Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 8. 2017,
9.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,18

2

Natisni članek

liga prvakov NK Maribor NK Maribor Rijeka Matjaž Kek

Sreda, 23. 8. 2017, 9.55

6 let, 6 mesecev

Kek po porazu: Čestitke Mariboru!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,18

2

Potem ko je priznal premoč Olympiacosu in tako ostal brez skupinskega dela lige prvakov, trener Rijeke Matjaž Kek ni pozabil čestitati slovenskemu prvaku Mariboru, ki se je prebil med elito.

Po porazu v Pireju (1:2) je Matjaž Kek na čelu Rijeke še upal na domači preobrat in preboj v ligo prvakov. A po novem porazu proti Olympiacosu, tokrat z rezultatom 0:1, se je moral štajerski strateg na klopi hrvaškega prvaka sprijazniti s tem, da se bo na Rujevici še tretjič igrala liga Europa. Liga prvakov ostaja na malih ekranih.

Keku so vlomili v stanovanje

Hrvaško stanovanje slovenskega nogometnega trenerja Matjaža Keka, ki vodi moštvo hrvaškega nogometnega prvaka Rijeko, so vlomili danes v zgodnjih jutranjih urah, poroča Novi list na svoji spletni strani. Dodaja, da ni bilo odtujene nič s posebno vrednostjo.

Kot je znano, najbolj priljubljeni Slovenec na Hrvaškem stanuje v Opatiji. Stanovanje ni v Kekovi lasti, temveč Mariborčan v njem domuje med opravljanjem svojega trenerskega dela na Hrvaškem.

"Za Olympiacos moraš že tri ali štiri mesece pred tekmo vedeti, kaj želiš. Kako doseči rezultat? Z danes na jutri v nogometu ne gre," je dejal nekdanji slovenski selektor in hitro presodil, da so imeli tudi njegovi varovanci nekaj priložnosti. Z doseženim golom bi namreč v grški tabor vnesli živčnost. "A priložnosti nismo izkoristili," je z rameni skomignil Kek in priznal, da z veliko grenkobo sprejema čestitke po porazu.

Čestital pa ni le Olympiacosu. Hitro se je spomnil tudi nekdanjega delodajalca iz domačega Maribora. Že po novinarski konferenci, na kateri je bil za hrvaške medije zelo redkobeseden, je namreč vedel za zmago vijoličastih nad Hapoelom (1:0) in tretji preboj v ligo prvakov. "Čestitke Mariboru! To je dokaz, da se je mogoče tudi iz manjših okolij in z manjšim proračunom prebiti v ligo prvakov," je dejal 55-letni strateg, ki je nogometno prerodil Reko.

Več o uspehu Maribora:
Ne spreglejte