Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
2. 11. 2014,
11.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija NK Celje FC Koper NK Krka NK Rudar ND Gorica NK Radomlje NK Zavrč NK Maribor NK Maribor NK Domžale

Nedelja, 2. 11. 2014, 11.16

8 let

Sanjski načrt Olimpije: zbežati Mariboru in končati celjsko pravljico

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Vodilne Domžale so v petek šokirale Maribor in povečale prednost pred zasledovalci, danes pa bodo odigrane še preostale tekme 16. kroga. Najbolj zanimivo bo gostovanje Celja pri ranjeni Olimpiji.

Če je bila tekma med Domžalami in Mariborom več kot zasluženo proglašena za veliki derbi, bodo Ljubljančani danes spremljali mali derbi 16. kroga med Olimpijo in Celjem. Zeleno-beli imajo priložnost, da se trdno zagozdijo na drugem mestu ter pobegnejo štajerskima tekmecema, Celjani pa prihajajo v Stožice z neverjetnim nizom nepremaganosti, saj niso izgubili na že 17 tekmah zapored, če se upoštevajo tudi pokalne tekme. Te so zmajem priredile nemilo razočaranje.

Prvič v tej sezoni so pustili na cedilu strokovno vodstvo in zaigrali bledo. Veliko prstov so imeli vmes tudi Domžalčani, ki (p)ostajajo največji hit domače sezone, zdaj pa imajo izbranci Darka Karapetrovića, ki srčno upa, da se je v torek pripetil le slab dan, priložnost, da pokalne rane zacelijo na veličasten način, premagajo Celjane in ohranijo stik z vrhom v boju za naslov prvaka. "Obračun s Celjani bo pokazal naš pravi značaj," napoveduje strateg Olimpije, dvoboj pa bo minil tudi v spopadu velikih prijateljev, mladih reprezentantov Mihe Zajca in Benjamina Verbiča. V uvodu sezone sta si delila celjsko slačilnico, nato se je Primorec preselil v Ljubljano, tako da se bosta prvič znašla na nasprotnih bregovih.

Verbič bo največja uganka v celjskem moštvu. V zadnjem času je neustavljiv, tako da desno stran ljubljanske obrambe čaka veliko dela z nadarjenim Celjanom, ki v napadu odlično sodeluje z Albancem Valonom Ahmedijem in Nigerijcem Sunnyjem. V zadnjih mesecih so nerešljiva uganka za tekmece, da se znajo zoperstaviti Olimpiji, pa so dokazali že na prvi tekmi v tej sezoni v Celju, ko so z nadčloveškimi napori, saj se jih je na dan tekme lotila množična viroza, tako da so na škrge dihali že po 20 minutah, zadržali začetnih 0:0. Glede na napadalne ambicije trenerja Simona Rožmana velja danes pričakovati povsem drugačen rezultat, začinjen z velikim številom zadetkov.

Kanarčki so potrebovali trenutek, ki jim je vlil dodatno samozavest. Ko so jih že vsi odpisali pred povratnim četrtfinalnim srečanjem z Gorico, so vstali od mrtvih in si dobesedno v zadnjih sekundah tlakovali pot v polfinale. Evropska pravljica je vedno bližje, Koper se je na hitro poslovil od štirih tujcev, ki po mnenju klubskega vodstva niso ustrezali potrebnim kriterijem za dobrobit primorskega kluba, zdaj pa bo treba prelomnico v sezoni izkoristiti za izboljšavo položaja v prvenstvu.

Koper v tej sezoni ni kaj prida uspešen gostitelj, a ima srečo, saj prihaja na Bonifiko novomeška Krka, najslabši gost v Prvi ligi Telekom Slovenije. Koprčani se bodo podali v bitko brez poškodovanega kapetana Ivice Guberca, pri dolenjskih tekmecih pa bosta manjkala kaznovana Vinko Buden in Žiga Kastrevec. Krka bo bolj spočita, saj med tednom ni imela pokalnih obveznosti, odhaja pa v goste h klubu, s katerim ima v slovenskem prvenstvu izrazito neugodno razmerje, saj je izgubila na kar osmih od devetih medsebojnih srečanj.

V prejšnji sezoni je bilo drugače. Velenjčani in Novogoričani so se potegovali za mesta, ki vodijo v Evropo, in si jih na koncu tudi prislužili, v tej pa čutijo zavoro in je ne znajo odpraviti. Velenjčani v zadnjem času na pogon nekdanjih nogometašev Maribora, izstopa predvsem branilec in že trikratni strelec Elvedin Džinić, ne igrajo slabo, a tudi ne tako prepričljivo, da bi dobivali tekme. Na zadnjih treh tekmah so se s tekmecem vselej razšli brez zmagovalca, tokrat pa bodo ranjene vrtnice pričakali brez nekaterih pomembnih nogometašev. Manjkala bosta tudi Ivan Firer in Dalibor Radujko, ki bi prišla zelo prav na srečanju, kjer bodo knapi iskali pot do tako želene zmage.

Naskakovala jo bo tudi Gorica, ki se ji po nesrečnem izpadu iz pokala ne piše najboljše. Razočaranje je še toliko večje, ker je Miran Srebrnič, ki bo moral veliko postoriti na psihološkem polju, ostal brez treh kaznovanih igralcev. Solomon Enow, Marshal Mfon Johnson in Alessio Innocenti so izgubljeni za spopad v Šaleški dolini, vprašljiva sta tudi poškodovana Ezekiel Henty in Marco Modolo. Pokalni zmagovalci torej plavajo v težavah.

Kaj se dogaja z Djuranovićevo četo, ki je v začetku jeseni dala vedeti, da bi lahko resneje mešala štrene prvoligaškim tekmecem? V Kopru je spravila na kolena kanarčke, načrte je preprečila tudi Krki in rezerviranemu Mariboru, nato pa je sledil strm padec. So prevelika pričakovanja spodjedla ravnotežje, prirojeno skromnost in zdrav razum, na katerih so želeli Radomljani graditi svoje cilje? Pet zaporednih porazov je močno odjeknilo v okolici Domžal, danes pa prihaja v goste Zavrč, slovensko-hrvaška zasedba, polna prekaljenih in obetavnih imen, ki odgovorno prevzema vlogo favorita.

Obramba Zavrča se bo namerila na napadalce Radomelj, ki v zadnjem mesecu streljajo s praznimi naboji. Haložani prihajajo v Športni park brez kaznovanega Jureta Matjašiča, strelca "častnega" zadetka na sredini pokalni tekmi, s katero so Zavrčani sklenili nastope v omenjenem tekmovanju in se povsem osredotočili na prvenstvo. To pa ni dobra novica za neprepričljive Radomlje.

Ne spreglejte