ligi narodov.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Slovenska nogometna reprezentanca se bo na zadnjih dveh tekmah lige narodov proti Norveški in Bolgariji morala znajti brez kapetana Bojana Jokića. Tega v sredo čaka zdravniški pregled, a je že zdaj bolj ali manj jasno, da zaradi poškodbe ne bo mogel igrati.

Petar Stojanović
Sportal Iz Zagreba je odšel ponosen, tak bi se rad tudi vrnil

"Ni ravno najboljše, čutim bolečino, tako da bomo jutri opravili magnetno resonanco, da vidimo, kako je. Na igrišču praktično še nisem treniral, tako da ni ravno obetavno. Težko je verjeti, da bom pomagal na teh dveh tekmah," je dejal Jokič ter dodal, da je za stanje poškodbe petnice povedal tudi selektorju in mu tako omogočil, da pravočasno pokliče Andraža Struno.

Jokić še sedmi član prve postave, ki ga ne bo proti Vikingom

Josipa Iličića zaradi rdečega kartona ne bo proti Norveški. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Josipa Iličića zaradi rdečega kartona ne bo proti Norveški. Foto: Žiga Zupan/Sportida Kot pravi Jokić, ki bo manjkal ob Janu Oblaku, Reneju Krhinu, Jasminu Kurtiću, Timu Matavžu in pa na prvi tekmi tudi kaznovanem Josipu Iličiću, bo z reprezentanco ostal do prve tekme ter do takrat soigralcem pomagal z nasveti in izkušnjami.

Te bi lahko v izbrano vrsto prinesel tudi Kevin Kampl, ki pa se je odločil za slovo od reprezentance. "Škoda, ker se je tako odločil. Je dober igralec, a star šele 28 let in bi tako lahko še nekaj časa igral. Spoštujem pa njegovo, osebno odločitev. Želim mu vse najboljše," je o nenadnem koncu Kamplove reprezentančne poti dejal Jokić.

Kdo bo kapetan?

Če bi igral, bi bil eden od kandidatov za kapetana ob Jokićevi odsotnosti, tako pa si bo na levico kapetanski trak nadel nekdo drug. "Za kapetana se bomo še odločili, ampak nekako smo vedno gledali tako, da je kapetan tisti z največ nastopi," pravi Jokić.

Če bo res merilo število nastopov, bo kapetan Roman Bezjak. | Foto: Vid Ponikvar Če bo res merilo število nastopov, bo kapetan Roman Bezjak. Foto: Vid Ponikvar

Ob dejstvu, da zgoraj našteti igralci ne morejo, ne smejo in nočejo igrati, bi tako čast nošenja kapetanskega traku lahko pripadla Romanu Bezjaku (26 nastopov), Andražu Struni (25), Benjaminu Verbiču (19), Robertu Beriću (18), Mihi Mevlji (15) ...

Slovenija se bo v petek v Stožicah merila z Norveško, v ponedeljek v Sofiji pa še z Bolgarijo. Izbranci Igorja Benedejčiča morajo na obeh tekmah slaviti, če si želijo obstati v ligi C.

Preberite še:

Kevin Kampl, Rene Krhin
Sportal Zaradi Kampla in Kavčiča so razočarani, ostali so tudi brez Krhina #video
Josip Iličić
Sportal Iličić o izkušnjah z novim selektorjem: Bolje, da o tem ne govorim …
Miha Zajc
Sportal Miha Zajc: Ne bi rekel, da nas je Kampl pustil na cedilu #video
Ne spreglejte