Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
14. 9. 2016,
11.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

Luis Enrique Lionel Messi Lionel Messi Celtic Glasgow Barcelona

Sreda, 14. 9. 2016, 11.25

6 let, 6 mesecev

Po rapsodiji Barcelone in Lionela Messija

Še en običajen dan v ligi prvakov: svet spet opeva čudežnega Argentinca

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88
Lionel Messi, Neymar | Foto Reuters

Foto: Reuters

"Xavi je imel prav. Messi je najboljši!" so po novi sijajni predstavi Lionela Messija, ki je pri zmagi Barcelone nad Celticom s 7:0 zabil tri gole in prispeval podajo, zapisali pri katalonskem športnem dnevniku Sport.

Pri Sportu, ki velja za ekstremno Barceloni privrženi medij, so seveda imeli v mislih zadnji besedni dvoboj nekdanjega soigralca Lionela Messija, dolgoletnega asa Barcelone Xavija Hernandeza, in zvezdnika velikega tekmeca Kataloncev, madridskega Reala, Cristiana Ronalda. Ta je na besede Xavija, ki je Messija označil za najboljšega nogometaša na svetu, odgovoril dokaj vzvišeno.

"Jaz imam tri zlate žoge (nagrada za najboljšega nogometaša na svetu, op.p.), Xavi niti ene," je dejal prvi kandidat za zlato žogo za letošnje leto.

Nov večer, novi rekordi

Barcelona je ponižala Škote. | Foto: Reuters Barcelona je ponižala Škote. Foto: Reuters Messi je mrežo Celtica – ta je v soboto v škotskem prvenstvu največjega tekmeca Rangers premagal s kar 5:1, že v torek pa doživel najvišji poraz v zgodovini v ligi prvakov – načel že v tretji minuti. Strelski šov je nadaljeval v 27. in 60. minuti, ko je dosegel rekordni šesti hat-trick (trije goli na eni tekmi, op. p.) v ligi prvakov. Skupaj jih je dosegel že neverjetnih 40, od tega 36 v dresu Barcelone, preostale štiri pa je prispeval v izbrani vrsti Argentine. 

Ob tem je postal prvi nogometaš s 50 zadetki v skupinskem delu elitne evropske nogometne lige (skupaj jih je dosegel 107).


Morda vas iz rubrike nogomet na Siol.net zanima še:


Najboljši, kamorkoli ga postaviš

"Ni dvoma, Messi je najboljši vseh časov," je prepričan Luis Enrique. | Foto: Reuters "Ni dvoma, Messi je najboljši vseh časov," je prepričan Luis Enrique. Foto: Reuters 29-letnega argentinskega asa je po tekmi opeval tudi trener Barcelone Luis Enrique. "Spet je pokazal, da je najboljši na svetu. Na kateremkoli igralnem mestu je, je najboljši. Lahko igra kot številka 9, 8 ali 6, vedno je najboljši. Je popoln nogometaš, ki mu dajemo svobodo," je dejal Enrique.

"Zato je najboljši nogometaš vseh časov, o tem ni dvoma," je dodal trener, ki so ga njegovi igralci razveselili po šokantnem sobotnem prvenstvenem porazu proti Alavesu z 1:2. Na včerajšnji tekmi je blestel tudi Brazilec Neymar, ki je ob zadetku prispeval kar štiri podaje, z dvema zadetkoma pa se je izkazal tudi Luis Suarez.

"Spektakularno smo igrali od samega začetka. Nismo delali napak. Le eno majhno v prvem polčasu, sicer pa smo igrali izjemno. Imam srečo, da imamo nekaj fantastičnih, najboljših nogometašev na svetu. S tako dobrimi igralci je veliko lažje," je še dejal Enrique.

"Nikoli ni lepo izgubiti na tak način, a lahko se marsičesa naučimo," je dejal Brendan Rodgers. | Foto: Reuters "Nikoli ni lepo izgubiti na tak način, a lahko se marsičesa naučimo," je dejal Brendan Rodgers. Foto: Reuters

Najhujši poraz v zgodovini, po katerem bodo postali še boljši

Veliko slabše volje je bil seveda trener Celtica, a vseeno ni deloval preveč potrto. V visokem porazu je našel tudi pozitivne stvari. "Ne glede na to, proti komu igraš, je tako visok poraz boleč. Nikoli ni lepo izgubiti na tak način, a vseeno ne smemo biti preveč potrti," je dejal Brendan Rodgers, ki se je z ekipo na novo sezono pripravljal v Sloveniji.

"Igrali smo proti najboljšim nogometašem na svetu, ki so neverjetni. Lahko jih pokrivaš in si pazljiv, a so tako dobri in hitri, da ti vedno ne uspe. Verjamem, da lahko iz te tekme izvlečemo marsikaj dobrega in da bomo prav zaradi tega poraza v prihodnosti še boljši," je še povedal trener Celtica, ki ga v skupini C čakajo še tekme proti Manchester Cityju in Borussii Mönchengladbach. 


Morda vas iz preostalih rubrik na Siol.net zanima še:

Ne spreglejte