Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
20. 6. 2016,
16.50

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,05

Natisni članek

Rodolfo Vanoli Darijan Matić Nenad Protega NK Olimpija NK Olimpija

Ponedeljek, 20. 6. 2016, 16.50

6 let, 7 mesecev

Iz tabora Olimpije po žrebu kvalifikacij za ligo prvakov

Prvaki sporočajo: Slovaki si zaslužijo spoštovanje, a nič več kot to

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,05

Današnji žreb kvalifikacijskih parov za ligo prvakov je slovenskemu prvaku, nogometašem Olimpije, namenil slovaškega prvaka AS Trenčin. Kaj so po žrebu povedali v ljubljanskem taboru?

Žreb lige prvakov in evropske lige
Kdo je AS Trenčin?

"Možnosti za napredovanje so petdesetodstotne. Ne glede na to, kdo nam stoji nasproti, moramo razmišljati pozitivno in z željo po napredovanju. Slovaki si zaslužijo spoštovanje, a nič več od tega. Storili bomo vse, da se bomo po povratni tekmi na Slovaškem veselili preboja v drugi krog," je pred tekmama s Trenčinom – Olimpija bo 12. julija proti Slovakom najprej igrala doma, teden dni pozneje jo čaka gostovanje – povedal kapetan Olimpije, ki se je v nedeljo vrnila s priprav na Rogli, Darijan Matić.

Ne pozna jih najbolje, a zagotovo niso povprečneži

Podobnega mnenja je tudi njegov trener. "Trenčina ne poznamo najbolje, a če nekdo osvoji naslov prvaka s prepričljivo prednostjo 12 točk, gotovo ne gre za povprečno moštvo. Imamo dovolj časa, da se ustrezno pripravimo na nasprotnika in ga skušamo izločiti s tekmovanja. Verjamem v svoje fante in v to, da so sposobni prikazati dve kakovostni tekmi, kar bi pomenilo, da bi bili blizu napredovanju v naslednji krog," pravi Rodolfo Vanoli.

Pred ekipo sta dve zahtevni tekmi

"Slovaki zagotovo niso povprečneži," pravi Nenad Protega. | Foto: "Slovaki zagotovo niso povprečneži," pravi Nenad Protega. Nekaj besed je žrebu namenil tudi novinec v ljubljanskem taboru, novopečeni športni direktor Olimpije. "Dejstvo je, da je Trenčin predstavnik države, ki igra na letošnjem evropskem prvenstvu, kar moramo spoštovati v vsakem trenutku. Malce sem se že pozanimal o kakovosti našega tekmeca. Gre za ekipo, ki med drugim razpolaga s petimi nigerijskimi nogometaši. V vsakem primeru bomo v prihodnjih dneh pridobili vse najpomembnejše informacije o nasprotniku, se nanj poskušali kar se da dobro pripraviti in nazadnje izkoristiti svoje priložnosti. Nedvomno nas čakata dve zahtevni preizkušnji, ki smo ju ob dobri formi in igri sposobni odločiti v svoj prid," je povedal Nenad Protega, ki se v teh dneh ubada predvsem s popolnitvijo ekipe in naj bi že bil blizu potrditvi nekaterih prihodov.

V Ljubljano res prihaja nekdanji as Maribora?

Nekateri mediji poročajo o tem, da so blizu prihodu v Ljubljano slovenski reprezentant, vezist Andraž Kirm, nekdanji napadalec Maribora in Gorice Etien Velikonja, ki je v prejšnji sezoni navduševal v drugi belgijski ligi, in tudi mladi slovenski reprezentant, dozdajšnji branilec novomeške Krke Leo Ejup.

Ne spreglejte