Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
10. 9. 2016,
11.27

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Robert Berić Saint Etienne PSG

Sobota, 10. 9. 2016, 11.27

6 let, 6 mesecev

Robert Berić junak v Parizu

Slovenec poskrbel, da v Parizu še bolj pogrešajo Ibrahimovića

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Robert Berić | Foto Reuters

Foto: Reuters

Robert Berić je v petek zvečer postal veliki junak Saint-Etienna in poskrbel, da desetkratni francoski prvak prvič po desetih tekmah ni izgubil proti PSG, potem ko je v sodnikovem podaljšku 4. prvenstvenega kroga v Parizu zadel za remi z 1:1.

PSG na začetku sezone ni tak, kot smo ga bili vajeni v preteklosti. Z novim trenerjem, na klop Parižanov je sedel Španec Unai Emery, in predvsem brez Zlatana Ibrahimovića, ki je v zadnjih štirih letih s pariškim klubom osvojil vse, kar se je osvojiti dalo, ne zmaguje več tako redno, kot je to počel.

V prvih štirih prvenstvenih krogih, v zadnjih štirih sezonah je bil štirikrat prvak, je zmagal le dvakrat. Zdelo se je, da bo v petek zvečer zabeležil tretjo zmago, a se s takšnim scenarijem ni strinjal Robert Berić. Slovenski napadalec, ki je tekmo tokrat začel na klopi, je na igrišče prišel v 79. minuti, ko je njegovo moštvo zaostajalo z 0:1, in se globoko v sodnikovem podaljšku odlično znašel pred nasprotnikovimi vrati.


Aleksander Čeferin: Preigral je Slovenijo, zdaj gre med evropske tajkune in vplivneže
Nejc Skubic: V reprezentanci se ne obremenjujemo z mediji #intervju
Srečko je porabil vso srečo in zaupanje #komentar


 

Unai Emery je v težavah. | Foto: Reuters Unai Emery je v težavah. Foto: Reuters Najprej je sijajno umiril žogo, ki je priletela z desne strani po predložku Kevina Malcuita, potem je natančno zadel in poskrbel, da je Parižane pred začetkom nove sezone lige prvakov, že v torek jih čaka tekma z londonskim Arsenalom, postavil v zahteven položaj. "PSG je v krizi" in podobni so naslovi, ki jih je mogoče zaslediti v francoskih medijih danes. Če bi zmagali, bi Parižani poskrbeli za mir pred nadaljevanjem sezone, a slovenski reprezentant, ki se je vrnil po hudi poškodbi, je imel drugačne načrte.

"Berić je sijajen nogometaš, kar je dokazal tudi tokrat. Pokazal je tisto, kar od njega pričakujemo. Danes je dal gol in nam prinesel rezultat, s katerim sem zadovoljen. Ne morem pa biti zadovoljen s tem, kako smo igrali večino tekem. Vem, da imam nogometaše, ki so sposobni veliko več," je po veliki točki, ki jo je odnesel iz Pariza, povedal trener Saint-Etienna Christophe Galtier.

Na petkovi tekmi na štadionu Park princev v Parizu je bilo zelo vroče. | Foto: Reuters Na petkovi tekmi na štadionu Park princev v Parizu je bilo zelo vroče. Foto: Reuters

Po grozni poškodbi je poskrbel za uspešno vrnitev

Berić, ki je v Francijo za 5,5 milijona evrov iz dunajskega Rapida prišel pred letom dni, je imel v pretekli sezoni po dobrem začetku v dresu Saint-Etienna veliko smole. Zaradi hude poškodbe od novembra lani do konca pretekle sezone skorajda ni igral. V tej sezoni se je vrnil in dosegel tri tole. Enega v kvalifikacijah za ligo Europa, dva po novem v prvenstvu. V dresu kluba, ki je bil v Franciji nekoč velikan tamkajšnjega nogometa, je do zdaj v 21 nastopih v vseh tekmovanjih zabil osem golov.

Saint-Etienne je v prvih štirih krogih nove sezone francoskega prvenstva zbral pet točk in je po nepopolnem krogu na desetem mestu. Uvrstil se je v skupinski del lige Europa, v katerem ga že v četrtek čaka prva tekma. Gostoval bo pri nemškem Mainzu. V skupini C sta še belgijski Anderlecht in azerbajdžanska Qabala, ki je v kvalifikacijah izločila slovenskega podprvaka, Maribor.

Ne spreglejte