Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
13. 11. 2018,
4.00

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,76

4

Natisni članek

Miha Zajc Tomaž Kavčič Kevin Kampl

Torek, 13. 11. 2018, 4.00

5 let, 5 mesecev

Vezist Empolija je na zbor prišel s sijajno popotnico

Miha Zajc: Ne bi rekel, da nas je Kampl pustil na cedilu #video

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,76

4

Miha Zajc | Miha Zajc je v zadnjem letu v reprezentanci stopil v ospredje.  | Foto Žiga Zupan/Sportida

Miha Zajc je v zadnjem letu v reprezentanci stopil v ospredje.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Nekdanji selektor Slovenije Tomaž Kavčič je Miho Zajca v reprezentanci porinil v ospredje. Zdaj ga ni več zraven, a bo nogometaš Empolija, ki je na tokratni zbor prišel s sijajno popotnico, zmago in novim golom v prvi italijanski ligi, skoraj zagotovo ohranil pomembno vlogo, ki jo je imel v zadnjem času. "Bomo videli. Karkoli že bo, bom sprejel," je povedal 24-letni Primorec, ki Kevina Kampla zaradi odločitve o tem, da ne bo več igral za Slovenijo, ne obsoja.

Kevin Kampl, Rene Krhin
Sportal Zaradi Kampla in Kavčiča so razočarani, ostali so tudi brez Krhina #video

"Pripeljali smo se v položaj, ki si ga nihče ni želel, a tako pač je. Takšno je stanje, zdaj pa moramo narediti vse, da se poberemo. Moramo igrati bolje in začeti zmagovati," pred zadnjima dvema od šestih tekem v C-razredu lige narodov, v katerem so Slovenci z zgolj točko prikovani na zadnje mesto, domačim obračunom z Norveško in gostovanjem v Bolgariji pravi Miha Zajc.

V ospredje ga je v zadnjem letu v reprezentanci potisnil Tomaž Kavčič, ki pa ni več selektor. Po oktobrskih tekmah na Norveškem in Cipru doma, v katerih je Slovenija osvojila točko, so ga pri Nogometni zvezi Slovenije odslovili.

Kevin Kampl
Sportal Razpad sistema, ki je razvrednotil Slovenijo

Nov selektor? Tako pač je.

"Tako pač je v nogometu. Tudi v klubu sem pred kratkim dobil novega trenerja. Spremembe se vedno dogajajo. Moraš se prilagoditi in igrati naprej," ob novi selektorski menjavi na klopi slovenske reprezentance pravi vezist iz Šempetra pri Gorici, ki bo na naslednjih tekmah igral pod vodstvom pomočnika prejšnjega selektorja Igorja Benedejčiča.

Zbor reprezentance na Brdu pri Kranju:

"Bomo videli, kakšne ideje ima novi selektor in v kakšnem sistemu bo igral. Tudi to vpliva na mojo igro. Pripravljen sem prevzeti kakršnokoli vlogo. Bomo videli," je še povedal 24-letni nekdanji nogometaš Olimpije. "Z zdajšnjim selektorjem v takšnih vlogah še nisva sodelovala, a mislim, da je dober trener, ki ima veliko izkušenj. Ima tudi veliko izkušenj z delom z mladimi, kar je vsekakor dobrodošlo glede na to, da je zdaj v reprezentanci precej mladih igralcev," je dodal.

Takole se je v nedeljo razveselil zadetka v mreži Udineseja v prvi italijanski ligi. | Foto: Getty Images Takole se je v nedeljo razveselil zadetka v mreži Udineseja v prvi italijanski ligi. Foto: Getty Images

Ni lahko, a se bori

Na tokratni zbor je prišel z zmago, šele drugo novinca med prvoligaši Empolija v 12 prvenstvenih krogih nove sezone prve italijanske lige. V nedeljo je s soigralci v Toskani premagal Udinese z 2:1. Strelec prvega gola na tej tekmi je bil prav on. To je bil njegov drugi prvenstveni gol sezone.

"Sem v dobri formi. V prejšnji sezoni sem odigral res veliko tekem in ujel pravo formo. Dosegel sem veliko golov in prispeval tudi precej podaj. To sem poskušal prenesti tudi v prvo ligo, a ni lahko. Gre za drugačno raven nogometa, ne gre tako zlahka. Največja razlika je v kakovosti. Tudi klubov in vsega, kar pride zraven, ni mogoče primerjati. Ni lahko, a se borim. Za zdaj sem lahko s svojimi predstavami zadovoljen, a vem, da sem lahko še boljši," se je razgovoril Zajc, ki je odigral 11 od 12 prvenstvenih tekem Empolija v tej sezoni. Izpustil je le eno, zaradi kartonov.

Proti Norvežanom bo treba več narediti v napadu in biti bolj agresiven, pravi Primorec. | Foto: Vid Ponikvar Proti Norvežanom bo treba več narediti v napadu in biti bolj agresiven, pravi Primorec. Foto: Vid Ponikvar

Brez Josipa Iličića bo veliko težje

Nekaj besed je namenil tudi petkovi tekmi proti Norveški, s katero je Slovenija prejšnji mesec v Oslu izgubila z 0:1. "Gre za dobro, fizično zelo močno ekipo, tako da bomo morali biti zelo agresivni in veliko bolj nevarni v napadu, kot smo bili na prvi tekmi. Če bo tako, bo vse skupaj lažje," načrt za uspeh pozna nogometaš, ki je za zdaj za Slovenijo zaigral na sedmih tekmah.

Pod vodstvom prejšnjega selektorja je bil statistično najuspešnejši reprezentant. Zabil je dva gola in prispeval eno asistenco. Toda ni niti najmanjšega dvoma, kdo je v zadnjem času najboljši. Josip Iličić, ki pa na naslednji tekmi zaradi rdečega kartona s tekme proti Cipru nima pravice nastopa.

"To bo za nas zagotovo velik minus, saj gre za nogometaša neverjetne kakovosti. Reprezentanca ga še kako potrebuje. Tako na igrišču kot ob njem je s svojo kakovostjo, značajem in preostalimi lastnostmi pokazal, koliko nam pomeni. Res mi je žal, da ne bo mogel igrati," zvezdnika Atalante iz Bergama, s katerim se srečuje tudi na italijanskih zelenicah, ni mogel prehvaliti Zajc.

Do zdaj je v članski reprezentanci odigral sedem tekem in se že dvakrat vpisal med strelce. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Do zdaj je v članski reprezentanci odigral sedem tekem in se že dvakrat vpisal med strelce. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Ne preostane jim drugega, kot da gledajo na tiste, ki so tukaj

Nekaj besed je namenil tudi nogometašu, okoli katerega se je v zadnjem času dvignilo največ prahu. Kevinu Kamplu, ki je prejšnji teden presenetljivo sporočil, da pri 28 letih končuje reprezentančno pot. "To je njegova odločitev. Tako se je odločil in bo verjetno stal za tem. Ne preostane nam drugega, kot da gledamo na fante, ki so tukaj. Pokazati moramo čim boljše predstave in osvojiti šest točk," pravi Zajc, ki je odgovoril tudi na vprašanje, ali se mu zdi, da je zvezdnik nemškega prvoligaša RB Leipziga Slovenijo, zdaj ko je najbolj pomembno obdobje, pustil na cedilu.

"Ne. Ne bi rekel, da je bilo tako. On se je pač tako odločil. Moramo se osredotočiti na igralce, ki smo tukaj. Kdor pride, mora pokazati največ. Če ni njega, bo priložnost dobil kdo drug. Tako preprosto je to. Igralci, ki smo tukaj, se s preostalimi stvarmi ne smemo ubadati," je za konec povedal Zajc.

Ne spreglejte