Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 10. 2017,
20.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,53

Natisni članek

izbor z družabnih omrežij Lionel Messi Lionel Messi Neymar Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Luis Suarez Anthony Martial Paulo Dybala Ginevra Sozzi

Ponedeljek, 2. 10. 2017, 20.00

6 let, 6 mesecev

Izbor z družabnih omrežij

Rdeči karton, o katerem govori ves svet: človek ne ve, ali bi se smejal ali jokal #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,53

Ponedeljek je in čas za sproščen sprehod med vsebinami, ki so se znašle v tokratnem Sportalovem izboru z družabnih omrežij. Kaj se je dogajalo?

Neymar spet blestel

Ko je PSG od Barcelone za 220 milijonov evrov kupil Neymarja, se je večina zgražala, zdaj se nihče več. Neymar je bil za to, kar kaže zdaj, še poceni. Brazilec je na prvih osmih tekmah v dresu Parižanov dosegel osem zadetkov ter dodal še sedem podaj.

Blestel je tudi pri visoki zmagi (6:2) proti Bordeauxu, ko je dosegel dva zadetka in dodal še podajo. Njegovo moč je sredi tedna občutil tudi Bayern. Neverjeten je.

Najprej si oglejte sprejem žoge …

… in še zadetka ter podajo:

Punčka, ki je s svojo pristnostjo očarala svet

Cristiano Ronaldo je bil glavni razlog, da je Real v torek prvič v zgodovini slavil v Dortmundu. Z dvema zadetkoma pri zmagi s 3:1 je Portugalec spet zaprl usta vsem kritikom, njegovih zadetkov pa se je veselila tudi navijačica Reala, ta je z gesto, ki jo ob zadetkih uporablja Ronaldo, osvojila nogometni svet. Prisrično, ni kaj.

Messi ''končal'' kariero rojaka

Lionel Messi v zadnjih tednih spet blesti na nogometnih zelenicah in je trenutno najbolj vroč nogometaš na svetu. Argentinec je pred praznimi tribunami dvakrat premagal rojaka Leandra Chichizolo. Še posebej lep je bil gol, ko je izkoristil idealno podajo Denisa Suareza in, kot na treningu, preigral še svojega rojaka. Spravil ga je vse na štiri, potem pa žogo potisnil v prazno mrežo. Nekateri pravijo, da bo Chichi po tej potezi končal kariero, a informacije niso preverjene.

Nesreča, ki se k sreči ni končala tragično

V soboto se je na tekmi francoskega prvenstva zgodila hujša nesreča, ki pa se k sreči ni končala tragično. Ko je Lille zadel zadetek za vodstvo, so njegovi navijači skočili od navdušenja, ob tem pa podrli ograjo ter se prekucnili ob rob igrišča. Od 50 do 60 ljudi je padlo na tla, tisti spodaj so seveda najbolj nastradali. K sreči smrtnih žrtev ni bilo, vsaj šest pa se jih še vedno zdravi v bolnišnici.

Robben še ni prebolel Ancelottija

Nizozemski nogometni zvezdnik Arjen Robben je bil eden od glavnih pobudnikov, da so vodilni možje Bayerna vrata pokazali Carlu Ancelottiju. Italijanskemu prekaljenemu trenerskemu mačku so po porazu proti PSG (0:3) dejali, da morata nujno igrati Robben in Franck Ribery, ker tega ni želel, so hitro pretrgali pogodbo.

Na mesto Italijana je sedel Willy Sagnol in konec tedna le remiziral z Hertho (2:2) in s tem dal vedeti, da vsega le ni kriv Ancelotti. Čeprav je Robben zdaj igral, ni pomagalo, za nameček pa je po tekmi, namesto da bi iskal razloge za remi, ustrelil še nekaj puščic proti svojemu že nekdanjemu trenerju. ''Moj sin ima bolj kakovostne treninge, kot smo jih imeli mi,'' je za Kicker potožil nizozemski zvezdnik.

 

Kaj takšnega pa še ne

V nogometu je malo stvari, ki jih še nismo videli. A dogodek, ki smo mu bili priča na tekmi francoskega prvenstva med Lyonom in Angersom, meji na znanstveno fantastiko. Branilec gostov iz Lyona Marcelo je prekinil protinapad domačih in si prislužil rumeni karton. Sam se s sodniško odločitvijo ni strinjal, pristopil je do njega in ga vprašal, zakaj je dobil rumeno opozorilo.

Ko je videl, da sodnik ni za pogovor, je le še zamahnil z roko. S tem ne bi bilo nič narobe, če ne bi takrat sodnik ravno spustil rumenega kartona. Brazilec ga je sodniku nehote izbil iz rok, sledila sta še drugi rumeni karton in izključitev.

To se je zgodilo pri vodstvu gostov s 3:1, na koncu pa so domači številčno prednost izkoristili in celo izenačili.

 

Anglež se je hotel vdreti v zemljo

Manchester United po dolgem času spet navdušuje svoje navijače. Poraza v tej sezoni še ne pozna, le enkrat je remiziral, preostale tekme pa kot po pravilu dobiva z visoko razliko. Nič drugače ni bilo ta konec tedna, ko je na Old Traffordu razbil zadnjeuvrščeni klub Crystal Palace.

Čeprav smo videli štiri zadetke, vse Unitedove, je za najlepšo akcijo poskrbel razigrani Anthony Martial, ki je z odličnim preigravanjem žogo med nogami poslal angleškemu reprezentantu Androsu Townsendu, ta se je od sramu skoraj vdrl v zemljo. Prijel se je za glavo in hotel oditi z igrišča.

Rekli boste, kaj pa je to takega, če ti nekdo spravi žogo med nogami. A med nogometaši večja sramota ne obstaja.

Luis Suarez izgublja živce

Napadalec Barcelone Luis Suarez počasi, a vztrajno izgublja potrpljenje. Urugvajski napadalec, ki velja za enega od najboljših na tem položaju, je v zelo slabi formi. Na prvih osmih tekmah Kataloncev je zabil le dva zadetka, zadel pa ni niti proti Las Palmasu, čeprav je imel nekaj zelo lepih priložnosti.

Sodu je izbilo dno, ko je po podaji Messija grdo zgrešil in žogo poslal mimo gostujočih vrat. Suarez je izgubil živce in v slogu teniških igralcev uničeval svojo lastnino. Oni sicer razbijajo loparje, 30-letni napadalec pa si je od jeze strgal dres. No, bolje to, kot da bi se ugriznil.

Huda poškodba Riberyja. Ali to pomeni celo konec kariere?

Nad Bayernom je vse več črnih oblakov. Po Manuelu Neuerju in odpustitvi Ancelottija je nemški stroj izgubil še Francka Riberyja, ta si je huje poškodoval koleno in bo dalj časa odsoten z igrišč. Napovedi so različne, nekateri mediji poročajo, da bo manjkal med tremi in štirimi meseci, spet drugi, da je zanj sezona že končana, morda pa je konec celo bogate nogometne kariere.

Ni vedela, kdo je, ko sta se spoznala

Najnovejše dekle zvezdnika Juventusa Paula Dybale Ginevra Sozzi je za španske in italijanske medije priznala, da se ji na začetku ni sanjalo, kdo je.

''Ko sem spoznala Paula, nisem vedela, kdo je. Potem mi je veliko pisal. Odgovorila sem mu, ker mi je dejal, da je bil po razhodu z dekletom v veliki krizi,'' pravi lepa Ginevra. Ljubezenski pogovori so padli na plodna tla, Sozzijeva pa je zamenjala dolgoletno dekle Dybale Antonelo Cavalieri.

 

🍑🍑 #nonvisentoproprio #upanetton #goodmorningtoall

A post shared by Ginevra Francesca Sozzi (@ginevrafrancescasozzi) on

 

🐙🐙🐙 #goodmorning #fromFormenterawithlove #now

A post shared by Ginevra Francesca Sozzi (@ginevrafrancescasozzi) on

 

Libera #puravida #freesoul #ilovemylife #aquiyahora

A post shared by Ginevra Francesca Sozzi (@ginevrafrancescasozzi) on

 

#puestadelsol 🌅 #bambi #myFormentera #puravida

A post shared by Ginevra Francesca Sozzi (@ginevrafrancescasozzi) on

 

It's friday night 😎 #imready #dameunpoquitodereggaeton

A post shared by Ginevra Francesca Sozzi (@ginevrafrancescasozzi) on

 

Bestfriend #mylife

A post shared by Ginevra Francesca Sozzi (@ginevrafrancescasozzi) on

Ne spreglejte