Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 8. 2017,
11.15

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,48

Natisni članek

Hapoel Be'er Sheva liga prvakov liga prvakov Marcos Tavares Mitja Viler NK Maribor NK Maribor Maribor

Sreda, 23. 8. 2017, 11.15

6 let, 7 mesecev

Po uspehu Maribora: Marcos Tavares in Mitja Viler

Sanjska štajerska soba: skupaj ne molita, ampak zabijata gole

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,48

Po novem preboju nogometašev Maribora v ligo prvakov, ki so si ga zagotovili s torkovo domačo zmago nad Hapoelom (1:0), v oči bode dejstvo, da sta kar šest od skupno sedmih golov v kvalifikacijah zabila kapetan Marcos Tavares in Mitja Viler.

Ključni poudarki:
•    NK Maribor je na povratni tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov z rezultatom 1:0 ugnal Hapoel in se zaradi gola v gosteh s skupnim rezultatom 2:2 uvrstil v skupinski del.
•    Odločilni gol je pred več kot 12 tisoč gledalci v Ljudskem vrtu dosegel Mitja Viler.
•    NK Maribor se je tretjič v zgodovini uvrstil v skupinski del lige prvakov (1999, 2014 in 2017).
•    Žreb skupin lige prvakov bo na sporedu v četrtek.

Mitja Viler je v kvalifikacijah prispeval dva gola, Marcos Tavares pa štiri. Rezultat? Maribor je znova v ligi prvakov. | Foto: Sportida Mitja Viler je v kvalifikacijah prispeval dva gola, Marcos Tavares pa štiri. Rezultat? Maribor je znova v ligi prvakov. Foto: Sportida

"Štajerska se veseli," je v noči na sredo odmevalo v Mariboru. Za veseljačenje so kajpak znova poskrbeli slovenski nogometni prvaki, ki so z golom Mitje Vilerja na razprodanem Ljudskem vrtu vknjižili minimalno zmago (1:0), nadoknadili zaostanek s prve tekme (1:2) in se tretjič v zgodovini prebili v skupinski del lige prvakov.

Med tistimi, ki se je najdlje zadržal v strelčevem objemu, je bil kapetan Maribora Marcos Tavares. Štajerski Brazilec je ob tem hitro razkril, da si s 30-letnim Primorcem v novi sezoni na gostovanjih delita sobo. In prav ta soba je v kvalifikacijah za ligo prvakov poskrbela za največ golov.

Soba za gole

Zrinjski, Hafnarfjördur in Hapoel Beer-Sheva so mariborske "žrtve" na pohodu v skupinski del lige prvakov. Proti prvakom BiH, Islandije in Izraela so Štajerci skupno prejeli štiri zadetke, tekmečevo mrežo pa so zatresli sedemkrat. Od tega je naveza Tavares - Viler prispevala kar šest golov. Sedmega (prvega na gostovanju v Mostarju) je dodal Luka Zahović.

"Marcos me je izbral za 'cimra'. Očitno je to dobra povezava. Jaz sicer ne molim, a dejstvo, da sva skupaj v sobi, očitno pomaga," se je po tekmi pošalil Viler in se dotaknil Brazilčevih molilnih navad. Tavares se tudi tokrat ni pozabil zahvaliti vsemogočnemu, o novem velikem uspehu pa je dodal: "Noro! Lepo je praznovati z našimi navijači, ki so pripravili izjemno vzdušje. Po tekmi pa … Bilo smo veseli. Kričali smo, peli smo ..."

S kom v ligi prvakov?

Ob robu proslavljanja novega velikega uspeha slovenskega nogometa, ki bo znatno obogatil mariborsko klubsko blagajno (zgolj z vstopom v skupinski del lige prvakov so si vijoličasti zagotovili že več kot 15 milijonov evrov), so slovenski prvaki že začeli poudarjati tudi pomembnost nedeljskega derbija v Prvi ligi Telekom Slovenije proti Olimpiji v Stožicah. "Pripravljeni bomo," poudarjajo v en glas.

A še pred tem bodo Mariborčani zbrani pred malimi ekrani, kjer si bodo v četrtek ob 18. uri ogledali žreb tekmecev v ligi prvakov. Želje? "Vseeno mi je, kdo pride," se je nasmehnil Tavares. Bolj jasno sliko pa ima v glavi Viler: "PSG, Real in ena italijanska ekipa! Nekdo bo že naletel na mino. Stoodstotno."

Video: Kako je junakoma čestital alpski smučar Klemen Kosi?

Več o uspehu Maribora:
Ne spreglejte