Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 7. 2020,
16.30

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

1

Natisni članek

Dinamo Zagreb Igor Jovičević Simon Rožman NK Rijeka

Ponedeljek, 6. 7. 2020, 16.30

3 leta, 10 mesecev

Igor Jovičević ni več trener Dinama

Presenečenje na Hrvaškem! Izgubil proti Rožmanu in ostal brez službe.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

1

Simon Rožman | Simon Rožman je v nedeljo popeljal Rijeko do zmage nad Dinamom. | Foto Hina/STA

Simon Rožman je v nedeljo popeljal Rijeko do zmage nad Dinamom.

Foto: Hina/STA

Zagrebški Dinamo je z naskokom najboljši hrvaški klub. Vnovični naslov državnega prvaka je proslavil že šest krogov pred koncem prvenstva, neulovljivo prednost pa je zagotovil trener Nenad Bjelica. Njegov naslednik Igor Jovičević je po skromnih dosežkih ob vroči stolček. Sodu je izbilo dno poraz v nedeljskem derbiju na Reki, ko je Dinamo ostal praznih rok (0:2).

Andraž Šporar
Sportal Andraž Šporar prekinil zmagoviti niz

V nedeljo sta se na Rujevici udarila dva nekdanjega trenerja Celja. Simon Rožman je nujno potreboval pozitivni rezultat, saj je želel prekiniti niz skromnih rezultatov (le dve točki v zadnjih petih krogih), Igor Jovičević pa je pripotoval na Kvarner brez rezultatskega pritiska, a vseeno ni mogel biti ravnodušen na številne kritike, na katere je naletel po skromnih predstavah zagrebškega velikana.

Vrata Dinama mu bodo vedno odprta

Igor Jovičević je v preteklosti deloval tudi v Sloveniji in vodil Celjane. | Foto: Vid Ponikvar Igor Jovičević je v preteklosti deloval tudi v Sloveniji in vodil Celjane. Foto: Vid Ponikvar Dinamo si je zagotovil naslov že šest krogov pred koncem prvenstva, a pod vodstvom Jovičevića ni blestel. Na sedmih srečanjih je zmagal le trikrat, po porazu na Reki (0:2) pa mu je športni direktor Zoran Mamić sporočil novico, da ni več trener prvega moštva.

Jovičević je sporočil, da je opravljal svoj posel z najboljšimi nameni, a ni imel sreče. Odhaja z dvignjeno glavo, klubu noče predstavljati bremena. Sporočil je še, da bo za vedno ostal navijač Dinama, hkrati pa verjame, da se bo v najljubši klub še vrnil.

Športni direktor Mamić mu je sporočil, da mu bodo vrata kluba vedno odprta, morda pa bo v prihodnosti ponovno sodeloval z drugo ekipo oziroma mladinsko zasedbo, katero je v tej sezoni popeljal v Evropi med najboljših osem.

Petar Stojanović zaradi zdravstvenih težav ni zaigral pod vodstvom Igorja Jovičevića. | Foto: Reuters Petar Stojanović zaradi zdravstvenih težav ni zaigral pod vodstvom Igorja Jovičevića. Foto: Reuters

Dinamo, ki ima velike evropske ambicije, saj se želi ponovno uvrstiti v skupinski del lige prvakov, tako išče novega trenerja. Barve modrih brani tudi slovenski reprezentant Petar Stojanović, ki pa zaradi zdravstvenih težav v pokoronskem obdobju še ni zaigral za Dinamo, tako da ni niti enkrat izkusil nastop pod vodstvom Jovičevića.

Dinamo bo v naslednjem nastopu v nedeljo zvečer ob 21.05 gostil splitski Hajduk, ki je v hudi krizi in je na lestvici padel na peto mesto.

Ne spreglejte