Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 10. 2022,
23.09

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

1

Natisni članek

Chelsea Tottenham Arsenal Manchester City Manchester United Liverpool Premier League angleško prvenstvo

Ponedeljek, 3. 10. 2022, 23.09

1 leto, 6 mesecev

Angleško prvenstvo, 9. krog

Šov prvakov na sosedskem derbiju v Manchestru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

1

Erling Haaland Phil Foden Manchester City | Erling Haaland in Phil Foden sta se podpisala pod hat-trick. | Foto Reuters

Erling Haaland in Phil Foden sta se podpisala pod hat-trick.

Foto: Reuters

Deveti krog angleškega prvenstva je minil v znamenju dveh velikih derbijev. Na nedeljskem sta si na Etihadu nasproti stala Manchester City in Manchester United. Sinjemodri so že v prvem polčasu nadigrali mestnega tekmeca, potem ko so po 44 minutah igre vodili že s 4:0, na koncu pa so na strelski poslastici zmagali s 6:3 in se vodilnemu Arsenalu znova približali na točko zaostanka. V ponedeljek je Leicester City s kar 4:0 odpravil Nottingham Forest.

Cristiano Ronaldo
Sportal Ronaldo poiskal pomoč pri znanem kanadskem psihologu

Nogometaši Manchester Cityja so v 9. krogu angleške lige zanesljivo dobili mestni derbi in ostajajo neporaženi. Manchester City je pred prihodom Uniteda dobil zadnjih sedem tekem na domačem igrišču, pri tem pa dosegel kar 30 golov. Zato ni bilo nič čudnega, da je tekmo začel samozavestno in si že takoj začel pripravljati priložnosti. Po nekaj zamujenih priložnostih ga je v vodstvo popeljal Phil Foden, ki je že do odmora še enkrat zatresel mrežo, dvakrat pa je bil po asistencah Kevina De Bruyneja za vodstvo 4:0 natančen tudi norveški as Erling Haaland.

Navijači Manchester Uniteda po četrtem zadetku Man Cityja:

V drugem polčasu, v katerem dvoma, kdo bo tekmo dobil, ni bilo več, je Antony z natančnim strelom v 56. minuti znižal zaostanek, a osem minut pozneje je Haaland udaril še enkrat, za tretji gol mu je žogo podal Sergio Gomez. Foden pa za svojim kolegom ni hotel zaostajati, tudi on je prišel do tretjega zadetka, za to se je moral zahvaliti tudi Norvežanu, ki je bil v vlogi asistenta. United je do konca poskušal ublažiti poraz, kar mu je tudi uspelo, najprej je v 84. minuti drugi gol za goste dosegel Anthony Martial, ki je v sodnikovem dodatku izkoristil še najstrožjo kazen.

Arsenalu severnolondonski derbi

Na prvem derbiju kroga sta se že v soboto v času kosila na stadionu Emirates v severnolondonskem derbiju udarila Arsenal in Tottenham. Velike zmage s 3:1 so se veselili topničarji, ki tako ostajajo na vrhu premierligaške lestvice.

Topničarji so zabeležili sedmo zmago na osmi tekmi, hkrati pa so končali serijo 13 zaporednih tekem brez poraza zagrizenih tekmecev in sosedov. Arsenal, ki je derbi odigral na svojem stadionu, je s fantastičnim golom v vodstvo popeljal Thomas Partey, še v prvem polčasu je Harry Kane izkoristil najstrožjo kazen in izenačil. S tem je postal prvi igralec, ki je na gostujočih tekmah dosegel 100 golov.

Hugo Lloris si je v 49. minuti privoščil veliko napako. | Foto: Reuters Hugo Lloris si je v 49. minuti privoščil veliko napako. Foto: Reuters

Napaka vratarja, ki jo je v 49. minuti kaznoval Gabriel Jesus, je spet omogočila vodstvo gostiteljev, dokončno pa se je tehtnica na stran vodilnega moštva lige prevesila v 62. minuti, ko je Emerson zaradi grobega prekrška nad Gabrielom Martinellijem dobil neposreden rdeči karton. Številčno premoč so domači izkoristili, končni izid je po podaji Martinellija postavil Granit Xhaka. Arsenal je na zadnjih 30 domačih tekmah proti Tottenhamu izgubil le enkrat.

Strelska točka na Anfieldu, Chelsea se je rešil

Navijači obeh londonskih klubov so se razveselili novega spodrsljaja Liverpoola, ki je na domačem igrišču le remiziral z največjim pozitivnim presenečenjem uvoda lige, Brightonom, izid je bil 3:3. Liverpoolčani so najprej lovili tekmece, saj so zaostajali z 0:2, nato z dvema goloma Roberta Firmina in avtogolom tekmecev v 63. minuti prišli do popolnega preobrata, a vodstva niso zadržali, v 83. minuti je točko gostom zagotovil Leandro Trossard, ki se je podpisal pod hat-trick.

Leandro Trossard je proti Liverpoolu dosegel hat-trick. | Foto: Reuters Leandro Trossard je proti Liverpoolu dosegel hat-trick. Foto: Reuters

Tudi nogometaši Chelseaja tekme proti Crystal Palaceu spet niso najbolj začeli. Odsonne Edouard je v sedmi minuti domače popeljal v vodstvo, dobrodošle tri točke pa sta Londončanom z goloma v 38. in 90. minuti zagotovila Pierre-Emerick Aubameyang in rezervist Conor Gallagher.

Wolverhampton odpustil trenerja

Serija slabih rezultatov je bila po 16 mesecih dela usodna za trenerja angleškega nogometnega prvoligaša Wolverhamptona, Portugalca Bruna Lagea. Ekipa je v prvih osmih prvenstvenih krogih le enkrat zmagala, tako da je trenutno na 18. mestu, ki ob koncu ne zagotavlja obstanka.

Vodstvo kluba je Portugalca odpustilo po sobotnem porazu 0:2 proti West Hamu. "Nekaj smo morali storiti. Odločitev je bila težka, saj smo prepričani, da je Bruno odličen trener, tako po človeški kot strokovni plati," so sporočili iz kluba. Lage je leta 2021 na klopi zamenjal Nuna Espirita Santa, ekipo pa v prejšnjem prvenstvu popeljal do desetega mesta.

Angleško prvenstvo, 9. krog:

Sobota, 1. oktober:
Arsenal : Tottenham 3:1 (1:1)
Bournemouth : Brentford 0:0 
Crystal Palace : Chelsea 1:2 (1:1)
Fulham : Newcastle United 1:4 (0:3)
Liverpool : Brighton & Hove Albion 3:3 (1:2)
Southampton : Everton 1:2 (0:0)
West Ham : Wolverhampton 2:0 (1:0)

Nedelja, 2. oktober:
Manchester City : Manchester United 6:3 (4:0)
Leeds United : Aston Villa 0:0

Ponedeljek, 3. oktober:

Leicester City : Nottingham Forest 4:0 (3:0)

Najboljši strelci:

14 - Haaland (Man City),
7 - Kane (Tottenham),
6 - Mitrović (Fulham),
5 - Firmino (Liverpool), Foden (Man City), Jesus (Arsenal), Toney (Brentford), Trossard (Brighton),
4 - Rodrigo (Leeds), MacAllister (Brighton), Zaha (Crystal Palace).

Ne spreglejte