Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 11. 2012,
19.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Oliver Bogatinov Mura

Sobota, 17. 11. 2012, 19.59

8 let

Pri Muri zmaga upanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Mure 05 so v 19. krogu 1. slovenske nogometne lige premagali velenjski Rudar s 4:0 (2:0). Dva gola je dosegel Mate Eterović.

Mura, iz kroga v krog v vse težjem položaju, je nujno potrebovala zmago v boju za obstanek, velenjski knapi pa so zanjo že tradicionalno neugoden tekmec. Povrh vsega v vrstah domačih ni bilo kaznovanega Denisa Kramarja, poškodovanega Mitje Mörca in prvega vratarja Filipa Drakovića. Kljub temu so Prekmurci tokrat zaigrali odlično in povsem razorožili nemočne goste. Dosegli so četrto zmago v prvenstvu in zaostanek za predzadnjo Gorico ob tekmi manj znižali na pet točk. Toliko prednosti pred Muro ima tudi osmouvrščeni Rudar, ki pa mora odigrati še dve zaostali tekmi.

Slabih uvodnih 15 minut ni prineslo razburjenja, potem pa je Mura prišla do prve lepe priložnosti. Rok Buzeti se je prebil po desni strani, odigral idealno povratno žogo do Damjana Boharja, ta pa je s 14 metrov meril previsoko. Isti igralec je v 17. minuti po podaji Stanleyja Aboraha zadel v telo enega gostujočih branilcev, tako da je ostalo 0:0. Pobuda domačih pa je obrodila sadove v 20. minuti. Znova je bil pobudnik akcije Buzeti, njegov predložek v sredino pa je spretni Mate Eterović iz bližine mojstrsko preusmeril v mrežo.

Nekaj minut zatem je še enkrat sprožil Eterović, a čez gol, poskus Dragana Jelića z 18 metrov pa je končal v naročju vratarja Matjaža Rozmana. Deset minut pred koncem prvega polčasa je Mura zapravila izjemno priložnost za povišanje vodstva, a je po novi podaji odličnega Buzetija Eterović za las zgrešil cilj. V 37. minuti je Sebastjan Berko igral z roko v svojem kazenskem prostoru, sodnik Matej Jug je dosodil enajstmetrovko, Eterović pa jo je zanesljivo izvedel. Silovito je zadel desni zgornji kot vrat Velenjčanov.

Po petih minutah nadaljevanja bi črno-beli lahko vodili s 3:0, a je bil Jelić - le nekaj metrov oddaljen od vrat Velenjčanov - neodločen in dobesedno podal žogo v roke vratarju Rozmanu. Na drugi strani si Velenjčani niti po uri igre niso ustvarili priložnosti za zadetek. Zato pa je razigrana Mura v 59. minuti povišala vodstvo. Po kotu z leve strani je ob drugi vratnici najvišje skočil Fabjan Cipot in z glavo žogo vrnil pred vrata, kjer jo je Jure Travner iz bližine z glavo poslal v nebranjeno mrežo.

Le tri minute pozneje je bilo po izjemni akciji že 4:0. Erik Janža je poslal "v ogenj" Boharja, ki je pritekel pred nemočnega Rozmana in rutinirano zadel desni spodnji kot. Pet minut pred koncem je silovito sprožil Arpad Vaš z dobrih 20 metrov, a je žoga za las zgrešila cilj, minuto pred koncem pa je še eno izjemno priložnost zapravil Bohar, tako da bi bila zmaga tokrat zelo razpoloženih murašev lahko še višja.

Ne spreglejte