Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
29. 5. 2017,
11.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

NK Radomlje NK Gorica NK Aluminij NK Krško NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Celje NK Domžale Prva liga Telekom Slovenije naj gol

Ponedeljek, 29. 5. 2017, 11.30

6 let, 7 mesecev

Videovrhunci tekem 36. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Skrivanje moči ali resnična kriza? #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

V zadnjem krogu Prve lige Telekom Slovenije je bilo praktično že vse odločeno. Spremljali smo le bitko za obstanek, v kateri je najkrajši konec s porazom v Stožicah potegnil Aluminij. Kidričane zdaj čaka popravni izpit v dodatnih kvalifikacijah, kjer se bodo za obstanek med prvoligaši udarili z Dobom. Olimpija in Mariborom sta se od 1. SNL poslovila z zmago, nov poraz pa so doživeli Domžalčani. "Zelo sem razočaran," je dejal trener Domžal Simon Rožman.

Olimpija : Aluminij 1:0

Olimpija se je od sezone v Prvi ligi Telekom Slovenije poslovila z minimalno zmago (1:0) nad Aluminijem in ga tako poslala v dodatne kvalifikacije, kjer se bo za obstanek v ligi udaril z Dobom.

"Lepo se je bilo z zmago posloviti od Stožic, a naše misli so že pri finalu pokala. Vsi vemo, koliko nam ta tekma pomeni, moramo se dobro spočiti in pripraviti na sredo," je po tekmi dejal strelec odločilnega zadetka Leon Benko.

"Vedeli smo, da nas čaka pomembna tekma, a žal nam ni uspelo. Zdaj bomo obstanek v ligi iskali v kvalifikacijah. Verjamem v ekipo, zato sem prepričan, da bomo tekmi odigrali dobro in obstali v ligi," je misli ob koncu rednega dela 1. SNL strnil še nogometaš Aluminija Matic Vrbanec.

Domžale : Celje 1:4

V zadnjem krogu so mreže bolj kot ne samevale, smo pa kar pet zadetkov videli v Domžalah. Čeprav je trener Simon Rožman pred sredinim finalom premešal svojo ekipo in odpočil nekatere nosilce, to ni opravičilo za visok poraz proti Celju. To je zmagalo s kar 4:1 in poskrbelo, da Domžalčani niso zmagali že na zadnjih petih tekmah 1. SNL. Zbrali so tri poraze in dva remija.

"S prikazanim zagotovo ne moremo biti zadovoljeni, čeprav smo dali priložnost igralcem, ki so v tej sezoni manj igrali. Čestitke Celju, mi pa zagotovo nismo bili na ravni, na kateri bi si želeli biti," po končnem četrtem mestu v prvenstvu ni bil zadovoljen Rožman.

"Pred finalom pokala smo sicer spočili večino igralcev, ki so v spomladanskem delu vlekli naš voz. Nad predstavo proti Celju sem zelo razočaran. Tekma je pokazala pomanjkljivosti in mi dala veliko odgovorov za naprej," je za klubsko stran še povedal domžalski strateg, ki je kljub slabemu koncu izpolnil cilj kluba. "Uresničili smo cilje, ki smo si jih zadali pred prvenstvom. Sam imam višje ambicije, a je do uresničitve teh zmanjkalo veliko."

So bili pa zato bolj veseli pri Celju, saj so zmagali še na tretjem zaporednem gostovanju. "Tekma je bila brez nekega tekmovalnega naboja, a igrali smo za svoj užitek in dosegli lepo zmago," je po tekmi povedal strelec za vodstvo s 3:1 Nino Pungeršek.

Rudar : Radomlje 0:0

Edina tekma, ki se je v zadnjem krogu končala brez zadetkov, je bila v Velenju. Knapi so proti zadnjeuvrščenim Radomljam lovili vse tri točke, saj sta jim za ovratnik dihala tako Krško kot Aluminij, a je bila ob porazih omenjenih osvojena točka več kot dovolj za obstanek v ligi.

"Odigrali smo res dobro tekmo. Cilj je dosežen, to je bil obstanek v ligi. Imeli smo nekaj izjemnih priložnosti, a jih nismo izkoristili," je povedal trener Rudarja Ramiz Smajlović.

Maribor : Krško 1:0

Podobno kot Olimpija se je od svojih navijačev z zmago poslovil tudi novi državni prvak Maribor. Edini zadetek na tekmi je dosegel Dino Hotić. Štajerci so na koncu 14. zvezdico v državnem prvenstvu osvojili s prednostjo 13 točk, več o slavju novega naslova v Ljudskem vrtu pa si preberite tukaj.

Koper : Gorica 0:1

Končujemo s primorskim derbijem. Na Bonifiki, kjer bo v sredo finale slovenskega pokala, je Gorica z 1:0 premagala Koper in si zagotovila končno drugo mesto, kar je dosežek brez primere.

"S sezono smo res lahko zelo zadovoljni. Ujeli smo Olimpijo in Domžale ter jih na koncu celo prehiteli. Pri fantih se je v zadnjih dveh krogih videlo, da jih počasi že zmanjkuje in da jim pojenjajo moči, a so znali stisniti zobe in nagrada je prišla. Goričani so lahko veseli in ponosni, da imamo tako ekipo v Novi Gorici," je bil po končnem drugem mestu prezadovoljen trener vrtnic Miran Srebernič.

Pet najlepših zadetkov 36. kroga:

Ne spreglejte