Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 9. 2022,
17.30

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Tottenham Fabio Vieira Gabriel Jesus Arsenal Erling Haaland Manchester United Manchester City Premier League angleško prvenstvo

Nedelja, 18. 9. 2022, 17.30

1 leto, 7 mesecev

ANGLEŠKO PRVENSTVO, 8. KROG

Haaland zabil že 11. gol, a Arsenal ostaja točko pred Cityjem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Manchester City Erling Haaland | Erling Haaland je na sedmih tekmah premier lige zabil 11 golov. | Foto Reuters

Erling Haaland je na sedmih tekmah premier lige zabil 11 golov.

Foto: Reuters

Manchester City tudi po sedmi tekmi premier lige ostaja neporažen. S 3:0 je premagal Wolverhampton. Med strelci pa seveda tudi norveški napadalec Erling Haaland. Zabil je enega, skupaj pa v svoji prvi sezoni v angleški ligi že 11. Še višjo zmago je dosegel Tottenham, Leicester so premagali s 6:2. Tri gole je dal Heung-Min Son. Na prvem mestu angleškega prvenstva ostaja Arsenal, ki je s 3:0 premagal Brentford.

Jürgen Klopp
Sportal Tekma All-Star premier lige? "Igralci Uniteda in Liverpoola v isti ekipi?"

Za Manchester City je Jack Grealish zadel že v prvi minuti tekme z Wolverhamptonom. Erling Haaland je v 16. minuti povišal na 2:0, končni izid je v drugem polčasu postavil Phil Foden (69.). City je najbolj napadalna ekipa v ligi v tej sezoni, dosegla je že 23 golov (11 Haaland) in jih prejela šest. Haaland jih je dosegel kar 14 na desetih tekmah v vseh tekmovanjih. Naslednji konec tedna bo z Norveško gostoval v Stožicah.

Haaland ima šele 22 let, a je pravi stroj za gole. Za City je na desetih tekmah zabil 14 golov. Na zadnjih 99 tekmah jih je zabil 100. V ligi prvakov jih je na 21 tekmah dosegel 26.

Son Heung-Min | Foto: Reuters Son Heung-Min Foto: Reuters Leicester je povedel na tekmi s Tottenhamom, Youri Tielemans je z enajstmetrovke zadel že v šesti minuti. Dve minuti pozneje je za Tottenham izenačil Harry Kane, Eric Dier je v 21. minuti domačim zagotovil vodstvo, a je bilo štiri minute pred koncem polčasa izenačeno, uspešen je bil James Maddison. Po dveh minutah drugega dela je tretji gol za domače zadel Rodrigo Bentancur, preden je Son Heung-Min nanizal "hat-trick" v 73., 84. in 86. minuti. Južnokorejski napadalec je v igro vstopil šele v 59. minuti.

Na prvem mestu premier lige ostaja Arsenal, ki je na sedmi tekmi dosegel šesto zmago. S 3:0 so premagali Brentford. Večji del naloge so opravili že v prve pol ure, ko sta zadela William Saliba in Gabriel Jesus. Za slednjega je to četrti gol v sezoni. Končni izid je v drugem polčasu postavil Fabio Viera. Topničarji ostajajo točko pred Manchestrom Cityjem.

Veselje Fabia Viere po golu za vodstvo in zmago Arsenala s 3:0. | Foto: Reuters Veselje Fabia Viere po golu za vodstvo in zmago Arsenala s 3:0. Foto: Reuters

Arsenal je nastopil oslabljen, manjkali so Martin Odegaard, Oleksander Zinčenko in še nekateri, kar je omogočilo vstop v igro 15-letnemu Ethanu Nwaneriju (15 let in 181 dni), ki je postal najmlajši nogometaš z nastopom v premier ligi. Odsotnost nekaterih igralcev pa se ni poznala, saj je bila ekipa Mikela Artete precej boljši tekmec in se je Brentfordu oddolžila za lanski poraz na njegovem igrišču (0:2).

Angleško prvenstvo, 8. krog:

Petek, 16. september:
Aston Villa : Southampton 1:0 (1:0)
Nottingham Forest : Fulham 2:3 (1:0)

Sobota, 17. september:
Wolverhampton : Manchester City 0:3 (0:2)
Newcastle : Bournemouth 1:1 (0:0)
Tottenham : Leicester 6:2 (2:2)

Nedelja, 18. september:
Brentford : Arsenal 0:3 (0:2)
Everton : West Ham 1:0 (0:0)

Prestavljeno:
Brighton - Crystal Palace
Manchester United - leeds
Chelsea - Liverpool

Najboljši strelci:

11 - Haaland (Man City),
6 - Mitrović (Fulham), Kane (Tottenham),
5 - Toney (Brentford)
4 - Rodrigo (Leeds), MacAllister (Brighton), Zaha (Crystal Palace), Jesus (Arsenal)

Ne spreglejte